АС и други романтични К-драми - тема 14

• 21 627
  • 737
  •   1
Отговори
# 555
Честит рожден ден, Проф! Да си здрава и много щастлива, остани си нещотърсачка и не спирай да ни заразяваш с позитивизма си Heart

Криси, една позакъсняла прегръдка и за теб Hug

Ей Роце, странстваш из ЮК и си траеш... И в тази тема сме любопитни Stuck Out Tongue Winking Eye

Ча, знам че е сниман на летище, ама на кое недочетох че нямах време... Разбрах само че кадрите са от  първия ден на азиатско-тихоокеанската среща в Пусан.  Коментират че армейската униформа никога не е изглеждала толкова добре, било като кадър от драма Joy
https://www.youtube.com/shorts/GJtlq0HKzBM

Не е лъжа Joy

От обсъжданите заглавия гледам Омъжи се за мен. Не харесвам особено Чонг Со Мин, но самият сериал с нещо успява да ми задържи вниманието и е разтоварващ.

Последна редакция: вт, 04 ное 2025, 23:48 от Margarita N.

# 556
  • нещотърсачка НАРЦИ Love is everything
Благодаря на всички за поздравленията! Прекрасни дружки сте. Hug

Пък аз, Марги, тъкмо му се изнервих на 7 и 8 епизоди. Laughing
Бих казала, че върви малко лигаво и малко скучновато, и с малко повече излишни лирични отклонения, вместо да размърдат сюжета. Опитвам се да реша дали наистина таргетът им са единствено пъпчиви тийнейджърки или все пак от време на време в главите на сценаристите е проблясвала по някоя мисъл, че биха могли да гледат и по-зрели хора. Отделно, бебешката физиономия на У-Шик, хич не ми се връзва с излъчването на Со-Мин. А на нея пък не ѝ отива да се прави на толкова инфантилна. Впрочем, за последното е виновен режисьорът. Все пак той е човекът определящ какво ще се изпълни и как ще бъде заснето.
Това, че мрънкам, не значи, че няма да го догледам. Но ми е по-интересно какво ще се случи с машинациите на зетя, колко отчаян мръсник може да бъде бившият и високият очилатко, от компанията предоставила къщата, как ще отиграе ситуацията с разкриването на фалшивия съпруг. Главните не са ми толкова интересни, а пълнят твърде много екранно време, което може да се оползотвори по по-добър начин.

# 557
  • пустинен пъпеш
Аз гледам Омъжи се за мен  предимно за забавление и изобщо не се замислям за актьорска игра и смислова подплатеност на сценария.Отметнах и финалния еп. на Мис Инкогнито.И отдавна не съм попадала на сериал,който така да харесам,че да ми се прииска да пиша повече впечатления за него.Засега търся такъв,но без резултат.

# 558
  • Варненска клюкарка
Аз пък ги обсъждам и да ми харесат и да не ми харесат.

Проф, ссериалът би трявало да е с таргет зрителите на възраст от 20 до 49, поне в тази възрастова категория попада в изследванията.  За мен осма е китка в сравнение със седма, а в девета вероятно предстои точно споменатите от теб зет и бивш да поразмърдат сюжета, в т.ч.и историята на главните. Предполагам че главната и бившия най-после ще се хванат за гушите, както трябваше да го погне тя още в първите серии, а не да подвива опашка и да му мълчи, че и да прави поклони на майка му дето нагруби и изгони нейната. Много наивно от страна на героинята познавйки роднините му да очаква че ще и помогнат дори за нещо малко. Ама сценаристи....Рядко ми се случва пълнежа да не го подкарам с мишката, но тези поне до момента не ме дразнят. Аз като Марги не харевам Чон Со Мин, та няма какво да я жаля че не може да играе. Още след първа серия писах че смятам, че Омъжи се за мен е добра история, но щеше да е по-добра с една по-млада актриса, на която да и отива и пиянството и другите инфантилни изцепки и най-вече за да не изглеждат главния и бившия като  гимназисти до нея.  Някоя на към 29-30 определено щеше да стои по-добре в тази роля.  Но с цялата ми критика ги гледам, харесвам историята. Гледала съм много по безсмислени, направо обидни за интелекта сюжети. Иначе предпочитам по-чешити главни, праволинейни са ми скучни и трудно ще ги харесам, но като не се срещат често, глесам нещо там... Joy

Порталът ScreenRant  публикува списък с най-добрите женски героини в корейските драми. Изданието отбелязва, че добре написаната героиня често определя качеството на сериала, независимо от жанра му. Нарастването на популярността на драмите през последното десетилетие се дължи до голяма степен на Netflix, който активно добавя известни проекти към своята библиотека, а от 2018 г. насам продуцира и свои собствени.

