Докато всичко навън разцъфтява, нов живот в мен се появява. ~бебеправене 621~

• 33 936
  • 767
  •   1
Отговори
# 495
Благодаря ви, момичета! 💚
Mommy22, никога не съм усещала овулация, а при последната, на 19 ден, дори нямах бледи черти по лентичките преди тъмната в деня на пика, според мен има шанс все пак да я хванеш.

# 496
Кенди, много е неприлично да ми крадеш цикъла 😁 Кихни върху мен, моля, та и аз да се заразя. Иска ми се вече да започна нова стимулация, че стига с тия неяснотии
Да ти пратя локация направо да дойдеш с една кофа Neutral Face

# 497
  • На изток от Ада
Има смисъл Лудост . Все пак се надявам за теб!

# 498
Кенди, дай ми малко цикъл и на мен, знаеш, как го чакам.

Излязоха ми резултатите, чхг е пораснало, прогестеронът поне пада.
чхг 4762
прогестерон 36.12 нмол

Това, че чхг расте не е притеснително, щом прогестеронът върви надолу, нали? И скоро да очаквам цикъла?
Много се измъчих, психически съм срината и мисля да спра да се изследвам и да ходя на ехографи, и да си замина за вкъщи при майка и татко за поне една седмица.

# 499
  • Замък сред облаците
Тирамису, няма да ти дойде скоро с тия стойности. Или КЯ или класически задържан аборт като мисля че е повече това. Не мисля че е ИМБ щом са видели сакче. За мен логично е да идеш на преглед и прецените дали да е кюртаж или с хапчета. Ако е задържан аборт можеш да си докараш инфекция и сепсис ако се мотаеш, недай боже. Щом за една седмица не е спаднал достатъчно прогестерона че да ти дойде (с оглед нарастване и миналото време), тялото не си върши работата. А колкото и да искахме всички да е ок всичко, в 8 седмица 4700 чхг не е нормално.

За обливките само ще се включа че съм чела прпучвания че са в пъти по-ефективни от АБ за някои бактерии като Е. Коли примерно, и 2-3 обливки могат да ги елиминират изцяло, като дори само първата обливка е с над 90% ефективност.
Но ме побиват тръпки от самата идея за процедурата.

# 500
AA, сърдечно ти благодаря за съветите, които даваш. Това изобщо не ми беше хрумнало, че би могло да е опасно да чакам прекалено дълго. Мислех си, че щом няма загинал ембрион, опасност за инфекции няма.
Стресна ме това все пак и запазих час за Гагова в четвъртък. Да решава тя, докога може да чакаме или направо да ми изписва медикаментозния аборт. Усетих я, че предпочита естествено да приключи всичко, но каза, че чхг трябва да започне да пада за тази цел.

# 501
Да кажа само, че понякога не е страшна обливката. Аз нищо почти не усетих. Вторият път имаше сякаш малко повече драма с вкарването на катетъра и защипването на нещо... и имаше мъничко зацапване и после бях надута. Сега гледам снимки от сватба, на която бях след 2 дни и нищо чудно, че не са ме питали защо не пия алкохол, то си мязам на 3ти месец бременна от надуване. Но при мен това е класически по-тежък случай на овулация. Та понякога е по-ок, а пък резултатът.... надявам се да си заслужава. Далеч по-страшни процедури съм имала.

# 502
  • Замък сред облаците
Да, точно така. Тя избягва да прави излишни кюретажи, но ако не стартира само тялото процеса натам отиват нещата. Аз съм разказвала че като направих А с моето КЯ тя същата сутрин беше правила кюртаж на друго момиче, където я бяха чакали 7-10 дни да се изчисти сама и нъцки. Аз като поисках кюртаж тогава (тъкмо бяхме установили че е КЯ и се деформира) ми обясни че колкото по-малко се ръчка в матката, толкова по-добре за жената.

# 503
Тирамису, прогестерона в другата единица ти е 11 ng и мисля, че към 4-5 нг при мен дойде Ц, с 11 нг някои хора си карат дори бременност.
Може би трябва да питам АА и по-запознатите момичета, защо ЧХГ се качва, ако няма правилна бременност, а прогестерона все пак леко е паднал? Не би ли трябвало тялото да си каже - а това няма да го бъде, чакай да спра с ЧХГ-то?
( може и да съм го задавала този въпрос, но мозъка ми се пържи на 38 С и не помня много)

# 504
Момичета някоя слагала ли е Цетротид блокираща инжекция преди пункция и в същия ден хориомон? С тази блокиращата няма опасност да се спука фоликула преди това нали? Вчера сложик 2 те инжекции и утре ще ми е пункцията

# 505
Абсолютно нарочно се слагат двете заедно, води се, че подпомагало до узряването на яйцеклетките. Дали ще се спука преди това или не честно казано зависи как са ти я таймирали, по принцип естествено, че може да настъпи овулация преди пункция/инсеминация и прочее. Ако са повече фоликули според размерите е възможно да изпуснете по-големите, но не е задължително.

