Отговори
# 1 230
Много благодаря, момичета стискайте палци! Изнервих се от притеснения, ще ви пиша пак. Бъдете здрави!

# 1 231
  • София-България, Израел - където си поискам
Здравейте пак Grinning
В петък съм на колпоскопия при док Кюркчиева, моля стискайте палци всичко да е ок.
И още нещо, правили са ми колпоскопия, но беше отдавна и не помня от реактива, с който мажат щипе ли ,просто искам да съм подготвена  Embarassed
Мерси на всички предварително Hug
от реастива щипе, но е поносимо и трае около 15 минути поне при мен беше така.Не се притеснявай,стискам ти палци Peace

# 1 232
Мерси, ще пиша в Петък.Дано има с какво да се похваля Praynig

# 1 233
  • София

Пожелавам ти да мине всичко, както трябва! После да разкажеш как е било Simple Smile

# 1 234
 Ходих на гинеколог ,който ми каза,че имам раничка ,направи ми цитонамазка и утре ще излезе резултата.Стискайте палци да е добър.Докт. каза ще горим раничката ,но иска първо да види резултатите.Имах такава раничка преди 8 год .,която изгорих тогава,но сега пак има.Според гинеколога е нормално като се появи веднъж след време пак да се появи.На мин ми звучи несерозно.
 И кажете ,какво е това колпоскопия?
 Също ми откри бакт. koli ,която лекувах с ваг. табл.,това дали може да има връзка с резултата от цитонамазката?

# 1 235

Пожелавам ти да мине всичко, както трябва! После да разкажеш как е било Simple Smile

Мерси за пожеланията, ще разкажа разбира се Hug
Ходих на гинеколог ,който ми каза,че имам раничка ,направи ми цитонамазка и утре ще излезе резултата.Стискайте палци да е добър.Докт. каза ще горим раничката ,но иска първо да види резултатите.Имах такава раничка преди 8 год .,която изгорих тогава,но сега пак има.Според гинеколога е нормално като се появи веднъж след време пак да се появи.На мин ми звучи несерозно.
 И кажете ,какво е това колпоскопия?
 Също ми откри бакт. koli ,която лекувах с ваг. табл.,това дали може да има връзка с резултата от цитонамазката?
И на мен ще ми правят колпоскопия по нагоре сме писали
Маже се шийката с някакъв реактив и после се гледа с нещо като голяма лупа.
Успех  Praynig

# 1 236
# 1 237
Здравейте Grinning
Днес бях при док Кюркчиева и съм много доволна от нея и най вече от резултата, е такъв точно не очаквах PAP 1 Heart Eyes
Първо ми направи колпоскопия понеже съм с конизация и видя малко оголени кръвоносни съдове и затова ми пусна цитонамазка и сега съм безкрайно щастлива.Направо ми даде зелена светлина за бебеправене Grinning
Желая здраве на всички и само хубави новини Hug
Благодаря за подкрепата Hug

# 1 238
Много благодаря, момичета стискайте палци! Изнервих се от притеснения, ще ви пиша пак. Бъдете здрави!

zoya стискам ти палци. Мен ме оперира Славчев в Майчин дом.  Peace Наистина е добър  Peace няма да сбъркаш.

# 1 239
Здравейте на всички, ето ме и мен(пак). Бях писала преди време - с ПАП 2-3 Д съм.Обиколих много лекари и накрая май се спрях на опреативна конизация със СКАЛПЕЛ? Какво мислите по въпроса? Поставих си за цел да взема решение до понеделник за да не го проточвам повече Simple Smile

# 1 240
Здравейте на всички, ето ме и мен(пак). Бях писала преди време - с ПАП 2-3 Д съм.Обиколих много лекари и накрая май се спрях на опреативна конизация със СКАЛПЕЛ? Какво мислите по въпроса? Поставих си за цел да взема решение до понеделник за да не го проточвам повече Simple Smile
Това е най-инвазивната намеса на шийката на матката и смятам,че може само лекар да вземе решението да ти направи този вид конизацио.Лил4о,ние така и не разбрахме от какво е причинен проблема ти,какво показа биопсията и колпоскопа ,имаш ли ЦИН??!!Мен със ПАП 3 а/д не ми препоръчаха конизацио със скалпел,но все пак нещата са строго индивидуални.

# 1 241
Това е най-инвазивната намеса на шийката на матката и смятам,че може само лекар да вземе решението да ти направи този вид конизацио.Лил4о,ние така и не разбрахме от какво е причинен проблема ти,какво показа биопсията и колпоскопа ,имаш ли ЦИН??!!Мен със ПАП 3 а/д не ми препоръчаха конизацио със скалпел,но все пак нещата са строго индивидуални.

Ох ами толкова съм се шашнала, толкова съм се объркала и от толкова много лекари... че вече и аз не разбрах. ПИше, че имам диспазия I-II степен.

Проблемът е в мен, не мога да се доверя на лекарите. Имам чувството, че или ме мамят или са несериозни. Просто много съм си патила от лекари в България.
Сега ще си видя и новите резултати в понеделник с решението за лечение от друг лекар(др Начевя от ВМА) и да видим какво ще каже. Иначе тя и на мен ми каза, че това със скалпела е за много по-напреднала фаза.

# 1 242
Ох ами толкова съм се шашнала, толкова съм се объркала и от толкова много лекари... че вече и аз не разбрах. ПИше, че имам диспазия I-II степен.

Проблемът е в мен, не мога да се доверя на лекарите. Имам чувството, че или ме мамят или са несериозни. Просто много съм си патила от лекари в България.
Сега ще си видя и новите резултати в понеделник с решението за лечение от друг лекар(др Начевя от ВМА) и да видим какво ще каже. Иначе тя и на мен ми каза, че това със скалпела е за много по-напреднала фаза.

Lil4о, сигурна ли си, че става дума за конизация със скалпел? Има различни хирургични техники (скалпел, лазер, електрическа примка), с помощта на които да се извърши конизация. В днешно време се предпочита електрическа примка (LLETZ = Large Loop Excision of the Transformation Zone или LEEP = Loop Electrical Excision Procedure), защото така се отстранява по-малко тъкан, отколкото при класическа операция със скалпел.

Проблемът с доверието в лекаря за мен е един от основните фактори за оздравителния процес. Всичко е на подсъзнателно ниво и дори и да си мислим, че няма значение - не е така. Намери си лекар, който ти вдъхва доверие. Това понякога е трудно, изпитвала съм го на гърба си. Но ако имаш чувството, че вниманието на лекаря е някъде другаде и не е заинтересован - бягай от него.

# 1 243
  • София
Здравей cubbit!  Laughing
Отдавна не си писала!
А ти как си след твоята конизация!

# 1 244
Привет, привет, alpha_beta...

Не съм писала, да.  Embarassed Причини - много.
Последната ми цитонамазка е "нормална". За съжаление няма посочена група, но предполагам, че е 2 или 1. Съпровождащото изследване на щамовете на HPV не откри никакви високорискови щамове, което е добра новина.

Все още не съм бременна. Sad Но не съм спряла да се надявам. Simple Smile

Надявам се, че и при теб всичко е наред.  Hug

Общи условия

Активация на акаунт