Созопол 2025 г. – мнения, впечатления и препоръки

• 8 318
  • 163
  •   3
Отговори
# 45
Всъщност нищо не успя да обясни.
Почти нищо вярно не видях в писанията й..

Къщи с външни тоалетни няма вече никъде Grinning

# 46
Всъщност нищо не успя да обясни.
Почти нищо вярно не видях в писанията й..

Къщи с външни тоалетни няма вече никъде Grinning

Вие сериозно ли говорите, знаете ли в каква държава живеете?

# 47
Може и да са понамаляли къщите с външни тоалетни, но това не е чак толкоз от отдавна. Предполагам, че потребителката просто има предвид по-простовати хора, които сами не се отличават с кой знае какви вкусови изисквания.

И аз съм се чудела кой слага звездите.
Скрит текст:
Често пътувам с влак до Велинград. Лятото тази теснолинейка е пълна с хора. Чудела съм се чак когато го видях за първи път. Аз не съм шофьор, не обичам и автобуси. Мъжът ми и той. Но не са във влака такива хора като нас дето не са шофьори, не. Пътуват си цели семейства или по-възрастни двойки, тръгнали на почивка във В-д. Ясно е, че не се запътват към Арте, Санте, Кашмир и прочее. Видно е по говор, облекло, обноски и прочее, че са по-простовати непретенциозни хорица. Обаче и те също искат някъде да отдъхнат. Според мен тъкмо такъв типаж се нанасят из квартирите на всеки един град, живеещ от туризъм. И съответно те слагат многото звезди в коментарите.

# 48
Докато един хотел от световна верига в Европа рядко вдига над 8,3-8,5 от хиляди посетители..

# 49
  • София
Аз лично никак не харесвам думата “квартира” като цяло😄 Иначе като цена намерих двойна стая в хотел в новия град за 90 лв. Гледам стаите ВВ в Селена са доста височки.

# 50
  • Sofia
Преди много години и ние с моя мъж отседнахме в квартира в Созопол. Завършили студенти, гладни времена Simple Smile
Дано някой не е решил, че съм простовата Wink
Хората се намират в различни периоди от живота, веднъж си по-добре, веднъж по-зле, понякога с по-скромни възможности, после си купуваш апартамент там Simple Smile
И все пак, не разбрах какви са цените на квартирите. Навремето, много отдавна, май беше 40лв за двойна стая Simple Smile

# 51
Може и да са понамаляли къщите с външни тоалетни, но това не е чак толкоз от отдавна. Предполагам, че потребителката просто има предвид по-простовати хора, които сами не се отличават с кой знае какви вкусови изисквания.

И аз съм се чудела кой слага звездите.
Скрит текст:
Често пътувам с влак до Велинград. Лятото тази теснолинейка е пълна с хора. Чудела съм се чак когато го видях за първи път. Аз не съм шофьор, не обичам и автобуси. Мъжът ми и той. Но не са във влака такива хора като нас дето не са шофьори, не. Пътуват си цели семейства или по-възрастни двойки, тръгнали на почивка във В-д. Ясно е, че не се запътват към Арте, Санте, Кашмир и прочее. Видно е по говор, облекло, обноски и прочее, че са по-простовати непретенциозни хорица. Обаче и те също искат някъде да отдъхнат. Според мен тъкмо такъв типаж се нанасят из квартирите на всеки един град, живеещ от туризъм. И съответно те слагат многото звезди в коментарите.

"Понамалели" е доста точно казано според мен ... Като дебело бих искала да подчертая, че нямам нищо против хората, също така вярвам че всички тук са ходили и все още ходим в къщи за гости и т.н. Дискусията за мен е какво реално можеш да очакваш в такава къща за гости, колко плащаш и кой поставя нереални и "подвеждащи" в очите на някои хора оценки.

# 52
  • София
Само да отбележа, че аз никого не съм нарекла "простоват". И действително има хора, на които условията в най-скромна къща за гости им се струват страхотни.
По темата - тази година нощувката ни в Созопол ще излезе по 140 лева на вечер на хотел на първа линия.
Къщи за гости има от 70 до 120 лева на нощувка в зависимост от локацията и удобствата.

# 53
  • Deutschland
С къща за гости не бих рискувала, имайки предвид какви ужасии чета по ФБ групите. Ще седна вечер под смокинята в двора на хлад и на съседната масичка примерно, стопаните ще ми разправят разни врели некипели. Или не може да готвиш, или грил не може или сутрин както ставам в 5 по навик и умирам за кафе, да не мога да пусна машина, че ще събудя някой. Не, благодаря.

