Майка ми не одобрява приятеля ми

• 2 516
  • 45
  •   1
Отговори
Здравейте, на 27 г. съм и отскоро си имам приятел. Майка ми не го одобрява, защото не харесва родителите му. За мен тези доводи не са сериозни. Споделих всичко на приятеля ми и той каза, че няма да се откаже от мен и това, че тя не го харесва по никакъв начин не го спира. Тези дни говорихме пак с майка ми и й казах, че искам да му дам шанс на него, но не искам заради това да сме в лоши отношения с нея. Тя каза, че ще отстъпи и че няма как да ми забрани, защото живота си е мой. Били ли сте в подобна ситуация?

Последна редакция: пн, 09 юни 2025, 14:56 от YellowSunflower

# 1
Майка ти очевидно не печели приза "родител на годината".
На 27 години – гледай си живота и приятеля, и я остави да си мърмори, ще ѝ мине. Време е да пусне контрола и да порасне тя. Да разбере, че твоят живот не е нейният и изборите ги правиш ти – за себе си, не за нея.

# 2
  • Далечният изток
Не си момиче, нито той е момче. Двама възрастни хора сте.
Доколко ще позволяваш на хората, дори и родителите ти, да се намесват в живота и връзките ти, зависи от теб.

И всичко не се казва на партньора. Защо ти трябва въобще да му казваш, че майка ти не го харесва?! Това са си отношения между майка ти и теб.

# 3
Защо ти е одобрението на майка ти? Достатъчно голяма си да си поемеш живота в ръце. Много странни страдания.

# 4
Порастни и спри да очакваш непрекъснато одобрение от мама за всяка своя стъпка, това ще ти отрови живота в бъдеще независимо дали ще е с това "момче" на 28. И да, отдавна не си момиче, а млада жена, а приятелят ти е мъж, възприемайте се като такива

# 5
Какви момчета и момичета на 27-28 години? На тази възраст хората имат деца и гледат семейства.

Майка ти не го харесвала и ти получаваш паник атаки..? Майка ти да ти намери значи достоен мъж, но да го одоборят и съседите поне, и домоуправителя ви. Иначе - твърдо не.

Баща му имал трета жена - анатема. Майка му се развела - олеле... Simple Smile В кой век живеете, да питам и аз като от на леля Мария рекламата...

# 6
"Момиче" на 27 години, от няколко седмици ?!? излиза с някакъв, и вече се тръшка, че мама не го одобрява...
А тя изобщо защо трябва да знае ти с кого излизаш?
Тя какво, да не би да си мисли, че ти да си й го избрала и тя да трябва да се омъжва за него?!?
Ти изобщо имаш ли работа, образование, или си седиш вкъщи и чакаш принца, за да се омъжиш, ама първо мама трябва да го хареса?

Последна редакция: пн, 09 юни 2025, 11:38 от Прекрасная Василиса

# 7
  • Далечният изток
Жена, която още се счита за момиче, чака одобрението на мама, най-вероятно и живее при мама и мама ѝ плаща сметките и манджата. Така ми звучи.
Време е да скъсаш пъпната връв... Даже си доста закъсняла, ама по-добре късно...

# 8
Вероятно живее с майка си, щом е от малък град.
Но е време да спре да се чувства длъжна на мама и да е на нейния инат. Много важно, че ѝ плащала сметките. Това няма връзка с избора на партньор.
Колко да е луда майката на "момчето", предвид майката на "момичето" какви доводи има за нехаресване и неодобряване на някого. Joy

# 9
На 27 години отдавна е трябвало да се изнесеш от майчината къща и да си поемеш живота в ръце. Наясно съм, че в малкия град не е толкова лесно да отидеш на квартира и/или да имаш добре платена работа, но трябва да действаш в тази посока.
И правилно са ти казали по-назад, не се споделя всичко. Помисли ти как ще се почувстваш, ако той ти каже, че майка му толкова не те харесва, че иска да ви раздели и му е вдигнала скандал...

# 10
  • София
Не знам дали го казва като нарицателно, но ако наистина майката е луда, очаквай децата ви да имат генетично предразположеност.

Отваряй си очите просто. Но не слушай сляпо глупави поговорки като "с родители на море, а с мъж - през море".

# 11
27 годишната от малък град няма ли собствени впечатления от "лудата" майка?

Пък и като гледам, Ромео и Жулиета няма да изкарат много с тези вмешателства, така че какви деца и обременености...?

# 12
  • София
Просто казвам, че на младини любовта е сляпа, но е редно да се гледа семейството на любимия.

# 13
Мен ме шокира,  че разказваш на приятеля си, какво сте си говорили с майка ти. Така .ще го настроиш срещу майка ти и отношенията между тях ще се вгорчат напълно.  Което пък прави твоят живот по-труден.
Мисли, преди да говориш, не е нужно да си казваш всичко.

# 14
Абе те от няколко седмици излизат, и мама вече знае всичко и гледа на момъка като на потенциален жених. Що ми се струва,  че мама много иска да я омъжи, и за това такива драми от сега. Момиче, а ти баща нямаш ли?

Последна редакция: пн, 09 юни 2025, 12:14 от Прекрасная Василиса

Общи условия

Активация на акаунт