Февруарски бебчета 2026г

• 28 232
  • 800
  •   1
Отговори
# 345
Iliyanaah мисля, че нямам болки. Може и да си въобразявам за лека в кръста, но аз ходих по магазините час и нещо два бях права и може и от това да съм се претоварила, а и по цял ден си лежа в леглото и може и от това да е😆. Писах на АГ още в 18ч снощи... Никакъв отговор(някак несериозно ми изглежда това).. мислех ако има отново да ходя в отделението да ме прегледа дежурен АГ, пих но-шпа и бускулизин. Беше все едно по гъст сопол - толкова като количество, жълто -кафеникаво може би.
Парацетамол а е позволен, няма да се гърчиш от болка. Едно хапче няма да навреди. Миналата вечер явно ме беше захапал нерв под гърдата и не прерязваше дори като дишам и като лягах изпих едно хапче - е успокои не и мина дори.

Alfafa в такъв случай според теб да ударя и една по висока доза вит Ц ? А малко или повече беше зацапването? Аз от този единичен случай нямам нищо, но не можа да се успокоя напълно. Имам чувството, че леко ми е дискомфортно знам ли и аз...чудя се да си почивам днес или да се поразходя малко движение и нали укрепвало мускулатурата ходенето...

А при вас как беше при заспиване на ЖК - гледаха ли ви на видеозон или само цитонамазка, секрет и кръвни ви пуснаха?

Последна редакция: ср, 06 авг 2025, 08:01 от Sunshine..@

# 346
Iliyanaah мисля, че нямам болки. Може и да си въобразявам за лека в кръста, но аз ходих по магазините час и нещо два бях права и може и от това да съм се претоварила, а и по цял ден си лежа в леглото и може и от това да е😆. Писах на АГ още в 18ч снощи... Никакъв отговор(някак несериозно ми изглежда това).. мислех ако има отново да ходя в отделението да ме прегледа дежурен АГ, пих но-шпа и бускулизин. Беше все едно по гъст сопол - толкова като количество, жълто -кафеникаво може би.
Парацетамол а е позволен, няма да се гърчиш от болка. Едно хапче няма да навреди. Миналата вечер явно ме беше захапал нерв под гърдата и не прерязваше дори като дишам и като лягах изпих едно хапче - е успокои не и мина дори.

Alfafa в такъв случай според теб да ударя и една по висока доза вит Ц ? А малко или повече беше зацапването? Аз от този единичен случай нямам нищо, но не можа да се успокоя напълно. Имам чувството, че леко ми е дискомфортно знам ли и аз...чудя се да си почивам днес или да се поразходя малко движение и нали укрепвало мускулатурата ходенето...

А при вас как беше при заспиване на ЖК - гледаха ли ви на видеозон или само цитонамазка, секрет и кръвни ви пуснаха?
Мен ме гледаха на видеозон при записване на ЖК, излезе ми резултата от секрета, не разбирам много, но имам някаква инфекция нали?

# 347

Всяка година пускам секрет и цитонамазка и не се научих как да чета това с candidata и на мен преди все ми излизаше .. изолира се, явно се намира гъбичката във взетия секрет. Мисля че повечето пъти все има някакви инфекции, дано да са леки поне. Нали имунитета намалява.. сега басейни, морета, жега.. бельо.. много са факторите.

Мен ме гледаха на видеозон при записване на ЖК, излезе ми резултата от секрета, не разбирам много, но имам някаква инфекция нали?

# 348
  • София

Stubbornh, изолирали са гъбички. Не знам как се лекуват през бременността, но със сигурност АГ-то ще трябва да даде нещо.
Аз още не съм се записала на ЖК и не знам какво става. Много се чудя къде да отида.

