АС и други романтични К-драми - тема 14

• 21 629
  • 737
  •   1
Отговори
# 570
  • пак на Рив Гош
Щях да питам за нещо, но гледайки го в едно от видеата даже не разбрах какво е, та да си формулирам въпроса Joy Нещо технологично беше, приличащо на голям озонатор или разпръскващо влага като мъгла в някаква сграда....А корейците наистина ли са толкова красиви, както коментират влогърите?
Белл, ако става въпрос за нещото в това видео (на 3:17) https://youtu.be/ElEvGj4I9Bo - това е фонтан в универсалния магазин Lotte Gwangbok. Води се най-големият вътрешен фонтан в света (височина 18м, ако не ме лъже паметта). На всеки час за около 15 минути пускат водно шоу. Отдолу има шадравани, а отгоре през дюзи пускат вода в различни "десени", придружено от музика (на видеото не се чува много, защото я намалих, за да нямам проблеми с авторските права, ако се чува много във видеото).

Корейците са във всякакви форми и размери Grinning. Това, което гледаме по екраните, е каймакът откъм външен вид, особено в главните и основните второстепенни роли. Иначе по улиците има всякакви - и красиви, и не чак толкова, и млади, и стари... Но като цяло ми направи впечатление, че са винаги много спретнато облечени и нагласени и като цяло много стройни, аз на моменти се чувствах като повлекана с дънките и тениските ми. И сякаш в Сеул бяха малко по-добре изглеждащи като цяло. Но не мога да кажа, че всички хора, които видях, са толкова красиви, колкото и актьорите по сериалите. Разбира се, видях по улиците и много красиви млади (и не толкова млади) хора, но определено не бяха мнозинството.

# 571
  • Варненска клюкарка
А, фонтан било, пък аз какво си помислих, но е красиво! И наистина  много красива корейска есен. Посмях се с изречението че от 5 минути, 3 вали😄 Хич не бях се замисляла за инциденти по сериали с бели  камиончета, но благодарение на теб се сетих за няколко. Аа, далеч съм от мисълта че  масово изглеждат като в сериалите, или дори че някой изглеждащ като актьор/айдъл може да ходи по улиците, но куп видеа от руско и англо говорящи съм гледала започващи по един и същ начин "Корейците са много красиви хора" та реших да попитам🤪

# 572
  • пак на Рив Гош
но куп видеа от руско и англо говорящи съм гледала започващи по един и същ начин "Корейците са много красиви хора" та реших да попитам🤪
Не знам, може и аз да съм по-критична, но не ми се видяха нещо като масово с правилни черти, или впечатляващ външен вид. Има и красиви (някои много), и симпатични, и по-обикновени... но са приятни за гледане, и откъм фигура, и като облекло и поддръжка. Със сигурност държат на външния си вид. В тоалетните навсякъде освен кабинки и умивалник, има и отделно място с полица и огледало, където можеш да си оставиш чантата и да си оправиш грима и прическата и дамите го ползват непрекъснато. Особено, за да си подновят слънцезащитния крем.