# 54
  • В големите очи на малчо, а географски - София.
С къща за гости не бих рискувала, имайки предвид какви ужасии чета по ФБ групите. Ще седна вечер под смокинята в двора на хлад и на съседната масичка примерно, стопаните ще ми разправят разни врели некипели. Или не може да готвиш, или грил не може или сутрин както ставам в 5 по навик и умирам за кафе, да не мога да пусна машина, че ще събудя някой. Не, благодаря.
Е то и да не е къща за гости, има риск да има собственици наоколо.
В Гърция, на едното място, на което ходихме, студио, иначе беше много добре, първи етаж, тераса с маса, столове, тента, климатик, пералня, телевизор, чисто, нови мебели, спокойно, но пък на пет минути от главната улица, абе няма за какво да се хвана, иии, от другата страна на улицата живееха собствениците.
Който все бяха на двора 😆
Не че, са казали или направили нещо, не са досаждали, но се чувствахме под наблюдение.

# 55
Преди много години и ние с моя мъж отседнахме в квартира в Созопол. Завършили студенти, гладни времена Simple Smile
Хората се намират в различни периоди от живота, веднъж си по-добре, веднъж по-зле, понякога с по-скромни възможности, после си купуваш апартамент там Simple Smile
И все пак, не разбрах какви са цените на квартирите. Навремето, много отдавна, май беше 40лв за двойна стая Simple Smile

Миналото лято бяха 60-80 двойна стая.
За тази още е рано май да се каже...

# 56
  • София
Скрит текст:

И аз си имам едно наум от къщите за гости и не рискувам. За 20-30 лева на вечер отгоре има хотели бол.

# 57
  • София
И другия ми червен флаг е “Дом еди кой си”. Ясно ми е отдалече какво да очаквам. Считам наистина, че човек може с малко вкус, малко усилия и немного пари са направи чудесни неща.
И друго ми направи впечатление - снимките, покъртителни! Има правила за такъв тип фотография. Не очаквам от възрастни хора да ги знаят, но обикновено младите хора в семейството също са част от този семеен бизнес.
Рекламата - то тя продава! Направили си фейсбук страници, никакви ъпдейти от 2018 г примерно. Да се чудиш това място за настаняване съществува ли. За правописните грешки писах вече, е има ИИ вече, пише такива елементарни текстове отлично. Но старание не личи да има, пък повечето са с последни модели телефони, нито е до пари, нито е до техника това ниво.
Да не казвам как си отнасят с комуникацията - ужас! Знаят само обаждане по телефон или елате на място. Визирам в това число и ресторанти, и др. И не, не е до пари. До ниво е!

# 58
  • при моите любими
Аз за цените на апартаментите мога да се включа малко. От както децата станаха големи и в хотел ни настаняват в две двойни стаи, почнахме да наемаме предимно апартаменти. А от миналата година имаме и мини пуделче и вече като отворя букинг и филтрирам с домашен любимец, вариантите съвсем намаляват. Но като сме си взели нов член на семейството трябва да се съобразяваме и с него. Та тази година за август месец апартаментите с две спални на Буджака варират от 170 лв. до 250. Понеже реших, че искам да съм на плажа и резервирах финално на Градина - Гардън Бийч, мезонет с две спални, там цената в 250лв. Имам и резервация за джулая в съседния Вила Маре, но е в началото на сезона и е 190лв. Уточнявам, че апартаменти са с две спални и с настаняване на кученца. Мисля, че студията са по около 100- 120лв в силен сезон. Апартамент с 1 спалня, около 150. Горе долу това ми е информацията.

Последна редакция: нд, 15 юни 2025, 00:03 от cydonia

# 59
Моля не търси под вола теле. Сигурна съм, че отлично разбираш какво визирам под "простовати". Хора без особени претенции, не са пътували насам натам по най си разни курорти, за да имат база за сравнение. Водят прост начин на живот, обикновено в селцата, за който предполагам до 5-7 години силно ще завиждаме. Но към този момент това не променя факта, че са непретенциозни. Изискванията идват с високото ниво на видяно или осмислено. А те го нямат и са доволни и от малкото. Което е положителна черта, да. Но не е оправдание за броя звезди, давани като оценка.

Също така положителните лични преживявания не е желателно да се наместват когато се оценява мястото. Това, че с баджанака сте прекарали чудесно на Веселата уличка, пийвали сте дружно всяка вечер или до късно умилително сте бъбрили под звездите не е обективна база когато оценяваш мебелировка, почистване и пр. на място за нощувки.

Общи условия

Активация на акаунт