20. Мун Донг Ън (Слава)
19. Ча Джонг Сок (Д-р Ча Джонг Сок)
18. Ий Джи Ан (Моята Аджуси)
17. Ий Мин Кьонг (Лудият тип в квартала)
16. Ча Джи Уон (Цвете на злото)
15. Ку Се Ра (Бюлетин)
14. Хонг Хе Ин (Кралица на сълзите)
13. Со А Ри (Знаменитост)
12. Нам Хеен Сун (Скандал на деня)
11. Ким Бок Джу (Феята на вдигането на тежести Ким Бок Джу)
10. О Ми Джу (Продължение)
9. Ким Ми Со (Какво не е наред със секретарката Ким?)
8. На Хи До (Двадесет и пет двадесет и едно)
7. Юн Джи У (Моето име)
6. Джанг Ман Уол (Хотел Дел Луна)
5. Им Джу Кьонг (Истинска красота)
4. Юн Се Бом (Щастие)
3. Йео Ми Ран (Обичам да те мразя)
2. Чон Са Ран (Крал на Земята)
1. У Йон У (Необикновен адвокат)  

От този списък съм гледала сериалите/героините с позиции 2, 5, 9, 11, 14, 16 и всичките съм ги харесала. Със сигурност към този списък бих добавила поне още 2 страхотни образа. Обаче първото място никак не можах да харесам от това което все пак изтърпях да видя. Рядко спирам на първа серия, но в случая ставах, сядах, търсех си причини да спра за малко и така първа серия от час стана повече от 2, дори си взех храна да  прокарам серията някак докато ми е приятно да дъвча нещо, но ни образа ни историята ме вдъхновиха да продължа нататък.

Би ми било  интересно да видя кои мъжки герои спрягат за най-въздействащи. Преди време имаше някакво обсъждане и в тройката видях ГГ от Тайната градина и от Гоблин, но бяха спрели до тях, други подробности от класация не видях.

Последна редакция: ср, 05 ное 2025, 13:33 от Беллора

# 559
  • пустинен пъпеш
Гледайки текущия китайски Fight for Love,се сетих,че винаги ми правят впечатление надписите над отделните сгради в едно имение,повечето от които са с пожелателно значение за притежаване на различни човешки добродетели:Истинска сила, Добродетелта сияе ярко;а в този сериал има и надпис с доста художествен образ:Скокът на дракона,летящи облаци.В китайските костюмни сериали ми харесва това на пръв поглед невъзможно съчетаване на сюжет често с доста клишета и изрази,пропити с мъдрост,поезия,изобщо търсене на красотата в заобикалящия ни свят чрез багри и форми(камерата),звуци(музиката),движение(танц,бойни изкуства),слово(диалози,цитати от мислители и текстове на  песни).И  цялата тази многообразна сплав успява да въздейства на сетивата дори и при посредствени и пълни с несъвършенства сюжети.
Освен за плюсове според мен във Fight for Love (2025) да отбележа и  един от минусите,свързан с поредното клише-след скок на главните герои от висока скала в река, и о изненада?! тя се отървава с две?! козметични драскотини (на бузата и на едната китка),той с рана на крака и чудесия въпреки издирващите ги в близост преследвачи тя с еднократно! потъркване на 2 камъчета запалва огън,слага ламарина и изпича една средно голяма риба,а докато той зъзне и уж е в почти безсъзнание,тя го прегръща и ръката му полека почва да я прегръща.Но тези шаблони по-скоро не развеселяват ,както и не ме дразни нито 8-годишната разлика на актрисата с главния,нито това кой от тях е по-красив.

Последна редакция: ср, 05 ное 2025, 20:09 от rududu

# 560
  • пак на Рив Гош
Профи, и от мен на патерица, честит рожден ден! Бъди здрава, щастлива, и любимците ти да те радват с хубава музика и хубави сериали!

И благодаря за повторките Hug
За блога:
Скрит текст:
Няма да успея да го възстановя както си беше. След като ми спряха достъпа до него, след няколкодневно обмисляне и чудене, реших да не плащам допълнително, за да ми го "поправят" официално и спрях домейна и хостинга. Възстанових го на стария му адрес, където са публикациите ми до края на 2018та, та ще започна да качвам полека-лека и тези от 2019та нататък. Но сега Мармотника ще е по-грозен и по-тромав, няма да е този изчистен вид, който беше Sob Sob Sob
Проверих си файла в темата ми в "магеланците", аз мога да го смъкна. Може наистина да има ограничения за сваляне ако не си потребител, или нямаш "стаж" във форума. Ако искаш да видиш Програмата, пиши ми на лични и ще ти пратя файла, няма проблем Grinning.

