Созопол 2025 г. – мнения, впечатления и препоръки

• 20 166
  • 311
  •   1
Отговори
# 75
Аз мога да дам отзиви за преди сезона, когато работеха само няколко.
Стария Созопол - вкусно и в дните когато имаше струпване на хора бяха много организирани и бързи, сервитьорите направо тичаха по тия стълби нагоре-надолу.
Кирик - не, благодаря. Работят целогодишно, но за втори път ми се случва да ни връщат към 20часа. Първия път казаха че готвачката била само една и вече е изморена,защото през деня имали много хора, втория път имаше две маси заети и просто казаха че не приемат повече за вечерта.
Има и едно друго, мисля че между тях се пада, не съм много сигурна за името, но може би е “бижу” - мотаят се едни котки вътре, дори само заради тях съм НЕ, а и не е кой знае какво - доста полуфабрикатесто.

# 76
За мен пък обратното. Буджака и конкретно Райския залив са страхотни. Спокойно, тихо, релаксиращо и със страхотни гледки. Ходим си на плаж с кола и не е драма. Но наистина за много хора е проблем, така че просто да избират друго. Но шумотевицата в града е ужасна и аз не бих си го причинила вече. Едно време, като бяхме на 20 беше супер, близо до всички барове и дискотеки, но отдавна не търсим това в една почивка. А за паркирането, по назад го коментирахме. Има достатъчно платени зони и се намира място и в стария град и на плажовете.
Съгласна съм! Работила съм в хотел Селена, старият Град, на 1ва линия като аниматор през студентските си години (сезон 2014). Тогава бях 4 месеца всеки ден на плажа в Старият град, малко ми е писнал още от тогава. Kissing Heart Отделно съм се настанявала на главната улица няколко години след това, вече като турист. Към днешна дата - семейна, с куче и дете, активен шофьор - предпочитаме по-тихи комплекси, плажовете да не са градските, а къмпинги, до които да се придвижваме с автомобил. Вечер - паркинг в Созопол, разходки и ресторант, забавления и после обратно. Доста спокойно се чувствам с тази конфигурация на настаняване. Август месец ще я повторим, но на северното. 🫣

# 77
Стига сте си мерили районите, все едно вие имате имоти там...
Кажете за ресторантите тази година, има ли вече отзиви?

Ех, тези лични пречупвания, докачания. Информацията кой откъде и докъде ходи е за тези, които искат да сменят мястото и не са ходили до момента там. Да са наясно къде какъв е минусът, какъв плюсът според това какво им е търсенето - тишина, дискотеки, ресторанти или съфр, плажове с достъп и за домашни любимци, кои именно също така и колко време се ходи пешком до тях или трябва кола (респективно трябва да се помисли за паркинг).

# 78
Благодаря, second. Полезна информация.

# 79
  • Сф
Аз също съм с инвалиден талон и инв.количка  но вече ги има много с такъв талон, без някой да се засега лично и винаги е проблем , когато минаваме през Созопол да спрем за малко. Заети са обичайно и тези места. Знам едно на пристанището и едно до полицията. По новия град не знам . Но като цяло ,заради трафика в града , избягваме да влизаме с колата ни в града . Мм се изнервя !! Даже повече от Солун! Joy

# 80
Здравейте, може ли да споделите впечатления за хотел Лотос,който е на първа линия,ул."Одеса".Къде може да се паркира,как е хигиената ,в близост къде може да се хапва за обяд и вечеря на разумна цена.

# 81
Здравейте, ще ходим тези дни на почивка в Созопол и искам да взема на баща ми сушена риба. Някой знае ли къде мога да намеря от местни хора ?
Благодаря!

# 82
Здравейте.Почиваме в любимият Созопол вече 15 години,но сега за пръв път ми се налага да съм сама с детето и без кола. Ще бъдем на Буджака в частта, която е на около 150м от плажа на Каваците. В тази връзка някой може ли да препоръча място с обедно меню в района.
И също така, ясно ми е, че придвижването без кола до Стария град е почти невъзможно, освен с такси, но ще се радвам,ако някой знае читава фирма за такси, или познат таксиметров шофьор.

# 83
  • Бургас
Iliana_84_Nik, мога да ти изпратя налични телефонни номера на две таксита. Но дали ще имат възможност да изпълнят заявката от тях зависи.

# 84
Iliana_84_Nik, мога да ти изпратя налични телефонни номера на две таксита. Но дали ще имат възможност да изпълнят заявката от тях зависи.
Много благодаря.Ще очаквам, пак е нещо😊

# 85
Вчера се върнах от едно кратко пътуване до Созопол, бяхме двете с дъщеря ми, морето беше много спокойно и чисто, градът не е пълен още. Ресторантите в Стария град направо се надпреварват да викат клиенти, като цяло стоят полупразни. Хотелчето, където отседнахме става, но не бих повторила, собствениците преди 8 години бяха руснаци, имаше чудесен готвач за вечеря, сега разчитат на стара слава, не предлагат храна и нивото е занижено. Имаше и други гости, които споделиха същото. Дадоха ни една малка стая до басейна, трябваше да търся камериерката за да изхвърли поне боклука, тъй като първите два дни се покри. На Харманите чадър и шезлонг са по 8 лв, на Централния плаж са по 7.  По Веселата улица има доста места за хранене, цените са като в София, паяци си сноват, така че внимавайте къде паркирате. Другият месец ще събера впечатления от Приморско.

# 86
  • при моите любими
Този комплекс по спомен е близо до плажа на Каваци. Вижте го като локация, спрямо вашето местоположение. Наши приятели бяха отседнали в него и сме ги посещавали на обяд. Имаше заведение с вкусна храна. Надявам се все още да е така. https://www.sozopolapartments.bg/apartamenti-studia-pod-naem-pearl-apartments/

# 87
Някой по- напред питаше. Плаж Хармани комплект чадър с шезлонги - 24 лв.

# 88
Някой по- напред питаше. Плаж Хармани комплект чадър с шезлонги - 24 лв.

Цените ка са - обедно меню,кафета,безалкохолни ?
Да съм  подготвена Simple Smile

# 89
Здравейте! Търся отзиви за ресторанти, които в събота вечер имат жива музика и вече работят. Благодаря предварително!

Общи условия

Активация на акаунт