Созопол 2025 г. – мнения, впечатления и препоръки

• 8 324
  • 163
  •   1
Отговори
# 30
Тазгодишни отзиви за ресторантите в Стария град има ли вече?
И къде правят хубаво еспресо, а и капучино, пак в Стария град. Ще се радвам на всякаква информация.

# 31
  • София
Обаче да ви кажа, търся къде да спим за отпуската ни, получавам предложения за страшни коптори. С някакво обзавеждане от преди 20+ години, с някакво ужасно спално бельо, отварям и в букинг са проверя, оценкити са им високи, недоумявам как е възможно това?! Не очаквам от къща за гости да бъде като петзвезден хотел, ама няма да наема и коптор. Личи си, че лев не инвестират в обновяване, поддръжки, а за комуникацията и грамотността на писане по фейсбук страниците им, не ми се коментира дори.
Държа да има хубаво силно кафе наблизо, питат ме какво означавало това?! Написала съм без вендинг машини. Хайде сега, кафе култура има в България в последните сигурно 15 години.

# 32
Има хубави места за настаняване в Созопол, просто са скъпи. Резервирайте си 4-5* хотел и поне 80% от критериите ви ще бъдат покрити.

# 33
  • Sofia
Когато слагам оценки в букинг, винаги преценявам съотношение качество/цена. За нещо евтино, очаквам да е много чисто, да има нужните удобства, но не очаквам лукс обзавеждане.
Съответно, ако е скъпо, очаквам всичките ми претенции да са изпълнени.
Давам просто евентуално обяснение защо би могло някой по-скромно обзаведен апартамент да има висока оценка.

Иначе, прави впечатление, че често ваканционните апартаменти масово се обзавеждат без вкус и с най-евтините възможни мебели.  При това, с малко повече усет към дизайна, не е нужно да се дадат много пари, за да изглежда малко по-добре, вече има доста магазини с хубав дизайн на приемливи цени, но не се полагат усилия.

# 34
Helene S, няколко години ходехме в малко семейно хотелче на Буджака, в началото, след вила Руж. Чисто, ухаещо всеки ден на пране. В цената влизаше кафе без ограничение от нормална кафемашина в общото помещение. Но доколкото си спомням беше с капсули (което истинските ценители на кафето не харесват). Вила St. Anna. На първа линия, но на практика под хотелчето е нудисткият плаж Simple Smile. Скоро не сме ходили там. Но пък хората, на които показахме хотелчето, ходят всяка година. Хубавото му е, че е на приемливо разстояние пеш от централния Созопол.

На мен Харманите не ми харесва и все търсим нещо на Каваците.

Но Helene S, все пак не забравяй, че ние не сме италианци. Нормално е да нямаме кой знае какъв уклон към кафето.

И друг път съм го казвала май в тази тема. За мен созополии са сред първите най-бързо и бурно развили туризъм след идването на демокрацията. И съответно самият фонд вече доволно си остаря. А те печелят немалко. Но продължават да държат старите талашитки. Предпочитат да правят боя с плюнка. За какво да се напъват като така или иначе са все пълни. Вероятно така разсъждават.

# 35
Оценките в Букинг и не само, са нещо много относително. В по-евтините места за настаняване обикновено ходят по-ниска категория туристи, които са и по-непретенциозни, и ако всичко е относително нормално, оставят високи оценки. Затова понякога има разминаване между очаквания и реалност, за някой с повечко претенции.

Последна редакция: сб, 14 юни 2025, 17:52 от *Emerald

# 36
  • Sofia
То затова е добре да се четат и отизивите подробно. Аз винаги пиша подробно какво ТОЧНО ми е харесало. И по подобен начин избирам места, като прочета похвали точно за нещата, на които и аз държа.
Наскоро ходихме в Милано и точно за кафето в хотела имаше много отлични отзиви в букинг в това място и наистина беше уникално. Затова чета подробно и често попадам на полезни отзиви.

Малко оспамихме, но иначе ние сме в Созопол в края на месеца и вече нямам търпение Simple Smile Ще пиша отзиви за ресторантите, които ще посетим. На плаж Каваци тази година май са по 40лв комплект чадър с 2 шезлонга, така чух, ще проверя на място.