Марги, корейските ми скитосвания свършиха вече, от снощи съм си вкъщи, а от днес сутринта - на тръстиката.
Не споделях впечатления и тук, понеже все ме е страх да пиша еднакви постове в две теми, за да не се приеме за спам. Но, ако ти се рови из профила ми, може да погледнеш последните ми публикации от номер 33 напред. Там има по малко от впечатленията ми, както и снимки от мястото на събитието, а и линкове към клипчетата в канала ми в Ютуб, които правех всеки ден за Благоверния, та да е в течение какво сме правили през деня (не очаквайте кой знае какво качество, снимано е абсолютно лаишки и сглобявано още по-лаишки Grinning).

И сега след като имам отново време за сериали, ще мога да започна "Омъжи се за мен", както и поне още 2-3 текущи... докато не дойдат и новите Sweat Smile Weary Scream

# 561
  • нещотърсачка НАРЦИ Love is everything
Белл, от женската ти класация май само 11, 9 и 5 съм гледала.

rududu, напълно съм съгласна, че и посредствен сюжет може да бъде така режисиран и заснет, че да не можеш да се откъснеш от екрана. Като допълним и с традиционно много добрите ОСТ-ове  + много добрата актьорска игра, няма как да не гледаш, колкото и познати клишета да ти поднасят. Hands V

Току що изгледах и финалния 12 епизод на Мис Инкогнито. Много, много добър сериал. Вярно, съспенсът преобладаваше, но пък толкова добре извъртаха сюжета, че нямаше нужда от традиционна романтика. Даже мога да им простя недостатъчното екранно време на Джин-Йонг, който впрочем е рожденик след две седмици. В крайна сметка добрите получиха своята доза щастие, а лошите бяха наказани. Хареса ми, че сценаристите успяваха да ме изненадат с решенията си, дори когато привидно бяха предвидими. Все се намираше някой по-различен нюанс от очакваното. Показаха ни, както най-долната мерзост, така и най-чистата жертвоготовност. Всички герои бяха много характерни и много интересни. И никой герой не те оставя безразличен. Някои презираш, някои ненавиждаш, някои обожаваш, на някои съчувстваш ... Определено сериалът събужда сетивата. Колкото и да предпочитам нещо лекичко, за разтоварване, никак не съжалявам, че изгледах Мис Инкогнито. Интересен беше от първата до последната минута.

Сега ми остават текущият "Омъжи се за мен" и да догледам оставащите ми 5 епизода от Пиянския. После ще видя накъде ще се насоча.

# 562
Проф, мисля, че и №2 си гледала - Юна в Кингленд.

Роце, мерси, с удоволствие ще разгледам. Hug

Бел, привличат ме и мен главни герои/героини с характер. Спокойно можем да ги наречем и чешити.JoyС хубавите и лошите си черти са някак по-близки до реалността, в един момент те карат да се замислиш, в друг да се разчувстваш, в следващия пък се смееш от сърце. Наистина са в пъти по-въздействащи спрямо онези благоразумните, които са скучни и лесно предвидими. Към този списък с жените ми се иска да прибавя и Юн Се-ри от Любовта се приземи върху теб, както и главната от Моят демон. Иначе съм гледала  2, 5, 14, 16 - всичките ми харесват понеже са далеч от натрапчивото инфантилно поведение.
Макар да свикнах и с тези в другата крайност, които се лигавят, цупят и не знаят къде се намират.Joy Като цяло без значение колко е посредствена или дълбока историята щом съм успяла да се потопя значи всичко е точно.

Последна редакция: ср, 05 ное 2025, 22:45 от Margarita N.

# 563
Писах в другата тема, но да похваля и тук главния антагонист от Ms. Incognito - Jang Yoon Ju. Много добре си изигра ролята. От началото до края си остана същинско зло и дори и да си получи заслуженото, не се промени. А другият изключително противен ми образ беше на So Hee Jung, която игра нещо, което би трябвало да е майка, но аз не бих употребила тази дума за подобно същество.

Изгледах и First Lady. Харесвам главните  Юджийн и Чи Хьон У, но той нещо ме разочарова. В повечето време беше един безизразен и прекалено сдържан, а по политическата линия го избиваше на такъв патос, че чак дразнеше.

