Февруарски бебчета 2026г

• 22 449
  • 800
  •   1
Отговори
# 90
Много се вълнувам,че  зачестиха жени с повече от две деца. И на мен ще ми е трето живот и здраве. На някой зацапва ли му кафеникаво... От 10дни има при мен и пия Утрогестан. Много лошо ми става от него и се надявам да се стабилизират нещата по-скоро и да го спирам.

# 91
  • София
Аз пия утрогестан 2х2, заради нисък прогестерон, ако го слагаш вагинално може би няма да е толкова зле. С първата бременност си изкарах почти до края на него, ще видим сега как ще са нещата.

Много се вълнувам,че  зачестиха жени с повече от две деца. И на мен ще ми е трето живот и здраве. На някой зацапва ли му кафеникаво... От 10дни има при мен и пия Утрогестан. Много лошо ми става от него и се надявам да се стабилизират нещата по-скоро и да го спирам.

# 92
Аз чета, че повечето от вас вече са били на преглед. Аз след положителен тест писах на моята АГ, която следи моята стара бременност и тя ми каза, че е рано и да й пила към 7/8гс. Аз естествено не издържах и си записах час при лекарката, при моята ходя на профилактични прегледи. Видяхме само сакче и нищо повече. Сега освен да започна да си пускам чхг да видя дали всичко е наред. Ще полудея още две седмици в чакане

# 93
  • София
Аз също когато бях понеделник на преглед се видя само гестационен сак 9мм. С първата бременност нямам спомен как съм била със симптомите, но сега определено нищо особено не чувствам и съм се притеснила. Аз в момента съм и болна - хрема, кихане. Записах си час в понеделник, понеже абсурд да чакам още две седмици 😀.
Мислех даже да местя часа за утре сутрин, че да ми е спокойно, но мъжът ми не е съгласен.  Имам аборт октомври и сега при най-малкото нещо се притеснявам да не стане нещо лошо.

# 94
Не се притеснявайте, очаквано е да Ви извика към 7-8 седмица. Стойностите на ЧХГ са индивидуални, развитието на ембриона също, много зависи кога е била овулацията и имплантацията. Моята бе проследявана с тестове, имплантацията също я хванахме много рано. И както е споменато по-горе, това какво и кога ще се види, много зависи от апаратурата. Ако, нямате предпоставки за рискова бременност, всичко си върви по реда му. Бих Ви посъветвала да си следите прогестерона само, след установена бременност чхг не е показател. 
Аз чета, че повечето от вас вече са били на преглед. Аз след положителен тест писах на моята АГ, която следи моята стара бременност и тя ми каза, че е рано и да й пила към 7/8гс. Аз естествено не издържах и си записах час при лекарката, при моята ходя на профилактични прегледи. Видяхме само сакче и нищо повече. Сега освен да започна да си пускам чхг да видя дали всичко е наред. Ще полудея още две седмици в чакане

# 95
Здравейте , включвам се и аз тихичко към вас 😇😇
Зад гърба си имам една неуспешна бременност "кухо яйце" с две сакчета преди 2 години . От тогава ходене по мъките и най-накрая успяхме с помощта на специалистите от Бахчеджи 🥰🥰
Не съм инвитро , бях на инжекции Овитрел 2 месеца и чудото се случи 😍😍

На 19ти Юни бяхме на преглед 5г.с. и 2 дни , но не се видя ембрион , само сакче 😊

На преглед съм след 1 седмица , надявам се вече да има ембрион и пулс🤩

Тези две седмици между прегледите ми се струват като цяла вечност 😁😁

И искам само да попитам на някоя от вас след 6г.с. ЧХГ да не се удвоява , но да се увеличава , какво са и казали  ?
24.06 19 194.68
26.06 30 220.6

Дали има опасност според вас ?

Последна редакция: чт, 26 юни 2025, 18:32 от Deyana1

# 96
  • 🌊
Днес ме изписаха и просто седя и щастливо си ям солети. Много, много съм доволна от болницата и персонала, чувствах се като парцал тези дни, но ме подкрепяха изключително много.
Постъпих с Хиперемезис гравидарум. Ако ще помогне на някого, симтомите ми бяха - постоянни киселини 24/7, гадене преди и след ядене, повръщане - дори на водата. Постъпих на банки деган и глюкоза, направо ме рестартираха. Сега ще съм на терапия с деган 2х1 до 12 седмица. Ако имате подобни симптоми и особено в тези горещини, говорете с АГ, не знам как съм търпяла 2 седмици това.

Човечето го чуха пак, докато аз се мъча, то си расте абсолютно в норма.

# 97
Влизам плахо в темата ,на 43 години съм втора бременност.След ЗЕТ съм,който беше на 03.06,вчера ми беше първият преглед на ехограф ,видя се плоден сак с ембрионална структура отговаряща на 5-а седмица.По мои сметки трябваше да съм в шеста,Цветков каза че всичко е наред.Нямам идея как се смята след ЗЕТ ,едно мерене на кръвно се почва пак и притесненията няма да имат край Simple Smile)).Заради високото кръвно родих първото си дете 20 дни преди термин май 2023 .Да видим приключението какво ще е сега,на три вида хапчета съм засега е даже ниско по моите стандарти (107/75),но е твърдее рано.След две седмици ме вика пак ,нямам  търпение и ми е малко свито сърчицето.