За белите камиони - и аз много се чудех, дали това, което виждаме редовно по сериалите (любимите ни клишета), наистина са част от бита и културата, или са художествен похват. Много от тях се оказаха действителни:
- валежите като из ведро - мислех си, че преувеличават, когато от 2-3 усетени капки, почти веднага стане едва ли не порой... докато не го изпитах на гърба си Joy
- естествено, след като те навали, се разболяваш и отиваш веднага в болница - клиники (твърде вероятно, частни лекарски кабинети) има едва ли не по няколко на улица. Е, сигурно преувеличавам, но се срещат редовно.
- пиенето на кафе по всяко време - кафенетата работят от ранна сутрин до късна вечер и наистина са буквално на всяка крачка - от големите вериги (Compose, Ediya, Twosome Place, Café Pascucci, Mega Coffee...) до малките независими кафенета с приятна атмосфера;
- запиването след работа - на няколко пъти виждахме групи от видимо колеги, в някой ресторант да вечерят и пият заедно след работа. Сигурно има и много повече.
- малките семейни ресторантчета, държани от възрастни дами в забутани улички, където се събират редовни посетители - в сериалите ги виждаме като "явките" на някои от героите (особено по полцейските сериали);
- по същия начин и малките магазинчета, държани от възрастни господа в забутани улички, са честа гледка;
- конбинитата, отворени по всяко време на денонощието, в които работят или доста млади, или по-възрастни хора;
- кимчито на всяко ядене (или почти на всяко) - в ресторантите, като си поръчаш основното ястие, с него ти дават задължително ориз и няколко купички с банчан, сред които почти винаги има кимчи, от зеле или ряпа. А пък ако не ти го дадат, те насочват към щанд на самообслужване отстрани, където има купа с кимчи и малки купички, в които да си сипеш. Ресторантите, в които нямаше кимчи, бяха или за jjajangmyeon (нудъли с черна паста, които виждаме често по сериалите), които се сервират с маринована ряпа, или за пържено пиле, което се сервира с друг вид маринована ряпа.
- възрастните дами с шарени панталони и престилки отгоре, продаващи зеленчуци на сергии или направо на земята по пазарите;
- мъжете да носят чантите на приятелките си - виждах го на моменти, но не ми направи впечатление да е масова практика.
- уговорените запознанства - почти съм сигурна, че бях свидетел на нещо такова. Седях си в едно много симпатично кафене в традиционна къща, когато на съседната маса се настаниха младеж и девойка, може би в средата - края на 20тте. Пиеха кафе и разговаряха, ама някак си личеше, че не се познават особено добре - имаше паузи в диалога, след които единият задаваше някакъв въпрос, другият отговаряше, следваше нова малка пауза... той се въртеше леко на стола, тя кършеше леко пръсти под масата... а аз седях острани и им хвърлях по едно око, докато се правех, че чета книжка Joy
- облеклата за двойки - абсолютно идентични облекла на двойка видях само 1-2 пъти, и то все на остров Чеджу, където ходят много младоженци. Но имаше много двойки, облечени в много сходен стил - примерно и двамата със светли дънки, бели тениски и бяла риза отгоре, но с различни модели на панталона и тениската, или и двамата с подобни тъмни якета и тъмни маратонки. Също така много двойки имаха аксесоари за двойка - разни висулки по чантата, стикери по телефона и подобни.

Та, явно "клишетата" по сериалите не са съвсем преувеличение от страна на сценаристите Grinning

# 573
  • Русе
Роца, толкова интересно разказваш?! Благодарна съм ти за всяка споделена история, сякаш астрално съм била с теб на това емоционално пътешествие! И, естествено, искам още?! Joy
Снощи завърших "Мис Инкогнито", добър сериал макар да го гледах с прекъсвания (направо съм като "кака Сийка, да не изтърва нещо" Stuck Out Tongue Winking Eye ). Много ми хареса Председателя - ех, старата гвардия никак не се дава и си личи класата! И останалите артисти добре се справиха, но очите ми бяха като магнит към Jung Jin Young Flushed. Голям сладур!
Изгледах и последната серия на "Ще се ожениш ли за мен" - честно, малко наивно ми стои сюжета, но компенсирам с актьорското майсторство ( наблюденията ми са там). Някои не харесват двамата ГГ, но за мен те си подхождат визуално и някак си се допълват (мое усещане). Няма как да питам Роца наистина ли са толкова инфантилни на такава възраст?! Joy
Поразплетоха някои загадки, да видим финала другата седмица.
На 6-и епизод на "Тайфун"-а съм, това май е най-интересния от досега изложените, за мен. Малко бавно тече историята, да, но играта е уникална! Какво не й харесват корейците на артистката Ким Мин-Ха, не ги разбирам! Имала лунички, нямала фигура...дрън-дрън...! Не съм я гледала  другаде, но е страхотна артистка и точно несъвършенната й външност я прави забележима, топла и близка! ( лично мнение) А Джуно...ах, този Джуно, отново майсторски изпипва всяка емоция на героя си!
Спирам с моите филмови преживявания! Simple Smile Започнаха нови сериали тази седмица с Чи, КимЮ и други. Някой гледа ли?

