Февруарски бебчета 2026г

• 28 170
  • 800
  •   1
Отговори
# 435
На мен ми изписаха Femannose  заради такава инжекция не излекувана два курса проведоха.
Здравейте, бъдещи мамчета!
Надявам се, че бременеете щастливо, въпреки периодичните дискомфорти, които всички минаваме.

След втора поредна стерилна урина при мен потвърдиха инфекция на пикочните пътища – с наличие на E. coli, Enterococcus faecalis и ESBL-продуциращ щам. Очаквам назначение на лечение от проследяващия ми лекар.

Има ли някоя от вас с подобна ситуация? Как протече при вас и какво лечение ви назначиха?

Знам, че може да бъде опасно, ако не се лекува навреме, но аз веднага взимам мерки. Стриктно спазвам интимна хигиена и въпреки това не съм успяла да го избегна. В момента съм в 12 г.с.

Ще се радвам да споделите опит или съвет ❤

# 436
Благодаря Ви момичета, бяхте ми много полезни.

# 437
Ще се повторя, нищо че написах  същото две страници по назад, всичките тези бактерии не биха били в секрета, ако микробиома ви е балансиран. Затова превантивно пийте вагинални пробиотици, за да предотвратите опасни инфекции. 

На мен ми изписаха Femannose  заради такава инжекция не излекувана два курса проведоха.
Надявам се, че бременеете щастливо, въпреки периодичните дискомфорти, които всички минаваме.

След втора поредна стерилна урина при мен потвърдиха инфекция на пикочните пътища – с наличие на E. coli, Enterococcus faecalis и ESBL-продуциращ щам. Очаквам назначение на лечение от проследяващия ми лекар.

Има ли някоя от вас с подобна ситуация? Как протече при вас и какво лечение ви назначиха?

Знам, че може да бъде опасно, ако не се лекува навреме, но аз веднага взимам мерки. Стриктно спазвам интимна хигиена и въпреки това не съм успяла да го избегна. В момента съм в 12 г.с.

# 438
Ходите ли често до тоалетна да пишкате. Понеже като ходя и след малко пак ми се ходи а капвам само някоя друга капка нямам парене просто ходя често. Последно преди 2 седмици си пусках урина и имах бактерии и кристали, но личния лекар и гинеколога казаха че не са много и че кристалите са нормални при бременост не били толкова завишени. Утре ще ходя на ендокринолог за да си пусна пак изследване на ТСХ и мисля да пусна пак урина, но се чудя дали да не пусна  и урокултура  и стерилна урина.

# 439

Получих рецепта от АГ за Аугментин и ще започна лечението, въпреки че малко ме е страх. Четох обаче, че е безопасен, особено през първите три месеца, а аз вече съм в 12+1. Ще го пия 7 дни. След това ще пусна отново урокултура, но този път в друга лаборатория. Досадно е и на моменти притеснително.

# 440
Добро утро, момичета!

Извинявам се, ако някоя ще се повтори, понеже някъде назад в темата се обсъждаше, но тези от вас насочили се към Токуда при кой лекар ще раждате?
Отделно, как стоят нещата в случай, че не се следя там, а просто искам да раждам в болницата? И в кой период от бременността е хубаво да се запиша за преглед при избрания лекар?

# 441
Здравейте
И от от една седмица пишкам много , постоянно. Сигурно по 20 пъти на ден. Ужас е.
Пуснах стерилна урина , бяг при АГ и ми взе микробиология и двете са чисти, а очаквах някоя инфекция. Явно е нормално.
В 10+5г.с и умората е много голяма. Не знам при вас как е , аз не мога да стана от леглото, нямам сили 😂
Записах си час за ФМ и скрининг на 18.08 при д-р Йорданов в Ню Лайф и се надявам всичко да е наред.
Вие разбрахте ли пола от ФМ ?

