С какво ви дразнят свекървите? - 165

• 32 463
  • 751
  •   1
Отговори
# 210
Ами,ако това епредварително уточнено,в твоята ситуация не бих го наблюдавала като деление.
Може и да са подарили нещо на внука,не знам.Аз разказвам само това,което ми е казал мъжа ми.
Не знам,дали има право деверът да се сърди,при положение че родителите ми пращат пари за апартамента им,който са им подарили на него и жена му по случай сватбата им.Сигурно и други парички им пращат,с които могат да купят нужни работа на внука,така че сега като се замисля,това че един път са взели един орост шоколад,не е оправдание за сърдене,като сметнеш,че доста им помагат финансово.
Ние с мм се оправяме сами.Свекърите не подаряват скъпи подаръци,но въпреки това сме благодарни като дадат някоя играчка от Кик или Екшън.
Даже не е нужно да се взимат постоянно,щото се трупат играчки,които след няколко дни му стават безинтересни и така или иначе ги даряваме на дева в нужда.
Тук,при нас,има контейнери за дрехи,които са на червения кръст,но много пъти съм виждала хора от типичния етнос да крадат..

# 211
  • София
Е ннали са изхвърлени тези дрехи, не ги крадат, а ги ползват. Стига да не правят мазаляк не ми е проблем.

# 212
Ама нищо са това пари, апартаменти Simple Smile Щом 2 пъти са го видели за 20 дена внучето, хаха

Правилно ли схванах - на вас нищо не дават като финанси, а досаждат да си виждат внука! На другите - пари и апартамент - ама на внучето - само шоколадче? Ох, ох

# 213
Това не бяха ли свекърите с душ-гела? Не вярвам за тате един кашон душ-гел, за останалите нищо. Въпреки че очевидно им липсва въображение, все са занесли нещо.

# 214
Сигурно.Взимат оттук прах за племенника,но не знам дали сега са успели,защото не го намират в магазините.
Става въпрос за бебешкия Ариел.

# 215
  • София
На колко е детето, че бебешки прах му купуват.

# 216
След два месеца става на три години.

# 217
Ние сме на 50 и откакто открих колко е хубав бебешкия прах за пране, само с такъв пера и нашите дрехи. Има ли някаква горна граница за използването му? Blush

# 218
  • София
Не, просто ми беше любопитно за колко голямо дете става въпрос. На три вече започват да разбират, но още не съвсем, че да се обиди от липса на подарък.

# 219
Аз отскоро използвам на фрош.Уж е по-екологичен и с по-благоприятни за кожата тензиди.
Бебешки прах или такъв специален за чувствителна кожа препоръчвам!

# 220
  • София
Нали свекърите ви помагат? Нормално е да помагат и на другия брат.

# 221
И на мен ми се струва леко преувеличено оплакването на брата, че са дошли да го видят само два пъти пък и то само с шоколадче. Особено, ако се предполага, че през останалото време им помагат финансово. Хората идващи от чужбина за 20 дни се опитват да свършат куп неща, нормално е да нямат цялото време на света

# 222
Със самолет какво повече да донесат.
Аз наскоро пътувах извън България, искаше ми се на близко дете и на приятели да донеса , ами то в днешно време просто няма какво. Едни и същи магазини, едни и същи продукти навсякъде(или поне в Европа). Отделно, чувала съм от познати баби и лели на деца да казват, че майките не дават нищо да се купува на децата, ако не е одобрено от тях. Беше то, едно време, когато се радваме на шарении от Чужбина.
Освен това, за 20 дни да се види детето два пъти също е нормално, ако свекървата е придобила чужбински навици и не желае да досажда. Или да има свои неща за вършене и решаване тук.
А за семейството, което живее в един град, намирам, че е нормално по-често да се виждат, хората се сближават, като живеят в един град.

# 223
  • София
Здравейте, майки,

Обръщам се към вас с молба за помощ и подкрепа, защото вече не знам как да се справя с една много трудна ситуация в семейството ми.

Аз съм на 30 години, майка на малко дете, в очакване на ново попълнение и съпруга на мъж, който има дъщеря от първия си брак. С бившата му жена нямаме никакви проблеми – даже напротив, опитваме се да изградим нормални отношения заради детето и често си помагаме, когато има нужда от това. Към момента, тя живее основно с нас, поради естеството на работа на майка ѝ  и двете с нея имаме наистина много топли отношения.

Обаче проблемът идва от свекърва ми. Тя се меси във всичко – от възпитанието на децата, до начина, по който подреждаме дома и организираме ежедневието си. Постоянно се опитва да ни дава тон и да налага своето мнение, сякаш то е миродавно.  Посещенията ѝ обикновено се превръщат в ад, след който ми иде да си тръгна.  Тя е ѝ причината за разпада на първия брак на мъжа ми,

Особено тежко е отношението ѝ към голямата дъщеря, постянно  я критикува, а понякога си се стига и до откровени обиди, като "я се виж какъв гъз си отпрала на 14 години", " с такава майка, нищо добро не може да излезе от теб", " същата си като нея"... Позволява си да влиза в стаята ѝ, да оглежда личните ѝ вещи, да ѝ бърка в чантата, а преди няколко месеца, даже беше взела един от дневниците ѝ. След този случай за няколко седмици ѝ бяхме забранили да идва вкъщи и с мъжа ми се срещаха навън.  А когато иска някаква информация, веднага става мила и добра и почва да манипулира детето - ще ти дам това или онова, ще те заведа там и т.н

Според мен тя има нарцистични наклони,  винаги иска да бъде център на вниманието, не признава, че може да греши, и използва всякакви начини, за да поддържа контрол над ситуацията и хората около себе си. Ако не става на нейното почва да плаче и да се прави на жертва.

Това създава огромно напрежение между всички нас. Чувствам се изолирана, а понякога и безсилна да защитя както себе си, така и децата. Мъжът ми ме подкрепя и застава до мен, но и двамата явно не знаем как да се справим в подобна ситуация.  Мъжът ми не иска тотално да къса контакта с нея, тъй като тя няма много други близки хора освен него. С другите си син и снаха не общува, вече повече от пет години, именно заради подобно отношения.

Ще ви бъда много благодарна, ако някой е минал през нещо подобно и може да сподели как се е справил с подобна ситуация. Как да говорим със свекървата? Как да помогнем на детето. Как да запазим мира в семейството си?

Благодаря предварително на всички, които ще отделят време!

# 224
Няма други близки хора, защото не е читав човек. Как може така да говори на едно дете, особено пък внучето и? Горкото момиче! Даже и мъжът да не скъса всякакъв контакт с нея, не бива изобщо да я допуска до децата, защото с такава баба по-добре без

Общи условия

Активация на акаунт