Последна редакция: нд, 09 ное 2025, 10:02 от winona

# 574
  • плевен
Здравейте,по БТВ Стори започва нов сериал на 19.11 от 23.30 часа.Казва се Любов сред илюзии(Love song for Illusion).Та да питам някой гледал ли го е,дали е интересен.Лично аз не съм го гледала.Лошото е че по това време съм заспала а повторението я съм го гледала я не,защото съм на смени.И искам да благодаря на Роца за всички снимки и описания на местата които е посетила.Беше едно стахотно преживяване.И аз се чудех дали всичко което дават по сериалите е истина но се оказа че е.И благодаря на всички за всичко което публикувате тук.Чета ви с удоволствие.

# 575
Здравейте,по БТВ Стори започва нов сериал на 19.11 от 23.30 часа.Казва се Любов сред илюзии(Love song for Illusion).Та да питам някой гледал ли го е,дали е интересен.
Аз му хвърлих бегъл поглед, но го зарязах. Не е кой знае какво, поредната клиширана драма. Все пак това е мое мнение.

# 576
  • Русе
Подкрепям мнението на Данифин. Simple Smile Гледах го само заради ГГ- Пак Джи-Хун.

# 577
  • Варненска клюкарка
Роце, ако можех още веднъж щях да харесам поста ти, ама Мамата не дава повече от веднъж много ми е интересно всичко, особено като мога и да те питам това онова Joy За пилето като видях коментара ти колко добре е измислено и се балансират вкусовете с мазното пържено пиле, рярата и бирата, направо ми се прииска да опитам комбинацията, пък аз дори не пия бира Joy
Напоследък ми се струва че имам сърце мазол, малко неща ме трогват, но се разчуствах като разказа как случайно си присъствала на сляпа среща и всичко което си усетила в двойката там - смущението, неловкото мълчание... Че то почти като в К-драма! Дано не ви прозвуча глупаво, но на мен корейския начин много ми харесва, има някаква тайнственост и романтика в това запознаване. Е, сигурно за отхвърлените  не е приятно, ама поне като го видят на снимка  как изглежда кандидатът и чуят от приятели това-онова, може би  по този начин автоматично се избягват неприятните изненади да се натресат на някой боклук. о застраховани няма, но корейския начин ми се струва някак безопасен.
Пък за дрехите за двойки толкова много съм изчела и то от корейци, но не отказвам и още толкова ако има кой да предложи още информация, въобще всичко от бита и манталитета им ми е интересно. Корейците казват нещо подобно като това написаното от Роци за дрехите за двойки, напоследък личало като цветове и стил, но не било стил 1:1. Казват че пандемията е променила много неща, в т.ч. модата за двойки. Следя ги тези неща заради любимците дето някой път са се аутфитнали като близнаци, друг път личи че са облечени като двойка, тези им визии станаха вече много и просто няама как да не го забелязвам и да не ми се иска да знам какво става. Чак в такива и толкова на брой случайности не вярвам особено като се случва в един и същ ден, да  речем през 3 часа....

Това съм го пропуснала от кога е, преди 2-3 дни го видях, че тези дни по-рядко съм ровила...

