Созопол 2025 г. – мнения, впечатления и препоръки

• 8 324
  • 163
  •   1
Отговори
# 15
Здравейте! 🌊

От 15 юни ще почивам в Созопол и имам нужда от вашите съвети:

Ресторант в Стария град – подходящ за празнуване на двоен рожден ден на родителите ми. Търся уютна атмосфера, хубава кухня и опция за предварителна резервация.

Плажен бар с шезлонги (без плаж „Градина“) – за разхлаждащи коктейли и приятен дневен релакс.

Ще отседнем във Вилно селище „Созополис“, затова ще се радвам местата да са на разумно разстояние.

Предварително благодаря за всички препоръки! 🙏

# 16
Здравейте! 🌊

Ресторант в Стария град – подходящ за празнуване на двоен рожден ден на родителите ми. Търся уютна атмосфера, хубава кухня и опция за предварителна резервация.

Плажен бар с шезлонги (без плаж „Градина“) – за разхлаждащи коктейли и приятен дневен релакс.

Ще отседнем във Вилно селище „Созополис“, затова ще се радвам местата да са на разумно разстояние.

От този комплекс нищо няма да ви е на пешеходно разстояние, още по-малко Старият град. До там само с автомобил ако намерите къде да паркирате или с такси.  Нито една от плажните ивици в Созопол не е близо до мястото, където ще отседнете. Като хубав и що годе по-близък до Буджака плаж е Каваци, където има платени зони с чадъри и шезлонги, както и плажни заведения. Препоръка за такива не мога да дам.

# 17
Здравейте! 🌊

От този комплекс нищо няма да ви е на пешеходно разстояние, още по-малко Старият град. До там само с автомобил ако намерите къде да паркирате или с такси.  Нито една от плажните ивици в Созопол не е близо до мястото, където ще отседнете. Като хубав и що годе по-близък до Буджака плаж е Каваци, където има платени зони с чадъри и шезлонги, както и плажни заведения. Препоръка за такива не мога да дам.

Няма значение. Ще се придвижваме с кола.

# 18
И къде ще я паркирате тази кола?

# 19
Сега още има възможности за джиткане с кола, ако беше за юли/август никакъв шанс.

# 20
  • София
Скрит текст:
Здравейте! 🌊

В "Ривиера" е приятно и ще се събере по-голяма компания.

# 21
  • Sofia
Здравейте! 🌊

За бар през деня аз харесвам El Tubo на Каваци. Не знам какво точно харесвате в един бар, затова ще уточня защо за мен е чудесен - много удобни огромни пуфове за лягане, алтернатива на шезлонг, много по-удобно за целодневно лежане. Цената на 4 пуфа с чадър миналото лято беше 19лв, което е супер (естествено, очакват консумация). Музиката е супер, диджеят миналата година пускаше топ парчета. Ето локация: https://maps.app.goo.gl/MRraANNXUUopH3vNA
Но, ако не ви харесва, до него има още 2-3 бара, може да обиколите.

До него е и вече споменатият ми любим ресторант на плажа - Alemagos, който ви препоръчвам за ВЕЧЕРЯ, тъй като вечер плажът е пуст, ресторантът има прекрасни светлини, чул-аут музика и шума на вълните, прекрасно е.

За ресторант за празника  - Рибари и Старият Созопол са по-непретенциозни с вкусна морска храна, Порто Елеа е по-елегантен,  Нептун е с прекрасна гледка, Дел Муро се води с високо качество храна. Огледайте ги, резервация правят всички.

# 22
  • при моите любими
Ние ходим редовно и август в Созопол, конкретно Буджака и си джиткаме с кола.  На Каваци директно влизам на паркинга на къмпинга, на Смокиня има също платен паркинг. Няма никакъв проблем с паркирането. Намират се места и август месец. В стария град става вечер малко сложно, но с малко изчакване да се освободи място, се получават нещата. А миналата година открих един подземен паркинг, на нещото наподобяващо Мол, не съм сигурна какво е всъщност, само спирам там. Явно хората не го знаят и е празно. Плаща се навсякъде за паркиране, но на който не му се плаща не спи на Буджака. Въпросът е, че не е чак толкова трагично положението с паркирането на платените места.

# 23
Заведение “Кирик” на ул. Крайбрежна 77

Здравейте! 🌊

[video][/video]

# 24
Ние ходим редовно и август в Созопол, конкретно Буджака и си джиткаме с кола.  На Каваци директно влизам на паркинга на къмпинга, на Смокиня има също платен паркинг. Няма никакъв проблем с паркирането. Намират се места и август месец. В стария град става вечер малко сложно, но с малко изчакване да се освободи място, се получават нещата. А миналата година открих един подземен паркинг, на нещото наподобяващо Мол, не съм сигурна какво е всъщност, само спирам там. Явно хората не го знаят и е празно. Плаща се навсякъде за паркиране, но на който не му се плаща не спи на Буджака. Въпросът е, че не е чак толкова трагично положението с паркирането на платените места.
Здравейте.Бихте ли споделили къде точно е това място за паркирането?

# 25
  • при моите любими
Понеже погледнах точната локация и видях, че се води паркинг на Била. Ето точната локация. Може да се влиза денонощно. Има машина, на която се плаща с талончето от бариерата.
https://maps.app.goo.gl/HE2p32fRiCZUdQar8
Аз си мислех, че е някакво комплексче с магазини, но не съм влизала вътре.

Последна редакция: чт, 12 юни 2025, 19:35 от cydonia

# 26
  • Sofia
И аз ползвам редовно този паркинг, системата е автоматизирана, миналата година струваше 4лв/час. Но, има и по-евтини паркинги, например на входа на Созопол, където започва синята зона има платен паркинг, който беше 2лв/час. Удобно е да спреш, вместо да влизаш в лудницата с колата, оттам по Веселата уличка да се разходиш до Стария град.

Имам предвид ето тук:

# 27
  • Бургас
Тази година на Каваци има няколко нови паркинга. За цени не знам, нямат табели още.
Придвижване от Созополис до Стария град с кола е най-бързо.

# 28
  • Deutschland
Понеже погледнах точната локация и видях, че се води паркинг на Била. Ето точната локация. Може да се влиза денонощно. Има машина, на която се плаща с талончето от бариерата.
https://maps.app.goo.gl/HE2p32fRiCZUdQar8
Аз си мислех, че е някакво комплексче с магазини, но не съм влизала вътре.

Да не би до Пепко да е този паркинг?

# 29
  • Sofia
Да. до Пепко е.

Общи условия

Активация на акаунт