Докато всичко навън разцъфтява, нов живот в мен се появява. ~бебеправене 621~

• 33 938
  • 767
  •   1
Отговори
# 480
Запази час да си имаш. Другите лактобацили не са показателни за какво става в матката. Може комбинирано с хистеро да се вземе проба, може и по време на обикновен преглед, мушкат катетърче и си взимат проба като на цитонамазка малко ама по-навътре. Боли малко, но инструктират да сложиш болкоуспокояващо и така.
И ние досега нямаме регистрирана бременност и единственият проблем е гранична ДНК фрагментация, но явно съм имала и бактерии и вирус в матката. На биопсията в Надежда не излязоха, излязоха при Калчев. Различни щамове явно гледат, защото левкоцити излизаха и при Надежда, без изолирана бактерия или вирус.

# 481
Добро утро, момичета! По приложение чаках мц в петък, в събота правих тест, беше отрицателен. По-рано днес синът ми се събуди с температура и хрема, реших пак да си направя тест, след като го приспах… и е положителен! Бях отписала месеца напълно и вече имах нов план за действие, благодарение на съветите ви. Не губете като мен надежда, пожелавам ви съвсем скоро да се случи и на вас!

# 482
Добро утро и от мен, момичета. За съжаление аз не мога да се включа с менструация - чаках я в неделя, а още я няма. Обикновено никога не ме боли гърдите преди цикъл, но този път имам ужасен дискомфорт. Яд ме е, като си мисля, че последните 6 месеца цикълът ми беше съвсем редовен, а сега пак нещата вървят назад. Знам, че тялото не е машина и не може да работи по часовник, но това чакане и отрицателните тестове по време на закъснение много ме натоварват

# 483
Seaglass, тихичко честито! Nature Star2

unserwahnsin, пожелавам ти и на теб тези дни да ни изненадаш приятно с положителен тест! Flowers Four Leaf Clover

Firebird, аз лично съм виждала пробата за ендометриална биопсия да се взима в Малинов и да се носи след това в МЦ Калчев. Предполагам, че това е по-бърз вариант от чакането 6 месеца за час при него.

# 484
  • Be realistic - plan for a miracle.
Аз се бях записала във вълшебното списъче, защото наистина вярвах, че ще си направим гръцко бебе. Овулация по учебник, потвърдена от лекар после, нацелени контакти, отпуснат мозък... Еми не, дойде ми.
Писна ми от "Не".

# 485
Здравейте, момичета! Чета ви от известно време и реших да се включа по темата с лактобацилите. Дано не ми приемете дуните като заяждане, искам само да дам по-различна гледна точка.
Влагалището и матката са свързани и да, колкото и да е различен микробния състав (и лактобацилите в това число), толкова и са свързани. Защото ако имате изолирана бактерия в матката, то тя е дошла от влагалището. И въпреки, че към момента на изследването влагалището може да е чисто, защото там локално, по-лесно се повлияват нещата, в матката да си стои. Лично мое мнение е, забелязвам го и по себе си, че през годините вече пием много и всякакви лекарства, най-вече антибиотици и от тях лактобацилите страдат.
Аз обливки с лактобацили не съм правила, но явно се цели бързо заселване с лактобацилите чрез тях. Вагинални лактобацили и правилна храна (плюс орални лактобацили) в дългосрочен план биха имали същия ефект. Защото матката не е изолиран орган, а с влагалището са свързани.

# 486
Aз разбирам, че са свързани. Но от опит в моя случай, при множество МБ взимани от влагалище, винаги съм имала лактобацили и никога не съм имала тези бактерии, които имах в матката. При инвитро се пият бая антибиотици, които убиват лактобацилите. Не ми се е чакало да се надявам да пропътуват след месеци до матката, затова вливки. Дано е било правилното за мен. И при мен имаше надуване, болка и газове, но търпими. Дано резултатът е добър.

