Отговори
# 1 710
Намазките са правени на различни места първата е по време на лъчетерапия в софия а втората е в Бургас 15дена след лъчето
лекаря от бургас ми каза да си повторя намазката началото на септембри
И аз мисля, че трябва да я повториш даже ако имаш възможност може би в София е по добре.
Може да се включат и момичета от Бургас, ако знаят добър специалист там.Успех ти желая!
И пиши да знаем как вървят нещата Hug

# 1 711
Здравейте, момичета! Вчера си взех резултата от цитонамазката, който е РАР ІІ, риск"обичаен" и коментара на д-ра беше- "Цитонамазка- без коментар! Супер! 6 месеца-шапка на тояга!"  Обаче нали съм с НРV 16, той все си има едно на ум и ми направи и колпоскопски преглед. Ужасих се като каза "Такаааа, това с 6-те месеца се отлага!"  Та...положението е:   "Бяло поле м/у 12 и 1 часа, навлизащо в цервикалния канал. Овула наботи." А пък цитонамазката ми е първата без забележки от 6 месеца насам   Sad   Как е възможно?    newsm78   И това бяло поле...   Изписа ми Полижинакс и някакви витамини и септември пак на преглед. Каза ми, че в моя случай, където и да ходя на преглед да настоявам и за 2-те изследвания- цито и колпоскоп.  Ще съм ви благодарна, ако коментирате резултатите и ситуацията. Аз попрочетох някои нещица, ама съм си притеснена  Sad  Предварително благодаря!  Hug    bouquet

# 1 712
pav69, цитонамазката може да е хубава, но ако не са целнали точно проблемното място кел файда, както се казва.  Confused

Най-добре е да ти вземе проба от мястото между 12 и 1.

# 1 713
Да, така ще искам. Само дано не каже, че "много знам", нали повечето д-ри не обичат да им се бъркаме ние пациентите, ама пък става въпрос за моя живот все пак! Благодаря за идеята  Hug

# 1 714

Най-добре е да ти вземе проба от мястото между 12 и 1.
И аз мисля така кажи му!

# 1 715

HPV 16 и 18 положителен

Pap 2-3a
плосък и доста цилиндрични епителни клетки ,както и групи от метапластичен епител,
единични "голи" ядра, реактивни промени в част от клетките.
Левкоцити /++/

Вчера бях на лекар, не ме гледа с колпоскоп, неразположена съм.
Каза ми, че няма нужда за сега от манипулации...всъщност доста ме успокои. Даже ми даде зелена светлина за бебеправене  Mr. Green
Май месец имах мисед, много тежко го преживях, надявам се следващия път всичко да е наред.

# 1 716
Здравейте момичета аз вече съм добе. Цитонамазката е рар 2 а въпросната киста не се е спукала за нея пуснах туморен маркер  СА  125 и тук всичко е добре тоест  11 единици като до 35 единици е нормалната стойност. За въпросното кървене което получих в 11 ден от цикъла - за което бях писала преди 10 дни  се оказа плод на възпаление. Преди да се случи това бях пила антибиотик за венците.Изписаха ми свещички Бетадин които трябва да си слагам преди и след цикъла. Споделям това с вас защото не съм допускала че може да се кърви в следствие на възпалителен процес за който дори не съм осетила че съществува.

# 1 717
Cubbit на теб специална благодарност за съпричастността която ми оказа в онзи страшен зе мен момент.

# 1 718
Момичета, имам въпрос. Колко време след конизацията може да се спортува - имам предвид примерно каланетика или някакви леки упражнения в залата. При мен конизацията беше на 16.06. и не са минали и два месеца, затова се чудя ще бъде ли проблем newsm78

# 1 719
gala03, човешката тъкан зараства от 6 до 8 седмици - бях го писала преди 1-2 страници. Можеш да спортуваш вече.  Peace
Избягвай вдигане на щанги примерно.  Mr. Green

# 1 720
Здравейте, момичета   bouquet
Чета, чета... ама вие толкова много сте изписали, че имам още мнооооого за четене.
Та за това срам, несрам... да питам (може и да е коментирано).
Видях координатите на лекарите на първа страница и бих отишла при всеки от тях, но ако може някой да каже при кого е бил и с какво впечатление е останал? Някой от тези лекари работи ли със здравната каса, а ако ли не... то каква е цената на прегледа и изследванията? И понеже четох за четчицата, с която се прави цитонамазка... на мен преди месец ми направиха с памучно тампонче, а се притеснявам, заяото преди години бях "съмнителна" (ако си спомняте тогавашните бланки) и при биопсията ми казаха: "Ще живееш  Laughing"... та искам да съм сигурна в доктора.
Благодаря ви предварително   bouquet

# 1 721
В тази връзка и аз искам да попитам: Някоя от вас правила ли си е в София цитонамазка, при която да са взети ДВЕ проби: Едната от цервикалния канал и другата от някъде по-навътре може би, не запомних. Д-р Илия  Карагьозов тази сутрин по БТВ каза, че е абсолютно задължително тези две проби да се взимат, а това масово не се прави. Аз имам цитонамазка от преди 20 дена и както може да предположите - пробата е една и резултатът е един (за сведение некадърната цитонамазка ми е взета от д-р Геловска от МЦ Лора), та и аз се присъединявам към предния въпрос: Някой гинеколог в София прави ли ги както трябва тия пусти цитонамазки или не? Съгласете се, че не върви да отида на преглед и после, вече на стола да уча доктора как следва да ми се вземат ДВЕ проби!

# 1 722
Аз скоро си правих в Бургас.Доктора уви в листчето 2 стъкълца.Аз по пътя за лабораторията въобще не го развих да видя на кое стъкълце какво е написано  ooooh!.Но не знам дали това са въпросните 2 проби.И резултата как трябва да е двоен не знам ooooh!

# 1 723
Аз скоро си правих в Бургас.Доктора уви в листчето 2 стъкълца.Аз по пътя за лабораторията въобще не го развих да видя на кое стъкълце какво е написано  ooooh!.Но не знам дали това са въпросните 2 проби.И резултата как трябва да е двоен не знам ooooh!
Щом стъкалцата са две и пробите са две, но резултата е един Peace

# 1 724
Доктора каза, че на листчето трябва да има ДВА резултата, тъй като от цервикалния канал и от матката резултатите могат да бъдат различни.

Общи условия

Активация на акаунт