За тези, които са гледали One Ordinary Day и им е харесал, може да пробват The Manipulated. Вече са налични 4 от 12 епизода, а останалите ще излизат всяка сряда по две серии. На руски може да се гледа тук.
Уки е страхотен, както вингаги. Кьонг Су (Д.О. от ЕХО) дава заявка да бъде отличен психар, но на него му пасват такива роли.

# 564
  • пустинен пъпеш
И аз започнах First Lady,интересен е със заплетените взаимоотношения и семейните и политически мотиви,скрити зад тях.И аз това си мислех,че е прекалено безизразно лицето на Че Хьон У за гг в доста сложна лична и политическа ситуация.
А главната злодейка в Мис Инкогнито Jang Yoon-Ju изигра предизвикващо отвращение добро изпълнение.Даже четох някъде,че след края на снимките доста си поплакала,отърсвайки се от преживяното напрежение.Толкова убедителна беше в изпълнението си,че ще изгледам филма Балерина с нея в главната роля и без това отдавна го бях набелязала.

Последна редакция: чт, 06 ное 2025, 11:29 от rududu

# 565
  • Варненска клюкарка
Към този списък с жените ми се иска да прибавя и Юн Се-ри от Любовта се приземи върху теб, както и главната от Моят демон. Иначе съм гледала  2, 5, 14, 16 - всичките ми харесват понеже са далеч от натрапчивото инфантилно поведение.
Макар да свикнах и с тези в другата крайност, които се лигавят, цупят и не знаят къде се намират.Joy Като цяло без значение колко е посредствена или дълбока историята щом съм успяла да се потопя значи всичко е точно.
Да, сетих се и аз за Юн Се Ри, сериалът е много популярен, няма да е заради аджумите я, ама на, пропуснали са я. Героините с които аз щях да допълня са Им Сол от Бегача, плакала съм и съм се смяла с нея, а образът е безумно популярен вече втора година. Хе Юн ще е прецедент на наградите ААА че за втора година ще я награждават за същото. Въпросните награди може да не са от най престижните, но всъщнот са собственост на най-големия корейски портал за лайв стайл новини, които всеки ден се преглеждат от милиони потребители. Другата, която бих включила в списъка е Чон Джи Хюн (никога не съм сигурна дали изписвам правилно името и) забравих името на героинята и в Моята любов от звездите, но много ярък образ направи тям. Друга сигурно би стояла просто като голяма лигня, но не и тази дама. Много съм се смяла с глупавата и героиня и щото не стига че глупава, оми беше и любителка на алкохола, нахална и нарцистична, а от лакомия беше способна да вземе храната от устата на "То Мин Джи- шиии" както вечно се провикваше след Зведювия герой. Пък щом се сетя  за лакмуса с Пропофола и прополиса отново прихвам Joy

За Демона и Ким Ю доколкото имам спомен от миналия януари, че близо 2 години минаха вече, корейците сякаш не харесаха много сериала, той стана хит по-скоро сред чуждестранните зрители, пък корейците започнат ли се да гласуват за нещо, няма кой да ги мине, в този смисъл  и героинята е останала иззвн списъка. От 3 проекта които съм гледала с Ким Ю, на мен също Демонът най много ми хареса.
Марги, ако ти се гледа Ким Ю, днес излизат наведнъж 4 серии от най новия и сериал Dear X - 12 епизода романтика, крими трилър. Даже като отчитам часовата разлика вече трябва да са ги пуснали, че обявения час беше 18.00. утре вероятно ще има руски преводи. Сценаристката е писала че първите 4 серии ще се спрат на живота на главната в училище и семейството и, причината за изкривяването на характера и към лошотията, която ще бъде. Тези дни Ким Ю даде пресконфереция за да каже че нямала романтични отношения с главния колега, направи го без никой да я пита, защото това е вече "претоплена манджа" откак го коментираха преди няколко месеца. Когато ги снимаха на едно виетнамско летище и тогава  се обястнявахаза същото- режисьорът каза че не е вярно, че всъщност там са били с половината екип- технически и няколко актьори. Пътуването - почивка във Виетнам, подарена от продуцентите по повод завършването на снимките, както практикуват много продукции, но някой удобно беше изрязал останалите около главната актьорска двойка. Както и да е, тези дни вадейки скелетите от гардероба си направиха безплатна реклама на сериала.

