С какво ви дразнят свекървите? - 165

• 32 454
  • 751
  •   1
Отговори
# 255
Може би от там идва целия проблем, че ти се иска тя да не е такава и да имате добри отношения като снаха и свекърва. Иначе, до сега да си успяла да я игнорираш 100 пъти. Повярвай ми това, че не живее с вас е голямо предимство

Последна редакция: вт, 24 юни 2025, 00:35 от Мохини

# 256
Зарежи очакванията,.че само ще страдаш заради тях. Тя е такава каквато е и няма да се промени. Като види отпор от твоя страна, ще си мери приказките поне пред теб. Това ти трябва - да не ти дудне и да не тормози децата. С мъжа ти да се оправят както искат.

# 257
Anelight, забрави, че свекървата ще се промени. Няма никаква сила на света, която да я накара да се промени. Разбери, че тя е такава, защото е избрала да бъде такава, защото това ѝ харесва, а не защото не знае, че може да се държи по различен начин.

# 258
  • София
Не съм чела всичко, само до последното включване на авторката, че живеят в наследствено жилище. Ами, вероятно докато тази жена ми жилището е нейно. Не, че я оправдавам.. Затова си идва, когато си поиска. Знаеш ли как точно някой,  който не желая ще влезе и нас?

# 259
Не съм чела всичко, само до последното включване на авторката, че живеят в наследствено жилище. Ами, вероятно докато тази жена ми жилището е нейно. Не, че я оправдавам.. Затова си идва, когато си поиска. Знаеш ли как точно някой,  който не желая ще влезе и нас?

Жилището не е от нея, а от бабата и дядото на мъжа й. Наистина не схващам какъв е този мъж да подлага втора жена на това? Ама че не е попаднал на някоя, която знае как да я оправи...

# 260
Този мъж явно си е такъв, вероятно той проблем не вижда. Аз бих настоявала за преместване, след което не бих я допускала изобщо - само след предварителна уговорка, когато е удобно и за двете страни или пък ако внучето иска да я види и я покани.

# 261
  • В полите на Пирин планина
Понякога с добро отношение не става. За това трябват две страни.

# 262
  • София
anelight Съдейки по разказаното, свекървата има изявени нарцистични наклонности. Това не се лекува, колкото и да не ви се вярва и няма смисъл от психолог, защото жената не смята, че има някакъв проблем, а вие Simple Smile
Тя успешно работи върху чувството ви за вина на вас и мъжа ви най-вече. Вариантът ви е минимум контакти - и с течение на времето само и единствено в присъствието на бащата, в името на децата, бъдете силна заради тях; мъжът ви не може явно, защото е отгледан от въпросната и бутоните си ги има, колкото и да не искате да го приемете. И разговаряйте с децата си; дори се консултирайте с психолог, за да знаете как да подходите към тях.
В случая няма да имат добра и разбираща баба за съжаление. От личен опит.

# 263
Скрит текст:
Истината е, че не мога да съм  толкова рязка и не съм от хората, които умеят да поставят граници в личните отношения, за съжаление.  Макар, когато се отнася до децата, да ставам различна и в тези моменти съм имала успех с това да я огранича за период от време, но за съжалние тя после пак намира начин да изманипулира ситуацията и след някакъв период нещата да се размият и пак да стане на нейното. Хубавото е, че (доколкото съм на ясно аз), тя ключ от нашия дом няма, но се е  случвало, когато с голямата бяха в добри отношения, да взима нейният. Скоро подобно нещо, не се е случвално, но и детето порасна и от всички ни, най-активно успява да се пребори с баба си.

Надявам се да ми стигне волята и да успея да използвам някой от вашите съвети, за да ограничим контактите.
Но сякаш ми се ще да отиде на преглед/консултация със специалист и да поработи върху проблемите, които има. Тя все пак е баба на децата ми и майка на мъжа ми и не ми се иска да ограничим общуването изцяло.
Скрит текст:
Аз съм израстнала в съвсем различна среда - изключително подрепящи и обичащи се родители, майка ми и баба ми (свекърва) имат невероятна връзка, винаги са се разбирали и никога вкъщи не е имало подобни конфликти. Искаше ми се и аз да изградя подобна връзка с моята свекърва и ми е мъчно, че няма да стане и, че децата ми няма да имат този пример.

За какво да ходи, тя няма да иска. За себе си си е екстра, стъпила ви е на шиите, синът и и угажда, ти се държиш добре. Изобщо сигурно не вижда проблем в поведението си.

Майка ми е същата, колко недопустими неща си позволява, ама ако и кажеш, тя е оскърбена и страда. Такава ще си е до края.

Ти не мисли за нея и за връзката с нея, а за връзката помежду ви с мъжа ти и децата, за да не се разпадне като предишната му.

# 264
  • В полите на Пирин планина
С времето и възрастта нещата ще стават по-зле. И как изобщо си представяш да отиде подобен човек на психолог? Тя счита, че е права и иска да се разпорежда с вас, а не да се променя. 🤔

# 265
Искам да видя човек на 60+ (независимо майка, тъща, свекърва, баща, тъст, свекър), който по съвет на децата си отива на консултация със специалист и казва "Мисля, че имам нарцистични прояви, и това ми пречи в общуването с децата и внуците ми" Smiley

Ти не мисли за нея и за връзката с нея, а за връзката помежду ви с мъжа ти и децата, за да не се разпадне като предишната му.
Това е съветът Hands Plus1

# 266
Сега прочетох едно сравнение за свекърва - лази като буболечка из всички пукнатини.
Явно за пукнатините в семейството, каквито винаги има, малки или големи, да се задържи в тях.
Свекърва съм и със сигурност са недоволни и от мен, но едно не правя- не се навирам. Може да е грешно, патила съм от това и правя други грешки, за разнообразие.

# 267
С времето се научих, че когато не мога да променя някое зловредно нещо около мен, решението е аз да се отдалеча, да го огранича да не е близо до мен, за да мога аз да се опазя.
Авторката е млада, още не стигнала до този извод вероятно...

Откакто се научих да казвам Не ..  честно,  когато ме питат за нещо..живея доста по-спокойно и добре.

# 268
Имам същата такава баба. Споделям подхода на майка ми, защото смятам, че е успешен.
Винаги се отговаря директно и не се спестява нищо на бабата. Обажда се, че идва. Казваш и “Не идвай!”. Говори груби на дъщеря ви. Казваш и “Не и говори така.” Тършува из апартамента, казваш и “Не ни рови из нещата, рови си у вас.”
Всеки път правиш забележки на нея. Като започне да де хваща за сърцето и казваш да не преиграва, не е актриса от народния театър. Казваш и да не се опитва да ви манипулира. Всичко директно. Полека лека ще започне да разбира че има граници. Защото в момента няма.

# 269
Отдалечаване е и моят съвет. Но това би било проблем при тяхно жилище (макар по линия на бащата, но тя ако е толкова нарцистична със сигурност го приема за свое, особено ако са в брак), така че, в случай че имате такава възможност - най-добре се преместете.

Общи условия

Активация на акаунт