Шестокласници 2024-2025 (тема 5) Ваканция от ъгъла наднича. О, лято колко много те обичам!

• 24 823
  • 753
  •   1
Отговори
# 135
  • София
Споко, Мецане, има и други бъдещи "даскали". До миналата година беше само по история, откакто се появи едно великолепно момче по БЕЛ- и по български. Гледал даже, че има специалност история+българска филология JoyJoy Викам, ти добре ли си, това са си две специалности в едно с два изпита в края. Ако ще се 'абиш и ще си даваш толкова зор, барем стани един мозъчен хирург. Но това е хубаво в крайна сметка, аз не бих имала нищо против.

# 136
  • София
Еми чудесно, има нужда от млади учители, които искат да научат децата на нещо Purple Heart
Не разубеждавайте децата
Скрит текст:
те сами ще се откажат вероятно

# 137
Ама от какво да те е срам, ТМ?
Аз като малка, в първи клас, исках да стана учителка по английски. По цял ден си играех на "учителки". Строявах сестра ми, гумените играчки и освен тях, преподавах и на фигурите на тапетите. Всички ми бяха ученици Simple Smile
На най-добрата ми приятелка дъщерята е 10 клас от Първа английска и иска да стане учителка по български език, тъй като е много впечатлена от учителката си в 18 в периода 5-7 клас.
За мен да си учител и то, такъв, който със сърце и душа преподава, е велика професия!

# 138
Мецане, а особено ако добавиш частни уроци по математика, си става доста доходоносна професия 😁 каката и нейна приятелка сметнаха колко пари само те са изсипали за уроци миналата година (бяха в 7 клас) и подучват набора да правят школа. Те ще я администрират, той ще решава задачи и ще преподава. Даже рекламен клип бяха направили. Шегата настрана. И аз не виждам лошо да станат учители, но не е щадяща професия това.

# 139
То кое е щадяща професия?! Ако работиш с желание, ако си намерил своето призвание, това е чудесно!
Учителската професия не е никак лоша. И аз исках да ставам учителка в един период от живота си.
Мецане, няма от какво да се срамуваш. Супер ти е детето.

Мен трябва да ме е срам, че моето дете още не е ориентирано какво иска. Милата вятър я вее. Неорганизирана, бавна, иначе старателна. И тя не иска да е последна, та сяда и учи.

# 140
  • София
А я да се стягате, как ще ви е срам.. Какви деца си имаме само! Всичките са неориентирани до един- нали сега откриват света! (аз исках да стана сервитьорка в Балкантурист, защото имаше кока-кола и майка ми изпадаше в сконфуз, ако някой ме питаше “ти каква ще станеш”)

# 141
В яслата, може би, беше като питаха наборката каква ще стане, когато порасне и тя отговаряше "майка" 😂

# 142
  • Варна
Мен като ме питаха каква искам да стана, отговарях “булка” 😂

# 143
  • София
E, наборът в детската градина искаше да е пенсионер - да му плащат без да работи и да ходи, където си поиска (голям проблем му беше някой друг да му прави графика Laughing)

# 144
Ново 20 днес. Можела и в Строителния да кандидатства, щяла да става интериорен дизайнер.
Довчера беше инфлуенсър, затова й трябвали езици. Да влогва от пътувания в различни държави.
Миналата година искаше да тренира футбол... Rolling Eyes
В детската градина пък искаше да става лекар.

Иначе аз исках като порасна да стана детектив Simple Smile

Последна редакция: пт, 13 юни 2025, 00:00 от 𝐄𝐋𝐋𝐄

# 145
При нас моята като беше малка искаше да стане кралица🤣
После разбра, че това е трудничко – трябва да си намери крал, а те грознички и се преориентира към президент. Сега си променя мечтите в движение, но и на нея и се иска да учи деца. Даже се е спазарила с учителката от школата по английски да помогна през лятото, когато навърши 16. Това ми е доста забавно, защото не прави никакви опити да учи сестра си на каквото и да е.

Иначе в моя Реал има доста полиглоти, понякога ме е срам с моите два езика и някои, които само ги ползвам за четене.

# 146
Татко Мецане, ами нали това написах и аз - не са мои мисли, а споделен житейски опит от хора, които владеят по няколко езика на много високо ниво. Хора учили, ерудирани, космополитни, живяли и видяли много.
Аз си знам само английски и малко руски и испански, така че нямам много личен опит с езиците.
Но мога да кажа, че в психологията също е застъпена темата за това, че език се учи върху друг език. Курсова работа за езиковото развитие по психолингвистика съм писала навремето, та съм попрочела това-онова. Това е и една от причините децата билингвисти да проговарят по-късно - защото от малки са изложени и на двата езика -;преди да е закрепен все още единият от тях.
Иначе психологията е все още млада наука, която много има да открива тепърва, но специално езиковото развитие е доста изследвана област.

# 147
sanaka, Jiema и svetlaem -  благодаря за информацията няколко страници назад. И за мен беше полезна, нека знам отсега, а какво ще реши наборът след 5-6 години не мога да гадая. Засега интересите му са точно в тази посока.
За даскалъка да си кажа и аз - нали има дни или ден, когато в училищата се "сменят" учители и ученици. Моят от 4 клас "преподава" в такива дни - засега по английски и математика има опит. Но за учител не става. Само 3 и 4 "пише". 😁

# 148
  • Някъде по Дунава
И моят стана тази година енергоспестяващ 😃 Много ми харесва това определение. Затова обмислям ЕГ с английски език като първи. Там където е сестра му. Той каза само,  че не иска френски, но не беше категоричен за немския и испанския. А си го познавам обаче, не обича да излиза от зоната си на комфорт и с непознат чужд език не знам до колко ще се справи. На нея ѝ беше много трудно с френския, но го учи с голямо желание.

# 149
  • shumen
И моя стана енергоспестяващ тая година.Успеха му е отличен,но за да изкара 6 трябва да учи много,а него хич не му се и все трябва аз да го подканвам.
Мецане,и моя играе игри на телефона и се дразня.
Моя иска да учи История,за да станел адвокат.

Общи условия

Активация на акаунт