Февруарски бебчета 2026г

• 28 433
  • 800
  •   1
Отговори
# 240
Благодаря ви, момичета, явно не е само при мен и не е въпрос на лигавщина. Наистина има някои дни, в които съм малко по-добре, но като цяло е голямо предизвикателство. Четох и разни проучвания, общо взето съветът е - почивайте си, когато имате нужда. Така ще го карам Simple Smile
При мен е същото положение.. 12 +2г.с. съм и се чувствам смазана. Нямам сила и енергия за нищо, дори и за да направя някаква вечеря на мъжът ми😞 А нямам избор , не искам да си идва от работа и да започва да готви. Чудя се кога ще отмине този период.. а между другото нямам никакви други симптоми, не се чувствам бременна, имам някакво супер малко коремче все едно съм се наяла малко повечко😄 Надявам се скоро при всички ни да се нормализират нещата и да си върнем енергията🙂🌷🩷

# 241
  • София
Значи чакаме 14-та седмица и ще скачаме както преди Simple Smile Дано се случи, че не ми се мисли.

Berezina, оцет е спасението. Мокриш чорапи с оцет и ги слагаш, кърпа с оцет и на челото. Оцетът ме е спасяват при 39.5 по време на един грип.

# 242
Момичета, от сутринта съм с температура, главоболие и болки в краката. Температурата стига до 38.2-3. АГ каза само парацетамол и компреси, но почти не се повлиява. В тиха паника съм.. случвало ли ви се е? И знаете ли някакви бабини илачи за смъкване на Т..

Също подкрепям за оцета. Компреси на челото, на китките може, чорапи на краката (всичко това в съотношение вода:оцет 1:1). Имаше и варианти да се намаже ходилото с намачкан чесън, но преди това трябваше с някакво олио или нещо мазно да се намаже първо ходилото да не се изгори кожата. Има и с кръгчета лук на ходилото и отгоре чорап. Потърси в интернет бабешки рецепти.

Иначе да си споделя моето притеснение от вчера със стойностите на ТСХ - днес отново пуснах кръвни и от 2.8 в 5-та седмица, сега е 3.2 в 10 седмица. Успокоих се поне, че не е много критично покачен (притеснявах се за 4-5-6). Ендокринолог ми каза да увелича дозата и сега съм малко по-спокойно поне. Остава да измисля като отида на ранна ФМ дали да ми пускат БХС или не и кога да пускам Пренатален и къде. Това е от мен Simple Smile

# 243
Аз пуснах пренатален днес 10+3, ама бебето върви с една седмица напред и лекаря каза, че е време. Теста е на cellgenetics Niptify(Celvia) в Естония се изпращат пробите и обхваща доста аномалии. Уж щях да давам кръвна проба и за биохимичен скрининг, но стана някакво недоразумение и аз не разбрах дали го включиха, понеже на регистратурата заплатихме само пренаталния. Мисля да пропусна БХС, освен ако АГ не настоява. Имам два  часа за ФМ първият в 12 г.с.  в МЦ Оскар и вторият при друг специалист в 13 г.с..

Sunshine, аз записах час за ФМ още преди две седмици, едва намерих свободни часове. Даже там където исках бяха заети до края на август и щях да изпусна момента.

Момичета, от сутринта съм с температура, главоболие и болки в краката. Температурата стига до 38.2-3. АГ каза само парацетамол и компреси, но почти не се повлиява. В тиха паника съм.. случвало ли ви се е? И знаете ли някакви бабини илачи за смъкване на Т..

Също подкрепям за оцета. Компреси на челото, на китките може, чорапи на краката (всичко това в съотношение вода:оцет 1:1). Имаше и варианти да се намаже ходилото с намачкан чесън, но преди това трябваше с някакво олио или нещо мазно да се намаже първо ходилото да не се изгори кожата. Има и с кръгчета лук на ходилото и отгоре чорап. Потърси в интернет бабешки рецепти.

