Докато всичко навън разцъфтява, нов живот в мен се появява. ~бебеправене 621~

• 33 946
  • 767
  •   1
Отговори
# 450
Здравейте, момичета, от известно време ви чета, но чак сега се престраших и да се регистрирам. Надявам се да може да ми дадете насоки. На 33 съм, имам едно диване на година и три месеца, правим опити за второ, но засега неуспешни. Още кърмя и не ми се иска да отбивам, имам тиреоидит, който ми откриха след раждането - щитовидната е на дупчици, но засега работи, ТАТ и МАТ последно бяха високи, другите са в норма, не приемам нищо. Отделно Д и Б12 са ми ниски и от месеци пия добавки, пия и фолиева + витамини за бременни. Първите два месеца от опитите не засичах овулация, но вторите два ползвах лентички и беше на 19 и 18 ден. Цикълът ми не е точно на 28 дни, а между 27 и 31. Цитонамазката ми е добре, на ехограф не се виждат проблеми с матка, яйчници. Чаках МЦ вчера, но не идва, сутринта правих тест - отрицателен, Другата седмица съм при АГ в четвъртък и мисля да пусна пакет щитовидна в сряда, не знам кой ден от цикъла ще се падне. Не пуша, не пия, гледам да се храня добре, движа се. Какво друго мога да направя, бъркам ли някъде? Обмислям да пробвам със Cyclebalance и Prefert. Благодаря, че ме изчетохте, пожелавам ви скоро да видите двете чертички и да стигнете безпроблемно до красивия финал! 💕

Последна редакция: сб, 12 юли 2025, 14:23 от Seaglass

# 451
  • Be realistic - plan for a miracle.
Привет, добре си се насочила със щитовидния панел и да направите каквото е нужно да влезе в норма тсх, ТАТ и МАТ Simple Smile Сигурно ще се наложи прием на медикамент. Сайкълбаланс е главно инозитол и е хубав препарат за регулиране на цикъла и яйчниковата функция.
Може да пуснеш на 2-3 ден от цикъла пакет полови хормони (FSH, estradiol, progesterone, AMH), за да придобиеш представа дали и там нещо не е мръднало в посока, в която не трябва. Успех!

# 452
Preggo, благодаря!

# 453
Два месеца не са дълъг период, а и правиш много повече от 99% от жените. Вероятно от кърменето пролактинът ти е висок и е възможно въпреки засечена с лентички овулация такава да няма - потвърдена ли е от лекар? Не се шашкай, че не се е получило за два месеца, наистина е твърде рано за притеснения.

# 454
  • На изток от Ада
Общо 4 м опити не са много . При мен стана последно от 7м. На 36 съм

# 455
Опитите са четири месеца и не се шашкам засега, но искам да разбера какво се случва. Овулацията не е потвърдена от лекар, този месец ще го направя. Дали има смисъл да пускам и пролактин според теб, Firebird?

# 456
Докато кърмиш според мен няма смисъл, то е ясно, че ще е висок. А “лечението” за висок пролактин е хапче, с което ще ти спре кърмата. Според мен не го мисли, грижи се за детето си както си преценила. Държа дебело да подчертая, че НЕ е задължително да е проблем за овулацията, историята познава достатъчно случаи на жени, забременели съвсем скоро след раждането и кърмейки. Просто ти дадох идея, само по себе си това обаче не е притеснително, ще се нормализира като спреш да кърмиш така или иначе Simple Smile

И четири месеца не са много, не се притеснявай Simple Smile

# 457
  • На изток от Ада
Ами то всеки месец има 20 -25 % шанс да стане.

# 458
Момичета нормално ли е в петък 7 - ми ден от цикъл фоликула ми го измериха 13мм , а днес да е 16мм това нарастване не е ли малко за това време? Възможно ли е с наближаването на овулацията вече да растат по бързо , а преди това да е нормално по бавно?

Успех на всички! Hug

# 459
  • Замък сред облаците
До към 16-18мм растат с 1мм на ден, последните 2-3 дни преди О с около 2.5мм.

# 460
Благодаря ти Аа за успокоението,  че днес като питах докторката каза , че може да няма яйцеклетка вътре и ме вкара в духовата музика... а ще правим инвитро на спонтанен цикъл и ми е притеснено,  защото разчитаме само на този фоликул

# 461
Seaglass, успех!
Нани, дано докторката да греши и да си имате чудесно ембрионче от тази яйцеклетка! Пиши като има развой, стиснати палци от мен!
Как сте момичета? Голямо затишие е напоследък Confused
Аз минах и на втората обливка и ще я опиша в скрит текст, че си е абсолютен филм:
Скрит текст:
Бях при д-р Опрова, другата докторка от центъра, която прави обливки, и беше много мила и честно много ми допадна. На прегледа преди обливката видя две жълти тела в двата яйчника и заключи със 100% , че и двата доминантни фоликули са се спукали и е имало овулация. В месеца без опити. Опитвам се да не ме е яд , но и малко ме е . Така. Този път съм с мъжа ми, защото знаех, че втората ще бъде по-болезнена от първата и не ми се правеха глупости Sweat Smile Болките започнаха тъкмо на входа на Пловдив, въпреки Профенида и стана страшно. Дисклеймър, не искам да плаша никого, просто да споделя реакция при мен, ако някой се чуди кога да планира нещо спрямо обливките да има предвид и такъв развой и да си предвиди възстановяване.
Вечерта болките в коремната област станаха в степен , в която не можех да ставам и да отида до тоалетна. Вдигнах температура над 38 градуса, и разбира се съпътстващите удоволствия от гадене, разстройство, главобол, умора, отпадналост. Пих си парацетамол, аулин, смекта, но и на следващия ден бях леш и си взех и болничен. На третия ден ме боля както на първия при първото обливане - търпимо без аулин и си отидох на работа. Вечерта на този ден си сложих промивка сама само на влагалището, без странични ефекти слава Богу. Мина и това официално и дано си е струвало и да има благоприятен ефект. Само тази адска болка в стомаха не си обяснявам защо беше. Все едно съм блъсната в корема от кола, хем като мускулна треска хем вътрешна и спазмична, не мога да опиша точно. Вървях превита като С, ако изобщо успеех да стана. Ако някоя има идея от какво се получава ще съм благодарна да сподели хаха.

# 462
  • На изток от Ада
Дано си е струвало Кат!
Аз пробвам тестовете за о на Шейн.
Днес ми дава 0.67 ... Взех ги без пари и са ми интересни . 50 теста за 5 и нещо

# 463
Аз се записвам с МЦ от тази сутрин. Не съм изненадана, напротив, дори много навреме ми дойде след всичко през изминалия месец. Сега съм спокойна, че следващата седмица ще направим още едно море с ММ преди да е заминал на курс, а най-хубавото е, че днес вече окончателно избрахме дата за сватба ... все отлагахме, все нещо друго беше на преден план, но след всичко лошо, което ни се случи днес беше категоричен - септември ще се прави ... скромно, но ще я има 🥰

# 464
Леле, Кате, направо ми се обърна стомахът, като те чета. Толкова безобидно звучат тези обливки и те не си първия случай, който чета, че после болките са адски. Дано наистина има ефект от тях.
Обаче ме е яд, че сте изтървали тази двойна овулация, как ги накара тези яйчници да произведат две яйцеклетки?

П.С. аз още си чакам, потънала в депресия, цикъла, утре се каня да отида на контролно чхг. Утре става и точно един месец от положителния ми тест за бременност. Май тялото ми не може да разбере, че бебе пак няма.

Общи условия

Активация на акаунт