Но за това тук и датата помня че бяха на награди... А предния ден на летището бяха облечени в един и същ модел и марка кожени якета, под тях нещо черно, само дънките им бяха различни. И не само това, повече от десетина подобни визии имат. Тази рокля е шита специално т.е. лъскавата тафта е специално в тон с реверите и полото му,  не помня костюма на коя марка беше. В медии и мрежи се смляха да коментират тоалетите им че това очевидно са дрехи за двойка, феновете за пореден път се обърнаха към агенциите им с въпроси, а от там за пореден п ът нищо Joy

Ей ги и черно бели в един и същ ден с една и съща охрана, макар и на различни места и по различно време и двамата с тези прехапаните езици дето им е навик както и много други маниери дето са им абсолютно еднакви и взеха да се забелязват миналото лято, но ме мързи да търся сега... И за украсите за чанти за които спомена Роци и такива си закачат еднакви по раници и чанти...
https://www.youtube.com/shorts/BXQ24EVUdTU

Последно се пуснаха еднакви преди около 4 месеца точно в стила който описа Роци - нагоре в бяло макар и с разлики- тя с блузка, той с риза, надолу и двамата в светли дънки. Пак в един и същ ден по събития с 3 часа разлика нагоре в много бледо розово, почти бяло, надолу в светли дънки. Е как да излезе човек от филма, след като самите корейци казват че тези двамата с дрехите им за двойки сами искат да се похвалят на Диспатч Joy
Щот това е малко, на наградите АSEA в края на май на два пъти го снимаха в близък план да изговаря безвучно думата Йобо, докато и ръкопляска когато тя беше на сцената. Да обяснявам ли какво означава и кои си се наричат така.

То тези неща вече може и да не са актуални и да са приключили ако е имало нещо, че доста време мина, откак Сокчови не се мяркат никъде, освен по рекламни събития, т.е. ново скоро не е имало, може би само първия скрйн, но както казах още не съм разбрала откъде се появи.... Припомнят в мрежите за атфитите за двойки на Ким Те Хи и Рейн. суичърти някави и на Бинчови - еднакви якета в различни цветове, карирани  палта, шапки и шалове  на една и с ъща марка, но в различни десени...Та така, беше ми интересно да прочета Роцето за тези неща, .
Преди време ми попадна страхотно обяснение  за "Оппа" и все се канех да го донеса, защото беше най-доброто което съм срещала за 3 години, толкова пъти се канех, но докато се наканя го загубих...

# 578
  • пак на Рив Гош
Здравейте,по БТВ Стори започва нов сериал на 19.11 от 23.30 часа.Казва се Любов сред илюзии(Love song for Illusion).Та да питам някой гледал ли го е,дали е интересен.
Аз също го гледах, при това до края. Подкрепам Дани и Уин - не е нещо особено. Май най-интересната концепция в него беше Главният да е Трето Колело на себе си Joy

Уин, за инфантилност при двойките не мога да се произнеса, понеже не съм си общувала отблизо с тях. На обществени места (където гледах хората) са доста сдържани, най-много да се държат за ръце. Много рядко видях да ходят прегърнати, например, а за целувки навън изобщо не може да става въпрос. На опашката на летището при полета наобратно пред нас имаше двойка, вероятно студенти на годините на щерката, нещо се закачаха и смееха, после момчето прегърна момичето. Да не ви казвам две аджуми на моите години от отсрещната страна какви неодобрителни погледи им хвърлиха. А при по-възрастните (примерно 40+), даже и държане за ръце няма, най-много да се хванат подръка, иначе вървят един до друг.
Като цяло корейците ми направиха впечатление на симпатични хора, отворени и помагащи на заблудени туристи при нужда. Доста пъти ме заговаряха спонтанно (много често жени), питаха ме откъде съм, дали съм за първи път в Корея, харесва ли ми, а особено ги шашках, като им казвах в първите дни, че пътувам сама (това преди да дойде и щерката). В разговорите, които дочувах в транспорта или по ресторанти и кафенета, имаше редовно обръщенията "хьон", "онни", "сънбе"...