# 98
С предишните бременности ходих в МЦ Фемина на Ст.гара в София! Сега пак там съм записала час за петък! Иначе зацапах в розово и ще видя дали няма да отпадна от групата, но каквото е писано ще стане!

Holy_treesome, коя е твоята клиника, в която правят ФМ. При нас няма такъв специалист и трябва да се насоча някъде на друго място, а нямам никаква идея къде.

Как си, всичко наред ли е?

Аз по календар днес влизам в 8-ма седмица, в сряда съм на втори преглед. След 2 седмици съм запазила час и за ендокринолог да видим как вървя с TSH, че съм с хипотиреоидизъм от много години. С първата бременност веднъж го изследвах само, беше идеален и не съм се вторачвала повече. Но сега ми е по-притеснено, годините са повечко, килограмите са повечко, а и имам един спонтанен отпреди 2 месеца.

Ще правите ли пренатален тест и кой?

# 99
При мен не са добре нещата, видяха се 2 сака с неправилна форма без ембриони, според лекаря са псевдосакове и има вероятност от извънматочна бременност! Сега пускам ЧХГ през 48 ч., първия излезе 7750, което е неправилно нарастнал след първоначалното почти утрояване! Утре ще пускам пак,но като цяло бременността е отписана! Въпросът е да се установи къде е и да видим как ще е най-щадящо! Спрях и утрогестана!
С предишните бременности ходих в МЦ Фемина на Ст.гара в София! Сега пак там съм записала час за петък! Иначе зацапах в розово и ще видя дали няма да отпадна от групата, но каквото е писано ще стане!

Holy_treesome, коя е твоята клиника, в която правят ФМ. При нас няма такъв специалист и трябва да се насоча някъде на друго място, а нямам никаква идея къде.

Как си, всичко наред ли е?

Аз по календар днес влизам в 8-ма седмица, в сряда съм на втори преглед. След 2 седмици съм запазила час и за ендокринолог да видим как вървя с TSH, че съм с хипотиреоидизъм от много години. С първата бременност веднъж го изследвах само, беше идеален и не съм се вторачвала повече. Но сега ми е по-притеснено, годините са повечко, килограмите са повечко, а и имам един спонтанен отпреди 2 месеца.

Ще правите ли пренатален тест и кой?

# 100
Влизам плахо в темата ,на 43 години съм втора бременност.След ЗЕТ съм,който беше на 03.06,вчера ми беше първият преглед на ехограф ,видя се плоден сак с ембрионална структура отговаряща на 5-а седмица.По мои сметки трябваше да съм в шеста,Цветков каза че всичко е наред.Нямам идея как се смята след ЗЕТ ,едно мерене на кръвно се почва пак и притесненията няма да имат край Simple Smile)).Заради високото кръвно родих първото си дете 20 дни преди термин май 2023 .Да видим приключението какво ще е сега,на три вида хапчета съм засега е даже ниско по моите стандарти (107/75),но е твърдее рано.След две седмици ме вика пак ,нямам  търпение и ми е малко свито сърчицето.
Цветков, тоест предполагам Надежда?
Там ли следиш и кръвното?
Насочили ли сте се вече към лекар/болница? Първата бременност изкарах в Надежда, следене, кардиолог, ФМ, раждане и съм супер доволна.

# 101
Holy_treesome, много съжалявам! Стискам палци поне да не е извънматочна и да се размине леко ...

# 102
  • София
Holy_treesome, дано да има промяна при следващия преглед. Знам колко е кошмарно чувството. Дано мине възможно най-леко

# 103
Holy, много съжалявам за това развитие! Дано поне да не е извънматочна.
Чебурашка, радвам се за теб, че се чувтваш по-добре. Дано не се връща повече това ужасно гадене. При мен се появява и изчезва по няколко пъти на ден, но е търпимо.

Вчера бях на преглед и видяхме бебчето (бъдещо такова). Сега пък се оказа по-голямо и ми изчисли, че съм в 8+3. Беше голямо малко под 2 см. След около 12 дни съм отново на преглед, за да чуем пулса. Чак вчера някак повярвах, че наистина има нещо в мен.

Честито на новите момичета в групата!

# 104
Цветков, тоест предполагам Надежда?
Там ли следиш и кръвното?
Насочили ли сте се вече към лекар/болница? Първата бременност изкарах в Надежда, следене, кардиолог, ФМ, раждане и съм супер доволна.

Да,Цветков от Надежда ,който се скара нещо със Стаменов и се премести във Вита ,и аз барабар със три замразени ембриона след него 😂😂😂.
Предната бременност ми беше лека и само заради кръвното много леко рискова,но кръвното си ми е високо по принцип.Следях се при една лекарка по здравна каса,ходих на фетални в Надежда,на кардиолог и на ендокринолог пак там.Родих при Сергей Славов във Майчин дом Супер доволна останах .
Ще изчакам да чуя пулс и ще реша ,имам само запазен час за ендокринолог във Вита при Арнаудова .

Общи условия

Активация на акаунт