Февруарски бебчета 2026г

• 28 180
  • 800
  •   1
Отговори
# 465
  • София
По-голям инат от мен (овен) няма да се намери 😄 С водолейчето ще мерим сили.
Иначе според докторката 95% е момиче и днес сестра ми се появи вкъщи с чифт розови обувки, които според мен ще станат на госпожицата около 2-годишна възраст 😄

# 466
Здравейте, внимавате ли каква козметика ползвате и да е подходяща за бременни. Понеже аз си ползвам каквото ми падне и ми казаха че е важно понеже всичко попива в кожата.

# 467
  • София
Проверих само дали няма Ретинол иначе си ползвам старата козметика. Говорих с една приятелка и тя ми каза, че вече е време да започна да се мажа с крем против стрии. Някоя от вас прави ли го и какъв крем ползва?

# 468
Проверих само дали няма Ретинол иначе си ползвам старата козметика. Говорих с една приятелка и тя ми каза, че вече е време да започна да се мажа с крем против стрии. Някоя от вас прави ли го и какъв крем ползва?

При предната бременност използвах олио против стрии за бременни  Mama на марката  Babylove на магазин  DM. Останах доволна и сега си взех същото.  Попива бързо и е много икономичен,  имам предвид,  че 1 опаковка ми беше достатъчна.

# 469
аз все още не съм започнала много се чудя какво да си взема

# 470
Yellow_girl аз си поръчах на Palmers, но ми е първа бременност и нямам наблюдения нито към тях, нито към друга марка.

# 471
  • София
Извинявайте за тъпия въпрос, но освен коремчето къде другаде можете? Това на DM ми звучи добре и днес ще си го взема. Ще пробвам, дано не ми е мазно, че вечно бързам за някъде и няма да мога да седя да попива 20 минути.

Последна редакция: нд, 10 авг 2025, 11:26 от Yellow_girl

# 472
Гърдите, бедра, дупе може да мажеш, всяко място, където може да качиш и натрупаш кг. Аз от първата бременност имам и по гърдите и бедрата, корема... Навсякъде.. ужас. Не съм ползвала олио, може този път да пробвам. Преди бях с някакъв лосион или нещо си против стрии - не помня.

Alfafa и моето голямото е козирог 😆

Извинявайте за тъпия вйпрос, но освен коремчето къде другаде можете? Това на DM ми звучи добре и днес ще си го взема. Ще пробвам, дано не ми е мазно, че вечно бързам за някъде и няма да мога да седя да попива 20 минути.

# 473
Опитайте с телешка лой, като не си я представяйте в буквалния смисъл, преработена е. Вече се предлага в не малко магазини, основно онлайн. Наподобява на човешката мазнина по кожата и естествено хидратира, като запазва еластичността (най-важния критерий за предотвратяване на появата на стрии). Не омазнява кожата.  Ако не я одобрявате, то тога има подобен вариант от растителен произход - фитосквален има го в ДМ.

аз все още не съм започнала много се чудя какво да си взема

# 474
Аз отдавна използвам само натурална козметика, включително душ гелове, шампоани и дезодоранти. Използвам приложението inci beauty да проверявам съставките на абсолютно всичко 😁

Иначе от самото начало мажа гърди и корем с масло против стрии, аз взех на so simple cosmetics. Мазничко е, но попива бързо. С него се мажа главно вечер. Не се бях сетила да мажа дупе и бедра с него, но тях мажа с нормален лосион за тяло.
Благодаря, че споменахте това от ДМ, лв го видя и него.

# 475
Приятелка ми препоръча олио на Икаров,но не се мажа всеки ден 😁, допада ми на аромат и не е скъп.Ползвам и душ гел на Био база за бременни, търсейки Рол он за подмишници съм много доволна от този :
IMMORTELLA Mediterranean beauty, не ползвам много козметика -за лицето измивен гел  на Mixa и крем за лице Lumene за комбинирана кожа.Специално за морето пък си издирих слънцезащитен крем на Avene.

# 476
Аз съм на 12ти при него, препоръча ми го моя АГ мисля, че е възможно но не на 100%. А пренатест ще правите ли?
Здравейте
И от от една седмица пишкам много , постоянно. Сигурно по 20 пъти на ден. Ужас е.
Пуснах стерилна урина , бяг при АГ и ми взе микробиология и двете са чисти, а очаквах някоя инфекция. Явно е нормално.
В 10+5г.с и умората е много голяма. Не знам при вас как е , аз не мога да стана от леглото, нямам сили 😂
Записах си час за ФМ и скрининг на 18.08 при д-р Йорданов в Ню Лайф и се надявам всичко да е наред.
Вие разбрахте ли пола от ФМ ?

Ходите ли често до тоалетна да пишкате. Понеже като ходя и след малко пак ми се ходи а капвам само някоя друга капка нямам парене просто ходя често. Последно преди 2 седмици си пусках урина и имах бактерии и кристали, но личния лекар и гинеколога казаха че не са много и че кристалите са нормални при бременост не били толкова завишени. Утре ще ходя на ендокринолог за да си пусна пак изследване на ТСХ и мисля да пусна пак урина, но се чудя дали да не пусна  и урокултура  и стерилна урина.

# 477
На мен приятелка ми беше подарила бадемово масло и сега отворих да прочета - добър вариант е пак. Попитах и ИИ - потвърди 😆

Приятелка ми препоръча олио на Икаров,но не се мажа всеки ден 😁, допада ми на аромат и не е скъп.Ползвам и душ гел на Био база за бременни, търсейки Рол он за подмишници съм много доволна от този :
IMMORTELLA Mediterranean beauty, не ползвам много козметика -за лицето измивен гел  на Mixa и крем за лице Lumene за комбинирана кожа.Специално за морето пък си издирих слънцезащитен крем на Avene.

Последна редакция: нд, 10 авг 2025, 16:38 от Sunshine..@

# 478
Относно кремовете и олиата се сетих, че имам save-нат този reel
https://www.instagram.com/reel/DKeyM2pRGZQ/?igsh=MTU4dW9mYWF3MHh3aw==
Ако се използва олио трябва добре да се чете етикета, понеже много от маслата, които се съдържат (например лавандуловото) са ендокринни дисруптори и алергени.

# 479
https://www.rivana.eu/bademovo-maslo

Това имам аз, как да разбера дали е ок с него?
Относно кремовете и олиата се сетих, че имам save-нат този reel
https://www.instagram.com/reel/DKeyM2pRGZQ/?igsh=MTU4dW9mYWF3MHh3aw==
Ако се използва олио трябва добре да се чете етикета, понеже много от маслата, които се съдържат (например лавандуловото) са ендокринни дисруптори и алергени.

Общи условия

Активация на акаунт