Белл, аз преди време бях попаднала на едно обяснение за обръщението "оппа", не знам дали е същото, на което си попаднала и ти. Казваха, че е сравнително отскоро (е, от 80тте години). Традиционното обращение за по-голям брат е "орабони", което е и доста уважително. "Оппа" е по-малко уважителният вариант и е било запазено само за роднини. През 80тте години, по време на студентските вълнения, обаче, когато студентките се оказали в по-близък контакт със студентите, започнали да наричат колегите си "оппа", с цел да покажат, че са близки и да скъсят дистанцията в общуването. И оттогава "оппа" е навлязло повече и като обръщение към близки мъже, които не са роднини и после се е прехвърлило към любимите.
Иначе много неща бяха като по сериалите... направо си живеех в сериал Joy. Та затова си налагах да се сдържам, особено при снимките, за да не снимам много хората в реалния им живот, понеже това е тяхното ежедневие, а не някакъв мой личен Дисниленд.
Ако имате други въпроси, питайте, мога да разказвам дълго и подробно. Аз не смея да се разпростирам много, че ме е страх да не досаждам Grinning

# 579
Роци, благодаря за всички репортажи, снимки и клипчета Hug. С удоволствие следях пътуването ви Hands V. На лични ще те питам някои неща тези дни, но първо си почини и влез в ритъма на ежедневието.

Love song for Illusion започна добре. Пак Джи Хун добре се справи с двойната роля, девойката и тя не беше зле, но към края вече се чудеха с какво да запълнят епизодите. Става за загуба на време, но и да се пропусне няма да загубите кой знае колко. Е, освен, ако не сте върл фен на Джи Хун newsm47.

По повод как изглеждат корейците (в другата тема питаха и за китайците) в ежедневието, е лесно да се види в различни клипчета, в които някой снима разходката си. Ето един и още един.

# 580
  • пак на Рив Гош
2в1, няма проблем, питай както и когато можеш. Аз съм вече тук, напълно в ритъм (нищо, че още боря часовата разлика) и отговарям на въпроси всякакви Grinning

И да не е само спам, да ви питам - познавате ли това място? Grinning
Скрит текст:

# 581
И да не е само спам, да ви питам - познавате ли това място? Grinning
Скрит текст:
?познах ли Grinning True beauty
Скрит текст:
за кратко в Корея  
normal family https://youtu.be/NXO1B2UT7rc?si=s9qofsWkbBMemQUv близо до реалността в момента
Omniscient Reader  https://youtu.be/zY1RIDBAKbo?si=Q1xHx2awrUEW52C- загуба на време, а харесвам фантасмагории.
и първата ми китайска 10ка
The Tale of Rose https://youtu.be/dI7YdZfcFoA?si=_fzHCkmJO9rkutim  човешки, и много възможен.

Последна редакция: нд, 09 ное 2025, 21:29 от Krissttinna

# 582
  • Русе
Не мога да позная загадката на Роца. Sad Може би защото чета субтитри и се концентрирам главно върху героите... И така пропускам интересни подробности...

# 583
  • нещотърсачка НАРЦИ Love is everything
Уин, Крисс е отговорила в поста над твоя - от Истинска красота е. Аз обаче също нямам памет за филми, кое, къде, кой и т.н. Особено както напоследък изгледах прилично голямо количество сериали, никакви шансове да помня кое откъде е било. Joy

Роце, и аз те чета с огромно удоволствие. Пожелавам ти (си Stuck Out Tongue Winking Eye) в най-скоро време да си поправиш блога и да го напълниш с подробни и добре илюстровани пътеписи от далечните земи. Hands Thumbsup
И да дадеш линк де. Joy

# 584
  • пустинен пъпеш
И аз изчетох и изгледах и още бих чела с голям интерес и благодарност към Роца ,че така щедро сподели с нас личния си сериал.Голяма част от чара на темата за мен е наред със споделянето на мнения за гледани сериали и всичко свързано с начина на живот в тази част на света.Покрай честото коментиране на Сокчо и колежката му почти съм решила да пробвам да изгледам сериала им,явно синхронът  помежду им е бил доста добър.А и Бел, аз не знам какво означава  Йобо (слушам предимно с озвучаване).

Последна редакция: пн, 10 ное 2025, 19:10 от rududu

Общи условия

Активация на акаунт