Прахосмукачка робот - 25

• 7 745
  • 114
  •   2
Отговори
# 75
Здравейте, преди време бях купила LG робот, но нещо не се харесахме. Не чистеше добре и аз си ползвах голямата прахосмукачка основно. Седя с години и накрая го подарих на приятелка. Сега пак съм се размислила, но технологиите са се променили, а и ние сменихме къщата. В новата имаме  дървен паркет и аз се чудя дали уред с миене е подходящ. Паркетът не е лакиран, изглежда матов и като нетретиран, но сигурно е третиран по някакъв начин. Стар е, от 70-те години. Дали обаче няма да го повредя с уред, който също мие? Roborock са ми в полезрението, въпреки че не съм се спряла на конкретен модел. Гледам ревюта в ютуб и се обърках съвсем кой да избера. Бюджетът ми в около 500-1000 евро. Освен паркет, имаме гранитогрес и малко килими.

# 76
Здравейте, преди време бях купила LG робот, но нещо не се харесахме. Не чистеше добре и аз си ползвах голямата прахосмукачка основно. Седя с години и накрая го подарих на приятелка. Сега пак съм се размислила, но технологиите са се променили, а и ние сменихме къщата. В новата имаме  дървен паркет и аз се чудя дали уред с миене е подходящ. Паркетът не е лакиран, изглежда матов и като нетретиран, но сигурно е третиран по някакъв начин. Стар е, от 70-те години. Дали обаче няма да го повредя с уред, който също мие? Roborock са ми в полезрението, въпреки че не съм се спряла на конкретен модел. Гледам ревюта в ютуб и се обърках съвсем кой да избера. Бюджетът ми в около 500-1000 евро. Освен паркет, имаме гранитогрес и малко килими.

Може би ще се повторя, но ако изберете Roborock S8 ще сте доволни (не работя за тази марка, но препоръчвам след лично ползване от юни месец насам). Добре се справя с плочки (в банята), а в апартамента съм с SPC настилка навсякъде.

# 77
  • на Мелмак
Аз съм с паркет и вече втори миещ робот, в две къщи. Нямам проблеми. Вече може да се настройва и степента на пускане на водата при миене. Ако паркета обаче не е третиран (може би трябва да питате), робота ще ви е най-малкия проблем. В смисъл, ще имате проблем от обикновено ползване.

# 78
Имам роборок с макс 5
Отскоро започна да неппуска вода , когата минава. Включен е и на моп и на прахосмукачка.
Каква може дя е причинатя и къде да проверя?

# 79
Проверете да не е запушена дупката, през която пуска вода, с нокът, с сещо остро я разбутайте.

# 80
  • София
а как стои положението , когато сте с 2 етажа? трябват 2 робота или си го качваш на втория? ако има лайсна между ламинат плочки - затруднява ли се? и тези , които са по около 1000 лв стават ли, хич не ми се отива в 2 хил и нагоре?
Например гледам Xiaomi Roborock Q5 Pro Plus  или Xiaomi Mi Robot Vacuum Mop X20 Pro честно казано не мога мн да им схвана разликите...

# 81
  • Deutschland/HE
Вече пет години ползвам  Роборок S5, няма проблеми с преминаването на лайсните за преход теракот/паркет, както и малъс праг на врата. Ние също сме в къща и го пренасям на другия етаж, но там основно с прахосмукачка си чистят децата, че трудно привеждат подовете си във вид удобен за робота Simple Smile

# 82
Признавам си, че не съм чела темата, имам Роборок от 2018-2019 някъде, когато бяха на Шаоми. Работи си, мие съвсем прилично.
Иска ми се обаче някой, който си пере парцала сам, сега на всяка стая свалям и го пера.
Ще бъда благодарна на идея за модел, който е под 2000 лв.

# 83
  • София
Признавам си, че не съм чела темата, имам Роборок от 2018-2019 някъде, когато бяха на Шаоми. Работи си, мие съвсем прилично.
Иска ми се обаче някой, който си пере парцала сам, сега на всяка стая свалям и го пера.
Ще бъда благодарна на идея за модел, който е под 2000 лв.
Аз съм с роборок q revo. Цената му беше 1477 лв и си мие сам моповете. Изхвърля си боклука, въобще - пей сърце 🙂

# 84
Ехаа, благодаря!

# 85
XIAOMI Robot Vacuum X20 Pro EU в ценовия диапазон около 1000 лв. със станция, всичко си прави сама - чисти, мие, пере мопа, суши мопа. Дразни ме, че е програмирана в часовия диапазон 22-6 ч. да не работи.

# 86
  • София
XIAOMI Robot Vacuum X20 Pro EU в ценовия диапазон около 1000 лв. със станция, всичко си прави сама - чисти, мие, пере мопа, суши мопа. Дразни ме, че е програмирана в часовия диапазон 22-6 ч. да не работи.
А не можете ли да го промените през приложение? На нашият  "робчо" поне може да му се задават тези параметри през приложението.

# 87
А не можете ли да го промените през приложение? На нашият  "робчо" поне може да му се задават тези параметри през приложението.
Не, заложено му е като база. Явно да не притеснява съседи или знам ли...
А нито е шумен, нито нищо. Пък и за къща съседите не са проблем.
Понеже ММ се забавлява с роботчето, той ми каза за това ограничение.

# 88
Проверете да не е запушена дупката, през която пуска вода, с нокът, с сещо остро я разбутайте.
Къде точно е тази дупка? Гледах, гледах, нищо не видях.

# 89
  • София
Някъде е включен dnd режим, няма начин да не се маха и променя от приложението

Общи условия

Активация на акаунт