# 349
Ти не си ли след 12 седмица ?
Ти можеш да се запишеш при някой и да ходиш по здравна каса, за да пуска изследвания, а иначе на частен кабинет, където си ходиш.
А гъбичките с глобили .. полижинакс са най-разпространени и при бременност. Дори при нормално раждане някой АГ ги изписват последните седмици, за да се прочисти влагалището за раждането

Stubbornh, изолирали са гъбички. Не знам как се лекуват през бременността, но със сигурност АГ-то ще трябва да даде нещо.
Аз още не съм се записала на ЖК и не знам какво става. Много се чудя къде да отида.

Последна редакция: ср, 06 авг 2025, 08:37 от Sunshine..@

# 350
Здравейте, тези от вас, които не са съобщили на семейството още, как смятате да го правите? Аз не съм по реакциите и не желая да е на живо, защото 100% някой ще се разплаче, а това ме изнервя. Хем не искам да обидя никого, че реално съм вече 12 седмица и сме чакали доста, хем даже не искам да казвам още, защото вече ми канти главата от “съветите” от бабите ми(на 70г, разбираемо) да не тренирам, карам колело, пътувам и въобще само да седя като ваза вкъщи…
Дали е добра идея да изпратя снимка от ултразвук по iMessage на мама и татко(те да съобщават на останалите)? Моя приятелка каза, че е обидно, но на мен ми е най- конфортно да не чувам излияния. 

Имам и въпрос за ЖК. Аз утре имам час за започване, който е също и за скрининг, защото лекарят е и специалист по фетална морфология. Освен ежемесечните посещения при този лекар няма нужда да посещавам и друг АГ, нали?

# 351
Здравейте, тези от вас, които не са съобщили на семейството още, как смятате да го правите? Аз не съм по реакциите и не желая да е на живо, защото 100% някой ще се разплаче, а това ме изнервя. Хем не искам да обидя никого, че реално съм вече 12 седмица и сме чакали доста, хем даже не искам да казвам още, защото вече ми канти главата от “съветите” от бабите ми(на 70г, разбираемо) да не тренирам, карам колело, пътувам и въобще само да седя като ваза вкъщи…
Дали е добра идея да изпратя снимка от ултразвук по iMessage на мама и татко(те да съобщават на останалите)? Моя приятелка каза, че е обидно, но на мен ми е най- конфортно да не чувам излияния. 

Имам и въпрос за ЖК. Аз утре имам час за започване, който е също и за скрининг, защото лекарят е и специалист по фетална морфология. Освен ежемесечните посещения при този лекар няма нужда да посещавам и друг АГ, нали?

Относно съобщаването незнам защо да теб е толкова нежелано да го кажеш поне на родителите си на живо, но за нас това е страхотна новина , която искаме целия свят да знае 😀, разбира се като мине напълно 3тия месец и се успокоим, че всичко е наред. Решили сме да го съобщим на рождения ден на сина ни, който е края на този месец , на събирането, което ще си е в тесен кръг от най-близките ни. С радост ще приема щастието и сълзите им, ако има такива.
 Всеки си знае все пак, но смятам ,че поне на родителите е редно да е наживо.  Видях скоро и  едни скреч картички, който като ги изтриеш и пише например: Ще ставате баба и дядо!

# 352
  • София

Sunshine, в петък влизам в 12-а, тогава съм на ФМ и другата седмица трябва да се запиша. Проблемът е, че там, където ходя на частно, лекарката не изражда. А ми обясниха няколко пъти, че трябва да се запиша още от сега при лекаря, който искам да ми води раждането, а не да отида в 8-ия месец и да кажа - ти си моят човек. Искам да си ходя при лекарката, която ми помогна с инвитрото, но съм в някаква абсолютна чуденка. Може би ще се запиша на женска консултация при нея, пък от края на месеца ще отида при лекар от болницата (Токуда). Не знам, объркана съм как да постъпя, а и на две места да плащам на частно изобщо не ми е по вкуса.

PinkPea, моето семейство знаеше, само някои не толкова близки не бяха на ясно. Поканих ги да хапнем навън, казах и имаше доста положителна реакция. Струва ми се, че да изпратиш снимка по iMessage е малко странно, но ако това ще ти спести вълнения, защо не. Зависи в какви отношения си с близките хора. Но когато и да кажеш, ще започнеш да получаваш искани и не толкова искани съвети.
Моето притеснение беше, че ако не кажа навреме, ще слушам до края на живота си - Ти, защо не каза по-рано, аз не съм ли близък човек, как може да не ми кажеш, аз толкова те обичам, от мен ли се притесняваш...

