Отговори
# 15
Явно не разбирате много въпроса. Този човек е бил мъртъв. За него живот по-нататък е нямало. Решил е да умре. И тук идва изборът - дали да се самоубиеш тихомълкум и на никой да не му пука, или да изпратиш послание. Това е посланието. Не е правилното, разбира се, но явно не е знаел какво друго да направи.

# 16
О, разбираме. Класиката - мъж на 20-25, отхвърлен от връстниците си, самотар, депресиран, неспособен да формира приятелски и интимни връзки, отива да убива, защото никоя жена не ще да му е приятелка и да му пусне. И все нападат беззащитни деца и жени.

# 17
Да не го познавате лично, че да знаете защо го е направил?

# 18
Жалко че не казват нито какво е писмото точно, нито не показват клипа до майка му.
Но определено е луд.
За да направи това винаги има причина. Много рядко ей така просто нормален ще ходи да убива ученици.
Хубаво е да се търси мотив, причина, какво е станало, какво е довело до тук.
И евентуално да се вземат мерки.
Притежаването на оръжие от такъв индивид също поражда и друг проблем. Как и луди могат да имат оръжие.
Напълно е възможно тормозът върху него да е бил обикновен, но той просто да е с лабилна психика.

Момчето в Белград вече е по-особен случай.
Или просто си е родено психопатче.
Принципно е редно такива да се отстрелват. Годините нямат значение.

# 19
  • Пловдив
Все още много хора подценяват психичното здраве. Някои от тези болни хора не показват признаци или околните ги неглижират...и когато правят нещата показно, е защото "крещят от нужда", но обикновено е прекалено късно.

# 20
Да не го познавате лично, че да знаете защо го е направил?

Разбирам, че се припознаваш, ама айде няма нужда!

# 21
Психичната помощ, колкото и да говорят за нея, е последна грижа. Например, един от масовите убийци в САЩ (реампейдж килъри им викат), през 80-те или 90-те години мисля, няколко дни преди да извърши деянието е търсил помощ, но му е била отказана. Друг пък, пилот на самолет който го разбива барабар с пътниците, е крил психичното си заболяване, защото иначе го уволняват на мига. Да не говорим колко много масови убийци говорят специално за тази своя фантазия с други хора, но те просто не ги вземат насериозно.

# 22
  • Пловдив
Второ, двама човека подложени на еднакъв тормоз, ще реагират и отработят различно травмата.
Явно не е ставало въпрос за обикновен хулигански тормоз. А е било сериозно, щом на 22 не се е справил, не е могъл да продължи и се е върнал в бившата си класна стая.
Противоречиш си. Може изобщо да не е било толкова сериозно, а просто той поради психиката си да не може да го отработи. Но може и да си права - да е било сериозно насилие.

# 23
Според бтв не е ясно защо точно е станало

Цитат
Австрия е в траур. Загиналите ученици при масовата стрелба в училище са на възраст между 14 и 17 години, обяви полицията. Мотивите на стрелеца остават неясни.

# 24
Второ, двама човека подложени на еднакъв тормоз, ще реагират и отработят различно травмата.
Явно не е ставало въпрос за обикновен хулигански тормоз. А е било сериозно, щом на 22 не се е справил, не е могъл да продължи и се е върнал в бившата си класна стая.
Противоречиш си. Може изобщо да не е било толкова сериозно, а просто той поради психиката си да не може да го отработи. Но може и да си права - да е било сериозно насилие.

Няма противоречие.
Правя единствено предположение. И то не едно.
Може да е ставало дума за нещо сериозно, може да не е, не съм била там.
Може да е бил лабилен изначално и нещо дребно с което всеки ще се справи да го е счупило.
Много неща може.
Ще се разбере.

# 25
Аз не познавам хора, които да не са били тормозени от връстници.
Все са тормозени стрелците, все не са добре, но не са невменяеми, някак все избират беззащитни жертви, не ходят да стрелят във военно поделение. Сега тези родители какво ще правят без децата си, сутринта го пускаш на училище, вечерта го прибираш от моргата, защото някой не можел да се придпособи и иска да причини максимално болка в един свят, който и така е ужасен.

# 26
Аз не познавам хора, които да не са били тормозени от връстници.
Скрит текст:
Все са тормозени стрелците, все не са добре, но не са невменяеми, някак все избират беззащитни жертви, не ходят да стрелят във военно поделение. Сега тези родители какво ще правят без децата си, сутринта го пускаш на училище, вечерта го прибираш от моргата, защото някой не можел да се придпособи и иска да причини максимално болка в един свят, който и така е ужасен.

Аз пък познавам хора, които не са тормозили и не са били тормозени.
А не забравяй, че и децата, които са тормозили други деца, не са били тормозени.
Аз не виждам нищо нормално в поведението на този и е нещо нормално да се търси причината. Дори закона го налага.
Заповядай
https://journals.uni-vt.bg/getarticle.aspx?aid=985&type=.pdf
https://justice.government.bg/home/normdoc/1589654529

# 27
Тормозът в училищата е нещо напълно нормално, защото преобладаващото мнение, е че "децата не се пипат" вместо "децата трябва да спазват правилата, и ако не го правят трябва да бъдат наказвани". Ако биячите, подвиквачите и другите подобни имат повече страх от възрастните, няма въобще да тормозят съучениците си толкова

# 28
Тормозът е нормален!!!!!
Ами и после и убийствата са нормални да ти кажа.
Ето, за мен вече е ежедневие да слушам новини за убийства.
Ми нормално е. Ко толкова.

# 29
Тормозът е нормален!!!!!
Ами и после и убийствата са нормални да ти кажа.
Ето, за мен вече е ежедневие да слушам новини за убийства.
Ми нормално е. Ко толкова.

Съгласна съм. Докато не ти дойде на главата всичко ти се струва нормално.
Нали не е твоето дете!? Много важно...

Общи условия

Активация на акаунт