Иначе да си споделя моето притеснение от вчера със стойностите на ТСХ - днес отново пуснах кръвни и от 2.8 в 5-та седмица, сега е 3.2 в 10 седмица. Успокоих се поне, че не е много критично покачен (притеснявах се за 4-5-6). Ендокринолог ми каза да увелича дозата и сега съм малко по-спокойно поне. Остава да измисля като отида на ранна ФМ дали да ми пускат БХС или не и кога да пускам Пренатален и къде. Това е от мен Simple Smile

Последна редакция: пн, 28 юли 2025, 22:08 от Alfafa

# 244
Аз пуснах пренатален днес 10+3, ама бебето върви с една седмица напред и лекаря каза, че е време. Теста е на cellgenetics Niptify(Celvia) в Естония се изпращат пробите и обхваща доста аномалии. Уж щях да давам кръвна проба и за биохимичен скрининг, но стана някакво недоразумение и аз не разбрах дали го включиха, понеже на регистратурата заплатихме само пренаталния. Мисля да пропусна БХС, освен ако АГ не настоява. Имам два  часа за ФМ първият в 12 г.с.  в МЦ Оскар и вторият при друг специалист в 13 г.с..

Sunshine, аз записах час за ФМ още преди две седмици, едва намерих свободни часове. Даже там където исках бяха заети до края на август и щях да изпусна момента.

Моето АГ също ми препоръча Пренатален на cellgenetics , но са ми на висока цена, каза ми, че нямало смисъл от БХС след като ще се прави Пренатален. ФМ имам записана за 12 с + 5 дни ще съм (от клиниката ми изчислиха  в този период да е) и като им четох ценоразписа, пише че с ФМ пускат и БХС. А във Варна, където е едното място където мисля да правя Пренатален пише, че БХС е безплатно. Мислех да изчакам да мине ФМ да видя какво ще каже доктора, и резултати от БХС щом пускат, но ако чакам резултата дали има смисъл от Пренатален ще изтърва стока от 13 + 6 дни. Иначе защото съм на 37 г. Ще го правя пренаталния. Докторът, той е доцент, който ще прави ФМ четох интервю, че най-разширените и подробни тестове все още не са на добро ниво и не са толкова добри, така че и основните са много добър вариант.

# 245
Sunshine на cellgenetics niptify не е от най-разширените имат един за 2600лв. Не е съвсем вярно това което се пише, че колкото повече отклонения се анализират, толкова по-малко точен е теста. Просто за основните се дава 99% точност в резултата, а за останалите до 80%. Аз също съм с възрастов фактор и реших, че е по-добре 80 % отколкото никакво предположение, поне да си знам как ще действам понататък. Ще бъде доста напрегнат период за мен, докато не излезнат резултатите, надявам се всичко да е наред.

Последна редакция: вт, 29 юли 2025, 10:44 от Alfafa

# 246
  • София
Моята лекарка каза, че изобщо няма смисъл от пренатален и да си направя ФМ при добър специалист. Все пак обаче ще се застраховам и ще направя най-базисния пакет на пренаталния. Смятам, че е добре да има и БХС, в крайна сметка не е нещо фрапиращо като сума (в Майчин дом в София е безплатен, защото минава по някаква програма на Министерството на здравеопазването). Ако в клиниката, където съм си записала ФМ, не вземат кръв за БХС, ще се вдигна до Майчин дом. Пренаталния ще го правя в 11 седмица, днес мисля да запиша час, а ФМ точно в 12-а, въпреки че бебчето върви с 3-4 дни напред.

Последна редакция: вт, 29 юли 2025, 12:12 от Yellow_girl

# 247
За пренатален препоръчвам NiftyPro на геника. 1300лв, но е мноооого обширен. И с първата бременност и сега правих него.

# 248
berezinna3 как си? Справи ли се с температурата?

Yellow_girl при теб възрастта каква е?

# 249

Надявам се. Последно имах температура през нощта като се справих само с компреси. Останаха ужасни мускулни болки в целите крака. Нямам търпение за ФМ утре (13+2), че много притеснения се насъбраха.

# 250

Надявам се. Последно имах температура през нощта като се справих само с компреси. Останаха ужасни мускулни болки в целите крака. Нямам търпение за ФМ утре (13+2), че много притеснения се насъбраха.

Всичко ще е наред Simple Smile

# 251
Здравейте, включвам се и аз.
След ЗЕТ трансфер (6 ти поред) успехме! Забременях с близнаци , минали ПИД, с отлично качество благодарение на уникалния д-р Емре Тургут. Прекарах Ковид края на юни. Температура до 38,8 за няколко часа успех с парацетамол да я сваля. Искаха ме на преглед след 15 ти , заради вируса. На 16 ти този месец чухме сърчицата на двете бебчета, радост голяма! Броях дните до края на 3 я месец, страхувах се, почивах си, спазвах всичко, което се искаше от мен. Тази събота едното ми бебче нямаше пулс… изгубих го. Съкрушена съм и много объркана- защо? Аз ли направих нещо? Как ще продължа ? Думи като- имаш едно, не тъжи не са никак полезни…
Препоръчайте ми добър специалист за фетална морфология по възможност в Пловдив.
Благодаря и успех, мили момичета!

