Февруарски бебчета 2026г

• 28 303
  • 800
  •   1
Отговори
# 150
Ето ме и мен след днешния преглед .. видя се сърдечна дейност , но не се чу и съм малко объркана. Трансферът ми беше на 02.06 и ембриончето отговаря на 5+6 с размери 3мм , не знам как се броят седмиците при ин витро , дали това е нормално според вас? Гестационния сак е 21.9мм и пише ,че отговаря на 6+5. Идея си нямам защо има такава разлика

# 151
Идвам и аз след преглед ,7-ма седмица точно,видя се сърдечна дейност.Моят трансфер беше на 03.06. Пак от последната менструация се смятат седмиците .Мен малко ме шашна репрото .Жълтъчното мехурче е малко по -голямо за седмицата ,трябва да е 4-5 мм,а то е 5,6 .Не било притеснително ,ама имало хромозомни аномалии,рядко,ама аз да не съм се притеснявала...еми как да стане.Вземи тая новина ,ама не го мисли ..Ще се прави пренатален тест,почвам да ги гледам за да си избера.

# 152
Идвам и аз след преглед ,7-ма седмица точно,видя се сърдечна дейност.Моят трансфер беше на 03.06. Пак от последната менструация се смятат седмиците .Мен малко ме шашна репрото .Жълтъчното мехурче е малко по -голямо за седмицата ,трябва да е 4-5 мм,а то е 5,6 .Не било притеснително ,ама имало хромозомни аномалии,рядко,ама аз да не съм се притеснявала...еми как да стане.Вземи тая новина ,ама не го мисли ..Ще се прави пренатален тест,почвам да ги гледам за да си избера.
И моето жълтъчно мехурче  е 5.6.

# 153
Момичета, имам въпрос, който ще задам и на лекаря, но искам да чуя и вас. От кога може да се излезе в болничен по-рано? И какъв трябва да е риска така да го кажа, за да ти дадат болничен? Понеже моята работа е по-тежка, боли ме корема и кръста, постоянно навеждане, вдигане на пакети и т.н. и плюс, че ми откриха киста в мозъка, но за сега за нея не предприемаме нищо, за да не се случи нещо, анемичка съм постоянно се измарям, все ми е отпаднало общо взето не се чувствам много добре и на всичкото отгоре пътувам 1 час всеки ден за работа. Какво мислите и знаете вие?

# 154
Аз питах АГ още първия преглед. Каза ми, че трябва да съм регистрирана като бременна, което ставало около 12г.с.
Повечето лекари дават болничен без проблем. Моята ми каза само от датата на термина да извадя 45 дни и от тази дата още 180 дни, за да сме сигурни, че дните ще ми стигнат. До колкото разбрах не е хубаво да се прекъсва болничен, защото и майчинството падало, а ако не ти стигнат тези 180 дни става сложно.

# 155
Здравейте , включвам се и аз ❤
След 3 години опити , посетени всички светила в Пловдив на 29.06 си направих тест и той се оказа положените мен. Изобщо не съм очаквала , бяхме се настроили за инвитро през есента и изобщо бях спряла да го мисля.
Бях на преглед още на следващия ден , но се идея само сакче. Имах кафеникаво прокървяване след 1 ден и от тогава пия Утрогестан и Но Шпа. Лежа по цял ден, много ми е отпаднало , гърдите ме болят и имам постоянно главоболие. Предстои ми преглед на 15.07 при д-р Карагеоргиев и мисля , той са проследи бременността. Много ми е притеснено , надявам се вече да чуем пулс. Много прегръдки на всички ❤

# 156
Здравейте , включвам се и аз ❤
След 3 години опити , посетени всички светила в Пловдив на 29.06 си направих тест и той се оказа положените мен. Изобщо не съм очаквала , бяхме се настроили за инвитро през есента и изобщо бях спряла да го мисля.
Бях на преглед още на следващия ден , но се идея само сакче. Имах кафеникаво прокървяване след 1 ден и от тогава пия Утрогестан и Но Шпа. Лежа по цял ден, много ми е отпаднало , гърдите ме болят и имам постоянно главоболие. Предстои ми преглед на 15.07 при д-р Карагеоргиев и мисля , той са проследи бременността. Много ми е притеснено , надявам се вече да чуем пулс. Много прегръдки на всички ❤
Пожелавам ви всичко най-хубаво 🫶 всеки заслужава❤️

Здравейте, отново съм аз. Имам чувството, че всеки ден мога да ви пиша, тъй като много много се вълнувам. Тази сутрин отидох на преглед понеже много ме болеше корема и кръста, всичко е наред така ми казаха, болката била понеже съм вдигала нещо по-тежко и ми казаха да не вдигам нещо повече и да внимавам като се навеждам. Не ми казаха обаче в коя седмица съм, общо взето нищо не ми казаха. На първия преглед ми казаха, че съм в 5та г.с., по мои изчесления от датата на последния ми цикъл съм в 8 г.с + 1ден. Дадоха ми снимка но не разбирам на нея нещо дали пише