На мен ми е интересно АА защо я побиват тръпки от процедурата, нали някой написа, че просто се слага катетър в матката? При цветна снимка е същото, поставянето на катетъра ако го прави разбира се човек, който знае как се прави, а не се упражняват върху вас, не е кой знае каква драма (от опит, понеже съм имала и двата случая). Или има нещо друго притеснително? Чудя се защото ми се иска да се подготвя за всичко, което вероятно ме чака. Аз пък всячески бих искала да избегна операции.

# 506
Ох, тези лактобацили и на мен са ми в главата последния месец. Бях се засилила към Калчев (колко да се засили човек при часове за след половин година Simple Smile ), но репродуктивната ми каза, че няма научни доказателства, че помагат, а колкото по-малко се пипа в матката, по-добре. Сега като прочетох за тези странични ефекти, съвсем ми угасна ентусиазма. Имам подобни симптоми при prp на ендометриум, което се обясняваше с чувствителна матка. Та имало и някакъв пробиотик, за който се смята, че може да окаже влияние и на лактобацилите в матката, може би ще помисля за него, но се пиел 3 месеца за ефект.

Иначе ви чета, но от забързано ежедневие не остава време да споделям. Затова ще дам накуп отчет за 2 месеца Simple Smile
Миналият хормоните се подредиха най-накрая и на напълно естествен цикъл изкарахме яйцеклетка, която се разви в топ бластоцист. Сега чакам резултати от Ембрейс за нея и още една от предходната пункция.
Вчера пак бях на пункция на естествен цикъл, но днес ми се обадиха, че засега няма признаци на оплождане. Малко се объркаха нещата, защото ЛХ започна да се вдига при фоликул 15мм, наложи се да сложим задържаща и да таймираме по-рано. И двете с докторката не бяхме оптимисти и май се оказваме прави. Остава ми само още 1 пункция и се надявам да има какво да върнем и за трансфер Simple Smile

Стискам палци Тирамису нещата да приключат по най-щадящия начин 🍀
А лятото да донесе много приятни изненади в темичката ни ❤️

# 507
  • Замък сред облаците
Чхг се произвежда от плацентата (или клетките предшестващи я ако говорим за първите 2 седмици след имплантацията). Така че и да няма ембрион чхг се произвежда. Тялото обаче понякога не реагира правилно и не спира производството - защо, нямам идея. Тогава говорим за задържан или missed аборт.

Файърбърд, лично усещане 😅 не обичам да ми ръгат нищо там където не е предвидено за ръгане 🤣

Последна редакция: вт, 15 юли 2025, 17:22 от АА

# 508
Здравейте, включвам се молба за съвет и да ме успокоите.
Историята ми е следната: на 34г съм, след два спонтанни аборта (един през декември 2024 и един през май тази година). След много ровене и търсене се срещнах с доц.Русев, направих изследвания по негова препоръка и ми излязоха следните резултати (изписвам дословно написаното от него): Повишени НК клетки (20.6), повишени ТЛА. Хомозигот по мутантен алел АСЕ. Хетерозигот по мутантен алел на MTHFR(и двата 677 и 1298), MTRR.
За вливане на 10мл Интралипид преди овулация и повторно след положителен тест. Аспирин протект през ден сега и всеки ден по време на бременността. След положителен тест да се включи Фраксипарин или Клексан 0.4 на ден при следене на антикоагулатната терапия. Ако д-димер се повишава, да се включи Натаспин.
Първо, такава травма са ми тези два аборта, че имам чувството, че никога няма да износя здраво дете и само си представям как забременявам и отново ще получа зацапване и имам невероятен страх в момента. Как се справихте с този страх? Някой с моите показатели успял ли е да износи дете, с такава терапия Sad Толкова много искам да си имаме дете вече, но имам огромен страх, че ще преживея пак ужаса на аборта, че направо изтръпвам от тази мисъл. Тръгнах и на психолог, но имам нужда от 'истории с щастлив край' да ми вдъхнат увереност.
Второ, бихте ли ми препоръчали АГ, при което да се следя? Знам, че всеки си е индивидуален, но то е море от лекари и имам нужда да попадна на кадърен и човечен специалист, който се занимава с такива проблеми.
Имам записан час при д-р Калчев за края на септемви, записах го след втория аборт, но никога не съм ходила при него. По стечение на обстоятелствата нови опити за бебе ще започнем от септември и не знам дали да оставя часа или да го отменя.
Благодаря на всеки отзовал се, извинявам се за дългия пост, но имам нужда от кураж и съвет Sad

# 509
Има много, много, много жени, родили здрави деца след загуби. Може да е нещастна случайност, а може и да има причина за абортите, но ти правиш каквото зависи от теб и я търсиш. Има тема за забременяване и износване след загуба, мисля, че там момичетата ще могат да ти дадат по-добри съвети и насоки и да те успокоят. Успех!

Общи условия

Активация на акаунт