Докато всичко навън разцъфтява, нов живот в мен се появява. ~бебеправене 621~

• 33 945
  • 767
  •   1
Отговори
# 465
Ох, тирамису, съжалявам. Надявам се да е паднало чхг драстично и да ти дойде скоро...знам какво е да си разочарован от тялото си на моменти, но си напомням, че в много други случай то ме движи напред и поддържа и прави много щастлива и си го напомням като се почувствам така. Гушкам те!
Иначе аз имам леко СПКЯ и фоликули имам, но овулацията ме притеснява и си страхувах да не задържа единия доминантен, който видя д-ра на първата обливка. Според мен от инозитола е станало това, нямам друго обяснение. И мен ме е яд, ама си казвам, че така е трябвало...какво да се прави..

# 466
  • Be realistic - plan for a miracle.
Кат, много страшно звучи.
На мен ми е ставало така като ми правиха ПРП на ендометриум миналата година. Пак е вливка/обливка и след около 10 мин се превих на две и едвам слязох до първия етаж на болницата, където се заврях в тоалетната с крампи и (извинете) диария. След 15 мин отпусна, та е било лекият вариант на твоето изживяване… но няма да го забравя. Питах после и ми казаха, че матката реагира така защото течността е много гъста и дразни.
Пожелавам ти да е всичко със смисъл!

# 467
Kat, съжалявам, да знаеш, че не си единствената. Една приятелка си прави 2 вливки при Калчев, на втората щеше да пукне това момиче. Стигна до болница, едвам я спасиха. То температура 40 С, болки, крампи, повръщане, добре че поне е била с мъжа си, защото се е случило на пътя. Колкото и да харесвам Калчев, за мен тези обливки са пълна глупост. Къде в природата се е чуло да се вкарват лактобацили в матката. За влагалището, стомах ок, ама това. То тия нашите матки станаха Аврамов дом, всеки влиза и излиза. А колкото повече се ровичка там, толкова повече има опасност от бактерии и прочие. Дано се оправиш бързо.
Билийв, колко човека ще сте ? И ние искахме истинска сватба, но с това инвитро май ще си останем само с подписването ( засега).
Тирамису, колко ти беше последния прогестерон? Би трябвало като падне да ти дойде, пусни го заедно с ЧХГ.

# 468
Believe, заедно сме писали и сега видях поста ти, страхотна новина (сватбата, не цикъла😃)!   Сега поне ще изместиш малко фокуса върху подготовката за големия ден.

# 469
Салсера, не знам с точност, не сме правили още списък, но няма да сме повече от 40, 45, мааакс 50 човека. Роднини и малко приятели, в малко заведение ще сме. Изобщо няма да се хвърлям на скъпи украси, рокли и прочие... В тему има всичко 😀 аз обичам да се занимавам с такива неща (все пак съм учител 🤣), поканите ще си направя сама, кръстницата ще помага. Рокля под наем, всичко ще е с минимални разходи...

# 470
  • На изток от Ада
Хаха Белив не пести толкова де!

Ние правихме сватбата 16г януари.  Ами с няколко човека,  някои родинини отказаха, други не ги канихме по акъл на свеки,  щот моите не дойдоха . Аз с една рокля то не рокля а две части (че да я нося после) . Блузката с едни черни дантели ....
Кумовете едва ги познавахме ....
Нямахме фотограф, че един приятел. Ама са размазани повечето...  Въобще пародия още ме е яд.

Последна редакция: пн, 14 юли 2025, 20:42 от nasito8988

# 471
Е, все пак не мисля, че е нужно и да се разхищава чак толкова много Simple Smile

# 472
  • На изток от Ада
Всеки си знае.
По принцип се прави сватба веднъж в живота. Или човек е с такава нагласа.

# 473
И аз ще се включа по въпроса за сватбите 🤭
От личен опит, няма голямо значение какъв е бюджета, важни са спомените, важно е да бъде с правилния човек!
Ако сте подбрали правилните гости, другото няма значение.
Веселбата става и с много, и с малко пари, важна е компанията!

От друга страна, на който както му харесва, няма правилно, няма грешно!

# 474
  • На изток от Ада
Е то човек като се жени вярва че,е,в правилният!
Да не разводнявам.
Ще чаксме да се похвалиш Белив ,че си госпожа .

# 475
Може ли някой да ми обясни какъв е смисъла от тези обвивки, вливки или каквото са, с лактобацили? Ако поради дисбаланс нямате достатъчно лактобацили има доста по-лесни и евтини начини да се сдобиете с такива. Има вагинални капсули и тн, за ферментиралите храни също се води, че помагат (да, въпреки, че ги ядем и отиват в червата!!!), има ли някакво научно доказателство, че тези вливки помагат?

# 476
  • Be realistic - plan for a miracle.
Тези капсули и т.н. помагат за влагалището, а обливките се правят директно в матката ✌
Иначе доколкото съм чела, играят роля лактобацилите в регулацията на локалния имунитет, помагат на тялото да приеме оплодената яйцеклетка като „своя“, без да реагира срещу нея. Води се, че маточна микробиота богата на лактобацили помага за имплантиране на ембриона.
Но… разбира се като всичко останало и това не е панацея. Аз след биопсията се оказах с над 80% лактобацили, обливки не се наложиха… но и имплантация нямам.

# 477
Вагинални капсули не стигат до матката. Аз имам много във влагалището, нула в матката. Да, има изследвания, самият Калчев също прави такова в момента. На мен от Турция ми препоръчаха също обливки при Калчев. Ако имате бактерия например в матката и е убила всичките лактобацили, трябва някак да се завъдят за оптимална среда в матката преди имплантация. Ако не се завъдят, по-лесно се завъждат лоши бактерии, дори да сте ги трепали преди това с АБ.

# 478
Файър, обяснили са момичетата горе долу.
Смисъла е , че примерно при мен от биопсията излезнаха бактерии в матката, които нямаше да бъдат там, ако имах достатъчно лактобацили,които да ги борят. И съответно занижени лактобацили. А как лекуваш нещо в матката , освен с антибиотици - не става с вагинални /влагалищни лечения. И това е идеята , да се заселят колонии нови семейства лактобацили, които да преобразят средата в матката и да я направят обитаема за ембриони и необитаема за лоши бактерии.

# 479
Ендометриална биопсия е едно от нещата, които не съм правила. При мен досега бременност не е имало, въпреки работещите тръби и добрата спермограма (макар че ДНК фрагментациите са на горната граница). Всички лекари досега казаха, че нямало нужда на този етап, но може би си заслужава да си запазя един час. Иначе лактобацили имам достатъчно според другите изследвания. Знам, че за Калчев много се чака, но едва ли само той прави изследването. Къде другаде се прави и чрез хистероскопия ли се взима проба или е като при обикновен преглед? Аз така или иначе се чудя дали да не запазя за него за един далечен ден в бъдещето…

Общи условия

Активация на акаунт