Последна редакция: пн, 14 юли 2025, 12:24 от Stubbornh

# 157
Здравейте, момичета. За съжаление и аз няма да се разпиша с февруарско бебче. Оказа се кухо яйце и мин седмица във втроник направихме мед.аборт . Сега чакаме този цикъл и Август да мине и можем с моя приятел да започнем на ново опити. Пожелавам на всички мами, лека бременност и много успех и да родят красиви и здрави бебенца Heart

# 158
Здравейте момичета, отдавна не съм писала. Все нямам време. В момента съм в 10+4 , всичко върви нормално засега. На последния ехограф преди седмица бебето беше около 3 cм. След 10 дни ще правя нухална транслуценция и вероятно днк тест. Като симптоми имам умора и сънливост, гадене от време на време, но поносимо и без повръщане. Скоро ми предстои много дълго пътуване, което бяхме запазили преди да разбера, че съм бременна и много се чудя дали да тръгна. Ходи ми се на почивка, но ме е и страх. АГ ми даде зелен светофар за пътуването.

Много съжалявам за момичетата, при които бременността се оказа неуспешна (то и при мен не е минал най-рисковият период). Cvetence, пожелавам ти скоро да се запишеш в някоя отчетна от следващите месеци. Момичета, ако се похвалите и тук в нашата тема, че сте бременни, ще се зарадвам. Пожелавам ви го!

Stubborn, не ти ли казаха нищо за ехографията, какво се вижда…Почти съм сигурна, че това ти е ембриончето, 0.84 см.

# 159
Здравейте момичета, отдавна не съм писала. Все нямам време. В момента съм в 10+4 , всичко върви нормално засега. На последния ехограф преди седмица бебето беше около 3 cм. След 10 дни ще правя нухална транслуценция и вероятно днк тест. Като симптоми имам умора и сънливост, гадене от време на време, но поносимо и без повръщане. Скоро ми предстои много дълго пътуване, което бяхме запазили преди да разбера, че съм бременна и много се чудя дали да тръгна. Ходи ми се на почивка, но ме е и страх. АГ ми даде зелен светофар за пътуването.

Много съжалявам за момичетата, при които бременността се оказа неуспешна (то и при мен не е минал най-рисковият период). Cvetence, пожелавам ти скоро да се запишеш в някоя отчетна от следващите месеци. Момичета, ако се похвалите и тук в нашата тема, че сте бременни, ще се зарадвам. Пожелавам ви го!

Stubborn, не ти ли казаха нищо за ехографията, какво се вижда…Почти съм сигурна, че това ти е ембриончето, 0.84 см.
Даа, казаха ми, че е ембрион, но нищо повече. Нито в коя седмица месец съм нищо. Само ми казаха да не вдигам тежко да внимавам и това беше..

# 160
[

То пише 6 седмици и 5 дена

link=topic=1784201.msg49967278#msg49967278 date=1752505097]

Даа, казаха ми, че е ембрион, но нищо повече. Нито в коя седмица месец съм нищо. Само ми казаха да не вдигам тежко да внимавам и това беше..
[/quote]

# 161
  • София
Момичета, ограничавате ли се от някаква храна/ напитки освен алкохол, суши, рохки яйца и недопечено месо, за които е ясно. Сега чета, че не е добре да се пият прясно изцедени сосове. По принцип рядко купувам да не кажа почти никога, но съм на почивка и в хотела предлагат за закуска, та си пия повече. (Хотелът е на много високо ниво, но знам ли вече...) Изобщо какво избягвате?

# 162
Момичета, ограничавате ли се от някаква храна/ напитки освен алкохол, суши, рохки яйца и недопечено месо, за които е ясно. Сега чета, че не е добре да се пият прясно изцедени сосове. По принцип рядко купувам да не кажа почти никога, но съм на почивка и в хотела предлагат за закуска, та си пия повече. (Хотелът е на много високо ниво, но знам ли вече...) Изобщо какво избягвате?

Прясно изцедени сокове са проблем единствено заради многото захар. Особенно при гестационен диабет се избягват.

# 163
Прясно изцедените сокове са проблем не само заради захарта, а и защото не знаете машината кога последно е почиствана, плодовете с какъв нож са рязани и дали са били измити. С две думи има риск от развитие на бактерията листерия. Като цяло плодове и зеленчуци/салати навън са рискови точно заради листерията. Аз заради нея не смея и бургер да ям навън заради зеленчуците вътре 😅
Поради тази причина се избягват и плодовете и зеленчуците с малко загнило, които попринцип изрязваме и продължаваме да си ядем.

# 164
Здравейте! Не съм се представяла още, но ви чета. Терминът ми е началото на февруари. Днес съм в 11+2 и бях на ФМ. Доста бързо ме прегледа АГ… вчера пуснах пренатален тест и очаквам резултати другата седмица. Дано всичко да е наред.

Общи условия

Активация на акаунт