# 37
Еми в къщите за гости, за които става въпрос ... едва ли се споменават много коментари, за кафето, което се предлага наблизо и реално не е част от услугата... Не знам дали имам обща култура, относно кафето, но за мен то е от изключителна важност. Пия изключително силно двойно еспресо сутрин, и едва след това съм изобщо в състояние да говоря, и да си стартирам деня като цяло. По тази причина, аз никога нямам големи очаквания от кафето, където и да отида.. ако имам усещането, че няма да има хубаво кафе наоколо, например около къща за гости, просто си нося нес, или моя кафе-машина с капсули. Т.е според мен въпроса, "какво разбирате под силно кафе" е напълно уместен... За мен е едно, за вас друго. Обяснявам се толкова, защото се използват термини, като "коптори", некомпетентност и тн.

Последна редакция: сб, 14 юни 2025, 18:49 от *Emerald

# 38
Обаче да ви кажа, търся къде да спим за отпуската ни, получавам предложения за страшни коптори. С някакво обзавеждане от преди 20+ години, с някакво ужасно спално бельо, отварям и в букинг са проверя, оценкити са им високи, недоумявам как е възможно това?! Не очаквам от къща за гости да бъде като петзвезден хотел, ама няма да наема и коптор. Личи си, че лев не инвестират в обновяване, поддръжки, а за комуникацията и грамотността на писане по фейсбук страниците им, не ми се коментира дори.
Държа да има хубаво силно кафе наблизо, питат ме какво означавало това?! Написала съм без вендинг машини. Хайде сега, кафе култура има в България в последните сигурно 15 години.
Виж този комплекс дали ще ти допадне. Синът ми го посещава и е много доволен. Наема голям апартамент напълно оборудван с всичко, т.е. може да си приготвиш кафе.  https://paradisebay.eu/

# 39
  • София
Емералд, точно с такова хубаво и силно кафе започва и моя ден.
Не искам апартамент, защото ще бъдем просто двамата със съпруга ми. Обикновено почиваме на Буджака. Познавам доста добре града и хората, просто нивото е такова. Ако е въпрос да резервирам нещо по-скъпо, няма да почивам в Созопол. Просто си пиша и споделям наблюденията си, нищо друго.

# 40
Helene разбирам ви, но пълно щастие няма. Всички сме ходили в къщи за гости. В стандартния случай не могат да се очакват чудеса. Те доколкото мисля покриват различни критерии / изисквания от тези на хотелите ... В голямата си част и не са професионалисти хотелиери. Та,  ако се търсят определени условия, те вървят с определена цена ...особено в най-високия сезон, който почва съвсем скоро.

# 41
  • София
В България, за да имаш къща за гости, изискванията са скромни - за една звезда са само хигиена, отопление-охлаждане и основни мебели и оборудване (разбирайте - легла, матраци, тоалетна). За две звезди трябва да имат бокс или кухня. При три звезди е същото, като звездите ги осигуряват екстри като автомат за кафе и вода, микровълнова, тостер, тостер за сандвичи.
Колкото до закуските и вечерите - там съвсем няма разписания. По-скоро се смята, че домакинът споделя храната си с теб и е длъжен да не я изнася от обекта.
Заради тези ниски изисквания куцо и сакато има къщи за гости с обзавеждане като от ученически лагер от 90-те. Имат високи оценки, защото отиват и хора с ниски изисквания, включително и такива, които у дома нямат тоалетна във вътрешната част на дома. Оттам идват и високите оценки.
Затова или се дават повече пари за хотел, или се стига до спасението на давещите.

# 42
  • Sofia
А какви са цените тази година, споделете актуално инфо, моля Simple Smile
Какво е евтино и скъпо за нощувка в Созопол сега?
В Грийн лайф гледах обяви по около 170лв за студио и над 200 за апартамент с една спалня, ама реално толкова ли са? На Буджака как вървят квартирите?

# 43
Оценките в Букинг и не само, са нещо много относително. В по-евтините места за настаняване обикновено ходят по-ниска категория туристи, които са и по-непретенциозни, и ако всичко е относително нормално, оставят високи оценки. Затова понякога има разминаване между очаквания и реалност, за някой с повечко претенции.

Какво значи болднатото?

# 44

Какво значи болднатото?

Еми тя Sunshine _Reggea го обясни много добре вече.

Общи условия

Активация на акаунт