УСокчо с поредната рекламна фотосесия за Прада, този път изданието е Dazed Корея. За пореден път демонстрира ръст и дължина на крайници, сега официално се е спрял на ръст 190 см. миналата година беше 189, в моделските му години 187... Личи че се колебяат какъв ръст официално да запишат във визитката му. В интернет припомнят че сам е казал че е почти 2 метра- чак толкова не, но към 192-4 може да е. Личи и по навикът му  понякога да върви леко приведен напред, или, да се изгърбва както правят много високите хора. Но наистина сериозен ръст щом почти подпира тавана с ръце- да речем 190+ към 80 см ръце и става почти колкото тавана вкъщи Joy

Като гледам корейските знаменитости които винаги са облечени в последе писък, чарлстонът стабилно се завръща. На стройните корейски знаменитости им стои много добре, ама си представих някои от турците на какво ще приличат Joy

ПП Пак са правили някакви промени в Шортс и не мога да скрия функционалните икони. Тъкмо свикне човек с една визия и айде ново обновяване Rolling Eyes

# 566
  • пустинен пъпеш
Към списъка с най-добрите женски героини в корейските драми бих добавила и   Go Ae Sin /Kim Tae Ri в Mr. Sunshine.Иначе съм гледала 2-Юна;6 и 18-IU;14-Kim Ji Won;16-Moon Chae Won

# 567
Роца, много увлекателно разказваш и много красота показваш в постовете ти посветени на метлосването из ЮК. Под предлог, че не съм изгледала клиповете ще се върна още веднъж на снимките и описанията. Ох, за мен няма по-красив сезон от есента, насладих се на сеулската. И се хиля на това, че лично си проверила доколко клишетата по сериалите отговарят на реалността, белите камиони и жълтия чадър си ги видяла отблизо.Joy Доста места сте посетили, страхотно изживяване е било наистина.

Бел, пропуснах ги тези ярки ГГероини от Бегача и Моят любим от звездите. С Им Сол и аз и се просълзявах, и се забавлявах. Пък химията между Хе Юн и Сокчо е на съвсем друго ниво.
О, да, примадоната в Моят любим от звездите е уникална, друга актриса би изглеждала нелепо в тази роля. Самовлюбена, повърхностна, глупава... Мислеше, че няма някой който да не я разпознава, до университета се отбиваше колкото да се разнообрази, преподавателя го взе за преследвач и постоянно се излагаше пред него... Не правеше разлика между прополис и пропофол Satisfied Уникална...

Бел, турците вече и не ги отразяваме особено, страшнеят ми повечето Joy

# 568
  • Варненска клюкарка
Роце, изчетох корейското ти приключение и много ми хареса, аз се впечатлих много, пък представям си твоите преживявания на живо, даже имам да ходя на повторка за някои неща. Сега като гледаш сериал ще можеш да си кажеш "и аз бях там" Heart Пак се посмях за почти Ю-моментът Joy  Щях да питам за нещо, но гледайки го в едно от видеата даже не разбрах какво е, та да си формулирам въпроса Joy Нещо технологично беше, приличащо на голям озонатор или разпръскващо влага като мъгла в някаква сграда....А корейците наистина ли са толкова красиви, както коментират влогърите?
За райските ябълки навремето и във Варна беше така, бяха повече от джанките - във всеки двор райска ябълка. И в нашия имахме и в мъжовия който като в корейски сериал ми беше съсед, макар и не от ранното ми детство Joy Сега имаме блокове, а райските ябълки са само в магазините...

Марги, да не забравим да споменем и самочувствието на героинята, че нямало мъж който да и устои и как се опитваше да приближи насила Звездювия герой към нещата, от които той беше толкова далеч - тя го дърпа да го целува, той се тегли Joy  Наистина много колоритен образ беше тя. Помня Рори как се опъваше да гледа сериала, а когато най-после го направи поиска от 2в1 още заглавия с Чон Джи Хюн. Аз заради актрисата успях да изгледам Русалката от третия ми опит да харесам Минчо.

Така е, Сокчови химичат на друго ниво, аз друга екранна двойка не съм виждала да се държи така, корейците коментират в същия дух, а щом те го казват значи е така. не случайно в интернет препоръчват да се гледа и сериалът зад кадър и че правенето е по-интересно от самия сериал, пък откак излязоха и видеата от блу рей, не просто по мрежите, ами и водещи по нощни предавания започнаха да ги коментират, само дето се въздържаха да споменават имената им, но и с намеците става ясно за кого говорят.

това видео доста се коментира тези дни - Ча козирува на G- Dragon
https://www.youtube.com/shorts/d1eobDuFTMY

# 569
Празничният дух завладява ЮК.

и Япония

Последна редакция: пт, 07 ное 2025, 15:15 от 2в1

Общи условия

Активация на акаунт