# 353
Yellow_girl, значи си 2 дни преди мен. Малко повечко идва да се плаща на 2 места - да. Ние сме в по-малък град и моето АГ изражда.
За съобщаването, аз също не обичам много вълненията и кипенето от реакции, но като знам, че 6 год и половина го чакам този момент... Минах през 2 инвитро-та, като първите 4 години ходене по доктори и от роднините никой нищо не знаеше за ситуацията, но за ходенето в Турция за преглед и стимулация вече им казах (майка преди това периодично все ми говореше за деца и бременни приятелки, дано после е осъзнала какво ми е причинявала), сега е естествено и никой няма да очаква след толкова години и ще има емоции, само всичко да е наред. Вече в 13-та седмица ли се води, че сме излезли от първи триместър ?

# 354
Вит Ц не вреди на плода по никакъв начин, аз пия всеки ден по 1000 мг. , даже мн често при дефицит се появява зацапване. Ще помогне за кожата и костите на бебето. В болницата ми вливаха много по-високи концентрации при това интравенозно. Ниската плацента не е патология, но иска пазене - без вдигане на тежко, дълго шофиране или стрес. Аз се разхождах по време на болничния престой, движението не пречи, даже помага за по-добро кръвоснабдяване на бебето.  

Stubbornh, Кандида се храни със захари, ако ги спреш ще мине бързо. Доста е досадна, но често срещана при бременни. Освен полижинакс, глобули с млечна киселина или вагинални пробиотици орално е най-безобидния подход. Кандидата не оцелява при ниско pH, така че в присъствие на млечна киселина, ще изчезне много бързо. Това е профилактично и превантивно само, АГ ще предложи медикаментозен вариант предполагам.

Последна редакция: ср, 06 авг 2025, 09:37 от Alfafa

# 355

Аз точно така им съобщих, и аз като теб не съм по реакциите и им изпратих снимка 😁 нито са ми се сърдили нито нищо, зарадваха се много 🫶

# 356
Съгласна съм АГ да назначи терапия против кандида, само дадох пример, че има безобиден вариант.
Много благодаря за мнението за вит Ц, още днес ще си купя (500 мг или 1000? Ампула може би по-добре?) и това с пробиотика е хубаво, аз също исках да си купя да пия (най-малкото заради редовното изхождане да помогне, защото вечер започвам да чувствам тежест в корема, все едно имам газове и съм подута), но и от него не знам какъв е ок
Исках да ви питам, тези от вас, които пият магнезий под каква форма и какъв вид е? Аз можех магнезий на магне'доро, преди 2-3 дни гледах някакво обучение и един доктор каза - магнезиев цитат за бременни, а после друг клип - магнезиев оротат за бременни. Моят свърши и трябва да купя и сега се чудя какъв да е.
Знам, че е полезна разходката, особено по време на бременност, укрепва и мускулатурата, но не знам ако има някакви леки болки или нещо друго в определен момент дали е ок или по-добре в леглото почивка. Тъкмо бутнах едни леки, сутрешни 2 км разходка, не са нищо, ни по-добре от 0 Simple Smile
Вит Ц не вреди на плода по никакъв начин, аз пия всеки ден по 1000 мг. , даже мн често при дефицит се появява зацапване. Ще помогне за кожата и костите на бебето. В болницата ми вливаха много по-високи концентрации при това интравенозно. Ниската плацента не е патология, но иска пазене - без вдигане на тежко, дълго шофиране или стрес. Аз се разхождах по време на болничния престой, движението не пречи, даже помага за по-добро кръвоснабдяване на бебето.  