Ходите ли често до тоалетна да пишкате. Понеже като ходя и след малко пак ми се ходи а капвам само някоя друга капка нямам парене просто ходя често. Последно преди 2 седмици си пусках урина и имах бактерии и кристали, но личния лекар и гинеколога казаха че не са много и че кристалите са нормални при бременост не били толкова завишени. Утре ще ходя на ендокринолог за да си пусна пак изследване на ТСХ и мисля да пусна пак урина, но се чудя дали да не пусна  и урокултура  и стерилна урина.

# 442
  • 🌊
За пола от ФМ не ми казаха нищо, но гледайки снимките имах предположения. После се потвърдиха с пренаталния, който излезе няколко дни след това.
Аз вчера запазих час за втората фетална, защото положението във Варна е скандално.

# 443
Моята АГ позна пола още в 11 г.с., което също се потвърди на пренаталния. Но съм й признала апаратурата, установи имплантация 9 дена след овулация, когато все още нямах закъснение дори.

# 444
  • София
И аз точно от това се интересувам и все още не знам какво да правя. Искам да се следя на дрего място и да родя в Токуда, но когато да отида при лекаря? Ще съм супер благодарна, ако някой има идея.

Добро утро, момичета!

Извинявам се, ако някоя ще се повтори, понеже някъде назад в темата се обсъждаше, но тези от вас насочили се към Токуда при кой лекар ще раждате?
Отделно, как стоят нещата в случай, че не се следя там, а просто искам да раждам в болницата? И в кой период от бременността е хубаво да се запиша за преглед при избрания лекар?

Последна редакция: пт, 08 авг 2025, 10:47 от Yellow_girl

# 445
Аз бях на ФМ във 12 г.с и не ми казаха нищо за пола, чакам да видя от пренаталния.

# 446
И при мен на феталната морфология полът дори не се спомена. Не обмислям засега да правя пренатален и най-вероятно ще го разбера на следващата фетална чак. Евентуално ако реши да се покаже на края на 16-та седмица, когато съм на преглед, но планирам с мъжа ми да си направим gender reveal само между нас си с тортичка или нещо малко, така че ще искам АГ да запише пола на листче и да не ни казва.

# 447
Здравейте
И от от една седмица пишкам много , постоянно. Сигурно по 20 пъти на ден. Ужас е.
Пуснах стерилна урина , бяг при АГ и ми взе микробиология и двете са чисти, а очаквах някоя инфекция. Явно е нормално.
В 10+5г.с и умората е много голяма. Не знам при вас как е , аз не мога да стана от леглото, нямам сили 😂
Записах си час за ФМ и скрининг на 18.08 при д-р Йорданов в Ню Лайф и се надявам всичко да е наред.
Вие разбрахте ли пола от ФМ ?

Ние правихме и прена тест и там излезе момченце. После когато отидохме за ФМ бях в 13 седмица и там също гинеколога видя че е момченце

# 448
Здравейте,  момичета 🥰
Направих си БХС и Фетална миналата седмица , резултатите излезнаха и чакам вече няколко дни АГ да ми даде отговор всичко наред ли е , за да знам дали да си записвам за прена тест..

Много бих се радвала,  ако някоя от вас сравни своите резултати с моите и даде мнение дали да чакам АГ или направо да си записвам за тест , тъй като много ме притиска и времето ..
Направени са в Марковс
Възрастов риск  1:993
Комбиниран риск  1:19 851

# 449
Здравейте,  момичета 🥰
Направих си БХС и Фетална миналата седмица , резултатите излезнаха и чакам вече няколко дни АГ да ми даде отговор всичко наред ли е , за да знам дали да си записвам за прена тест..

Много бих се радвала,  ако някоя от вас сравни своите резултати с моите и даде мнение дали да чакам АГ или направо да си записвам за тест , тъй като много ме притиска и времето ..
Направени са в Марковс
Възрастов риск  1:993
Комбиниран риск  1:19 851

Аз започнах с пренатален, а тепърва ми предстоят БХС и ФМ в Марковс. При кой лекар бяхте там? Ще можем да сравним резултатите другата седмица.

Общи условия

Активация на акаунт