Майка ми не одобрява приятеля ми

• 2 635
  • 45
  •   1
Отговори
# 30
Ами всъщност не е права. Не значи, че ако родител е "луд" и детето ще е. Плюс това може родителите да са нормални, а синът да не е ....гаранция в тоз живот няма за нищо.

Аз лично никога не съм харесвала малките градове и ключарстването за този и онзи. Но.....битието определя съзнанието. Понякога човек не може да се измъкне от произхода си , колкото и клиширано да звучи.

# 31
Говорим за предавани генетично тежки заболявания иили просто става въпрос за клюки?

# 32
Здравейте, на 27 г. съм и отскоро си имам приятел. Майка ми не го одобрява, защото не харесва родителите му.

Докато не ти е станал мъж и не започне да не одобрява самия него и децата ви, проблем нямаш.

Извън шегата, ако половинката ти има проблемно семейство (независимо какви са проблемите), това в голяма или малка степен ще рефлектира и върху теб. Когато човек е млад не се замисля за тези неща, но родителите от собствен лош опит се взират първо в тях и в опит да си предпазят детето се започва с "този не е за теб".
Не е умно да зарязваш мъж заради това че мама не го харесва, но не и умно да прескачаш червени светофари, ако ги има. Защото тази сляпата любов е доста кратка, но някои проблеми от такива любови може да са до живот.

# 33
Здравейте, на 27 г. съм и отскоро си имам приятел. Майка ми не го одобрява, защото не харесва родителите му. За мен тези доводи не са сериозни. Споделих всичко на приятеля ми и той каза, че няма да се откаже от мен и това, че тя не го харесва по никакъв начин не го спира. Тези дни говорихме пак с майка ми и й казах, че искам да му дам шанс на него, но не искам заради това да сме в лоши отношения с нея. Тя каза, че ще отстъпи и че няма как да ми забрани, защото живота си е мой. Били ли сте в подобна ситуация?
Това е единственият пост на авторката.
Къде прочетохте за лудата свекърва, паник атаките и всичко останало?
Чета през телефон и се дивя на коментарите.
Да не би да има редакиця на темата?

# 34
  • Далечният изток
Последна редакция: пн, 09 юни 2025, 14:56 от YellowSunflower

Каквото е коментирано тук е въз основа на нейния първоначален пост.

# 35
Редактирано е, всичко си го имаше.

# 36
Ясно.
Няма да коментирам.
От редактирания пост излиза, че майката е казала, че  " ще отстъпи", значи всичко е наред. Няма тема 🙄

# 37
Не разбрах защо не ги харесва.
Сега ако в семейството на момчето има хора с наистина психични отклонения, умствено изоставане, алкохолизъм...
Ако от страната на сватовете има хора със същите психически отклонения като нашите, то тогава всичко е нормално.

# 38
Всички искаме родата до девето коляно и от двете страни да са видни аристократи, които нямат физически и психически проблеми, всички са висшисти и столетници, с 60-годишни бракове, обичат се безкрайно, в неделя се събират в градината на чай и бисквити, а чичото архитект свири на пиано.
Обаче повечето имаме поне един роднина с психични отклонения, поне един развод или кофти брак, който се точи против всякаква логика, поне един дядо/баба със сърдечни проблеми или рак, поне един спор за имоти и поне един страшен глупак.

Последна редакция: вт, 10 юни 2025, 12:29 от Mandy Bo

# 39
Темите напълно се обезмислят след такива редакции. Така написан, първия пост не предполага никаква драма - била против, съгласила се да размисли, всички са доволни.
Това, че някой няма смелост да застане (че и анонимно) зад собствената си история, говори много за него.

# 40
Жената тук не може да се отстои, вие искате пред мама да успее. На авторката препоръчвам да пуска по една скандална тема на всеки три дена, докато обръгне! Grin Може да започне с класиките "събувате ли си обувките вкъщи и на гости", "голям град срещу малък", "защо софиянците са толкова надути?", "жените не сключват брак само защото мъжете не им предлагат", "дебели срещу слаби". Като качи левъл да пише, че секциото не е раждане и който не кърми, е егоист. Relieved

# 41
Трудна работа за пусне подобни теми......определя се на момиче на 27 г. Смятай!

# 42
Ами, майката щом познава родителите му явно има нещо предвид.
И няма лошо дори на 35 да си да поискаш съвет и мнение от родителя си и вече сама да прецениш до каква степен ще се повлияеш от това мнение.
Не знам какво я нападате, че била на 27, пък слушала майка си - какво да направи, да й вдигне скандал или да й тегли ножа? То затова станахме оперирани от всичко и си пращаме родителите в стаите за гости в Ягода без да ги търсим...
Това са нормални взаимоотношения, даже е хубаво, че жената усеща някакво напрежение и не е непукистка от случващото се около нея.
Изяснете си нещата и се опитай да разбереш нейните доводи, но не й да ги взимаш за чиста монета. Децата не избират родителите си, дори и нещо да има с тях, не означава, че синът им няма да е стока.

# 43
Ама да я слуша,  нека....ама да не пуска теми, които после да трие. Не до 35, до 65 да я слуша. Всеки си носи кръста от решенията. Щом маминка е против зетя, значи няма зет. Направо да сватоса щерката с подходящия, какво ще губят време да са гаджета. Важното е мама да одобри.

# 44
  • София
И ако утре се омъжи за някой одобрен, но после мама му се разсърди за нещо, да тича да се разведе.

Общи условия

Активация на акаунт