# 252
Здравейте, момичета!

Нова съм в групата, но и аз очаквам своето бебче през февруари 2026 г. – живот и здраве! Засега всичко върви добре, макар че вторият месец беше по-предизвикателен – чувствах се много отпаднала, изморена и постоянно ми се спеше. Имах и един неприятен момент със световъртеж, който ме стресна доста. Тогава не ми позволиха да си оставя пробата за стерилна урина, и се наложи да чакам права 30 минути – гладна и без вода, а наблизо нямаше от къде да си купя.

Днес съм в 10 г.с. + 6 дни, а утре влизам в 11-та седмица. Все още не съм решила къде да раждам. Направих вече теста за генетични аномалии, а виждам, че и много други бъдещи майки също са го направили, което е чудесно.

Чета какво ли не из форумите и в ChatGPT относно конкретни лекари в Токуда и Света София (България). Колебая се между д-р Апостолова и д-р Кобаков. С Апостолова все още не съм имала среща – досега бях следена от друг лекар в Токуда.

Ще се радвам, ако споделите вие къде сте решили да раждате и дали имате лични впечатления от тези двама лекари или от самите болници.

Благодаря предварително! ❤

# 253
Здравейте, момичета!

Нова съм в групата, но и аз очаквам своето бебче през февруари 2026 г. – живот и здраве! Засега всичко върви добре, макар че вторият месец беше по-предизвикателен – чувствах се много отпаднала, изморена и постоянно ми се спеше. Имах и един неприятен момент със световъртеж, който ме стресна доста. Тогава не ми позволиха да си оставя пробата за стерилна урина, и се наложи да чакам права 30 минути – гладна и без вода, а наблизо нямаше от къде да си купя.

Днес съм в 10 г.с. + 6 дни, а утре влизам в 11-та седмица. Все още не съм решила къде да раждам. Направих вече теста за генетични аномалии, а виждам, че и много други бъдещи майки също са го направили, което е чудесно.

Чета какво ли не из форумите и в ChatGPT относно конкретни лекари в Токуда и Света София (България). Колебая се между д-р Апостолова и д-р Кобаков. С Апостолова все още не съм имала среща – досега бях следена от друг лекар в Токуда.

Ще се радвам, ако споделите вие къде сте решили да раждате и дали имате лични впечатления от тези двама лекари или от самите болници.

Чувала съм страхотни мнения за Токуда, въпреки, че съм от Добрич. Аз лично ще си родя в Добрич понеже съм спокойна до някъде с моя гинеколог. Реших, че искам при когото се следя.  А относно чат джипити моя мъж ми забрани да го ползвам 🤣🤣🤣 какви ли глупости не пиша там и то все лоши въпроси и той винаги ми отговаря с Да това в възможно …. И аз се стресирам и после търся къде ли не информация. А си казах че като забременея ще съм спокойна и няма да чета глупости в интернет 😂😂

# 254
Здравейте, момичета!

Чувала съм страхотни мнения за Токуда, въпреки, че съм от Добрич. Аз лично ще си родя в Добрич понеже съм спокойна до някъде с моя гинеколог. Реших, че искам при когото се следя.  А относно чат джипити моя мъж ми забрани да го ползвам 🤣🤣🤣 какви ли глупости не пиша там и то все лоши въпроси и той винаги ми отговаря с Да това в възможно …. И аз се стресирам и после търся къде ли не информация. А си казах че като забременея ще съм спокойна и няма да чета глупости в интернет 😂😂

Като цяло съм доволна от Токуда досега, но всичко зависи от това на кой лекар ще попаднеш. Понякога подходът им е по-формален, а аз явно имам нужда от повече човешка топлина и емпатия в този нов, вълнуващ и същевременно тревожен за мен период. Всичко се случва толкова бързо, но се надявам всичко да е само хубаво — както при всички бъдещи майки тук.
Колкото до бота — да, честно казано, доста успокояващо действа. В повечето случаи те подкрепя, а това понякога е всичко, от което имаш нужда. Разбира се, не се водя само по него.
Сигурна съм, че не съм единствената, но откакто разбрах, че съм бременна, всяка седмица ходя на ехограф при АГ, за да сме сигурни, че всичко е наред. 🤣🤣🤣

Общи условия

Активация на акаунт