Stubbornh, Кандида се храни със захари, ако ги спреш ще мине бързо. Доста е досадна, но често срещана при бременни. Освен полижинакс, глобули с млечна киселина или вагинални пробиотици орално е най-безобидния подход. Кандидата не оцелява при ниско pH, така че в присъствие на млечна киселина, ще изчезне много бързо. Това е профилактично и превантивно само, АГ ще предложи медикаментозен вариант предполагам.

# 357
Моят пробиотик е Фемифлора, пия го откакто са започнали инвитро процедурите, че постоянно имах вагинални инфекции и само той ме спасяваше. После установих, че вече нямам стомашни неразположения и съм с редовна дефекация.

Най-добрата форма на магнезий е магнезиев-оротат (Магнерот), както и ти самата спомена. Била съм медицински представител, работещ с АГ-та преди години, това бе най-предпочитаната им форма, а и има за какво. Аз пия по 500 мг.на ден, лекарите обикновено го изписват след появата на контракции, но малцина са запознати с това, че контракциите всъщност често възникват вследствие на липса на магнезий.  Магнезия участва в нервната проводимост и производството на енергия, бебето изразходва не малко за да оформи тъкани, органи и т.н. и често се стига до недостиг.

Относно Вит Ц, аз ползвам липозомен (купувам го от гален, но май го има и в софармаси) на natural factors, останалите ( подобно на магнезий) не се усвоявят добре и не достигат до клетката.

# 358
Чудесна си
Моят пробиотик е Фемифлора, пия го откакто са започнали инвитро процедурите, че постоянно имах вагинални инфекции и само той ме спасяваше. После установих, че вече нямам стомашни неразположения и съм с редовна дефекация.

Най-добрата форма на магнезий е магнезиев-оротат (Магнерот), както и ти самата спомена. Била съм медицински представител, работещ с АГ-та преди години, това бе най-предпочитаната им форма, а и има за какво. Аз пия по 500 мг.на ден, лекарите обикновено го изписват след появата на контракции, но малцина са запознати с това, че контракциите всъщност често възникват вследствие на липса на магнезий.  Магнезия участва в нервната проводимост и производството на енергия, бебето изразходва не малко за да оформи тъкани, органи и т.н. и често се стига до недостиг.

Относно Вит Ц, аз ползвам липозомен (купувам го от гален, но май го има и в софармаси) на natural factors, останалите ( подобно на магнезий) не се усвоявят добре и не достигат до клетката.

# 359
здравейте!
Sunshine, съжалявам, че така си се стреснала вчера! Имам приятелки, които по време на бременност са имали подобно зацапване и всичко си им беше окей. От сърце ти желая и при теб всичко да е наред!

SGNikolova, някъде четох, че щом се спрат хормоните, тялото се нормализира и ако в началото или преди бременността си качил повечко, после качваш по-малко. Освен че не ядеш тесто, не знам какво друго ядеш и в какви количества, за да те посъветвам. Аз опитвам да ям главно сезонни неща, риба и месо със зеленчуци. Ограничавам сладкото и плодовете, защото винаги съм била с кръвна захар на границата и да не развия гестационен диабет. Но и се движа, само разходки, но гледам всеки да излизам по 2 пъти за кратка разходка или вървя на пътека вкъщи докато гледам сериал. Може да питаш следящия те АГ Simple Smile

Иначе аз още не съм ходила на ЖК, имам записана за септември, но за сега ме гледа само репродуктивният ми лекар. Чак ми е странно, че трябва да търся нов..

Ние още почти на никого не сме казали, приятели знаят, че правим ин витро, но не питат. Като вляза в 4ти месец и са минали пренатални, БХС и ФМ, може би ще съм по-готова да казвам. Не съм го мислила още как ще кажем, на най-близките може би на живо. Но и имам още приятелки, които са в ин витро процедури, на тях ще ми е най-трудно да кажа, за да не ги натъжа.

Ще го пробвам и аз този пробиотик, че в момента не приемам, благодаря за всички съвети за него и за магнезия

Ох, пак много дълго стана, извинявайте 😅

Общи условия

Активация на акаунт