# 487
Прего, прегръдки Heart
Seaglass, чудесна новина и до ревящ финал на термин!
WitherWings, мисля че бактериите не "идват" от никъде. Както лактобацилите си населяват ендометриума, така и лошите бактерии си живеят там, но популациите им са малки и не правят бели , именно заради борбата на лактобацилите. Аз не мисля, че съм си "вкарала" каквито и да е бактерии през влагалището. Просто когато с АБ трепем лактобацили, както е казала семира , или по друг начин нарушаваме баланса в ендометриума, лошите бактерии започват да се размножават , защото властта е отслабена. Така си го обяснявам аз поне, да ме коригира АА или по-запознатите хаха Simple Smile
Разбира се че всички органи са свързани, но ако се надяваш на по-бързи резултати и искаш да побутнеш нещата в някаква посока, тогава предприемаш малко по-крути мерки.
Сега ако знаех , че ще реагирам толкова зле, щях да се замисля , но пък и аз умишлено не четох истории, за да не се откажа. Блаженото невежество. Предполагам, че наистина звучи много драматично, аз ако четях преди две години щях да си кажа сигурно , тази нормална ли е да се подлага на такива неща, ама ей ме на :Д
редактирам се само, лудост тестче? пожелавам ти приятни изненди Simple Smile

Последна редакция: вт, 15 юли 2025, 10:11 от Kat :3

# 488
unserwahnsin, правила ли си тест? Ако имаш закъснение и симптоми, може да направиш един. Пожелавам ти да е положителен. Simple Smile

Аз този месец нямам никакви симптоми на овулация, вече ми е ден 15 от МЦ и няма абсолютно нищо. Най-късно ми е била на 20 ден, ама последните месеци все е на 17 ден. Във всички случаи си мисля, че вече би трябвало да усещам все някакви симптоми. Възможно ли е да няма овулация или просто да мине без симптоми? Аз и след О миналия месец нямах симптоми, та може да е новото нормално.

# 489
Възможно е да се случи ановулаторен цикъл, а също може и да е безсимптомно или да се е случила по-рано от очакваното.

# 490
Тъй, тъй. Връщам се от преглед на 8ми ден от цикъла, това ми е втори цикъл след стимулацията. Фоликул 23мм!!

Та имам следната чуденка - миналият месец започнах да приемам мио-инозитол, защото нали бил полезен за качеството. Нямам поликистоза, възможно ли е той да е изместил овулацията толкова напред, защото си имам ЦС и всички екстри… ИЛИ съм смятала грешно и ми е 10ти ден, защото първите два беше зацапване и то леко, но аз го отдадох на спирането на утрогестана и реших да не го броя за цикъл. Тогава би било 10ти ден и така по-бива, ИЛИ просто още ми се намествах хормоните след стимулацията, ето миналия месец (първи цикъл след пункцията) беше пък чак на 17 ден май.

Какво мислите, м?

# 491
  • Be realistic - plan for a miracle.
Според мен си на 10-ти ден и с по-ранна овулация този месец. Стимулацията предходни месеци също дава отражение, може да я вземем предвид и нея като фактор.

# 492
mommy22, тази сутрин правих, но няма и следа от положителен резултат. Мисля да повторя след два дни, ако няма да ми дойде, въпреки че осъзнавам, че няй-вероятно няма смисъл.

Seaglass, пожелавам ти безпроблемна и лека бременност до края 🍀

# 493
Firebird, мисля си същото като Прегго - понякога доминантен фоликул тръгва още в края на ЛФ.
Също ако някой си търси цикъла - при мен е. В такива количества е на втори ден след тая стимулация, че стига поне за 3 жени.

# 494
Кенди, много е неприлично да ми крадеш цикъла 😁 Кихни върху мен, моля, та и аз да се заразя. Иска ми се вече да започна нова стимулация, че стига с тия неяснотии

Общи условия

Активация на акаунт