Докато всичко навън разцъфтява, нов живот в мен се появява. ~бебеправене 621~

• 33 318
  • 767
  •   1
Отговори
# 630
BeLive1211, аз се боря с тези състояния също като теб, но при мен се отключиха след първия ми аборт. Станах изключително тревожна за близките си, най-вече за възрастните такива, за мен самата (направо си развих хипохондрия), а аз винаги съм била здрав човек и рядко боледувам даже (то затова и НК клетките ми са толкова високи явно). Не можех да се зарадвам на нищо, изпаднах в апатия и само черни мисли, от които нямаше измъкване доста дълго време, все едно осъзнах, че не съм застрахована да ми се случи нещо лошо и това, което чета за хора, които не познавам, не означава, че не е възможно да се случи и на мен. Глупаво, но някак никога не съм мислила в тази насока. Отключих паник атаки и осъзнах, че явно сама няма да се справя и потърсих психолог, с който работим от февруари месец и бих казала, че ми помогна ужасно много. Страшните мисли все още ги има, но не са всеки ден нон-стоп, както бяха преди това. Прокрадват се понякога в съзнанието ми, рядко. Така че бих те посъветвала ако това състояние продължи, да потърсиш помощ.
Колкото до паник атаките - съвета, който са ти дали наистина много помага. Когато усетиш, че почва да се случва, да започнеш да броиш предметите около теб, бройката на дърветата около теб, цветове ако щеш.
Трудно е, но наистина ако не си помогнем сами, няма кой да го направи вместо нас, дори и да иска.
Прегръщам те, всичко ще бъде наред.

# 631
Момичета съкрушена съм....Cry
В сряда ми беше пункцията на естествен цикъл извадихме 1 зряла яйцеклетка оплоди се и се развиваше добре за днес ми беше трансфера и тъкмо тръгнахме с ММ , защото не сме от София и по пътя ми се обадиха , че е спряла развитие на 3 ден
Каква може да бъде причината за това , емриоложката ми каза че се случва просто

# 632
  • Be realistic - plan for a miracle.
Съжалявам, Нани... Познавам усещането много добре. Пропадане, мъка, скръб (като при загуба, защото то си е).

Истина е, че не се знае защо спират развитие понякога...  може да правят предположения, потенциални причини, но няма лекар, който да ти каже с категоричност "ето затова се случва".
Съжалявам, пожелавам ви сила и мотивация да опитате пак. Heart

Аз няма да се включвам в темата за психичното здраве засега, най-вече защото съм тотал щета и ако започна да говоря няма да мога да спра...

# 633
  • Замък сред облаците
Ех, Нани, съжалявам…. А как така не са ти звъннали още събота (4 ден ако броя правилно) да те уведомят че няма да има трансфер, това е несериозно…

Последна редакция: пн, 21 юли 2025, 10:11 от АА

# 634
Защото вероятно са решили да не отварят преди това, за да не пречат на развитието и не са знаели как и дали се развива.

# 635
В събота ми звъннаха,  че е 3 ден и се развива правилно до момента и днес като ми звъннаха казаха че си е останало на 3 ден
Благодаря ви момичета!

# 636
Ех, Нани, много съкрушаващо, наистина съжалявам.
А вие защо опитвате на естествен цикъл, не може ли да пробвате лека стимулация, ако може 2-3 яйцеклетки да се развият?
Иначе аз, съвсем простичко си обяснявам, че всичко, което спре да се развива, е с хромозомни аномалии.

Прего Blue Heart , усещам те напоследък, как си доста минорна след като каза, че сте пробвали естествено, имало е хубава овулация и пак не е станало. Надявам се да се събереш скоро и да се настроиш по-позитивно. Понякога чудото става рязко и неочаквано.

# 637
По принцип за съжаление е нормално част от ембрионите да спират развитие, няма как всички да са генетично нормални - така е и при естествено зачеване. След 3ти ден се търси причината често в мъжкия фактор - ДНК фрагментация например. Та това е смислено изследване, ако не сте го правили. Не че един такъв случай е показателен, но щом сте стигнали до инвитро, според мен е хубаво да се знае тази стойност. При нас например мисля, че беше решаваща фрагментацията.

# 638
Така предложи д-р Тихомирова защото имаме направени 2 инсеминации за тези 2 години и половина през другото време сме си били на естествени опити и нали трябват 4 процедури независимо дали са инсеминации,  или инвктро за да се кандидатства по фонда, но мисля следващия опит да правим стимулация някаква,  че това на естествен цикъл да разчитаме само на 1 яйцеклетка си е игра на нерви

# 639
Момичета, здравейте. И аз ще мина с малко новини. ЧХГ-то e отрицателен. Заедно с него пуснах и кръв за прогестерон, за да добия някаква представа кога да очаквам менструацията. Диалогът с GPTто доведе до извода, че е имало естествена овулация, а предполагаемите дати съвпадат точно с периода, в който нямахме опити. Прикачвам и резултатите - знам, че вие разбирате много повече. Ще се радвам на коментари, ако имате какво да добавите.

Днес чувствителността в гърдите вече спадна, така че очаквам менструацията днес-утре

# 640
  • Be realistic - plan for a miracle.
Благодаря, тирамису... да, отрази се това, определено. То води до други решения, които са много трудни.

АА, практиката вече е да не се "наднича" при ембриона преди 5-тия ден. Внезапно всички започнаха да го практикуват, начело с Турция - нов протокол, който навлезе постепенно и у нас. Счита се, че намалява стреса при ембрионите и им се позволява да се развиват по максимално близък до естествения начин.

# 641
  • Замък сред облаците
Благодаря за разясненията за дните след оплождането. Иначе преди други момичета инвитро са споделяли че ден по ден получават обаждания, ама явно всяка клиника различно.

Лудост, даже днес-утре може да ти тръгне. Може да си била с по-късна О примерно, но реално може и да не си имала О и от това закъснение и болки. Ако не си имала О обаче прогестеронът не е тригър за М, а започва когато лигавицата спре да се самоподдържа.

Аз тоя месец май ще се отчета с рекордно късна за мен О на 24 ден. Пътувахме, слагах макмирора след Ц, ако това оказва влияние. И на фона че на 3 ден пусках хормони и бяха топ чак се изненадах. Ама ей на, мисля че фертилните ми дни бяха между 18-24 ден ако съдя по обилната ЦС. Алелуя впрочем, схемата с макмирора действа, никакво друго течение не съм имала.
Нищо не съм засичала обаче и реално чакам да видя кога ще дойде М (днес ми е 30 ден), върнах се на работа преди 2 седмици и още се адаптирам към новия режим.

# 642
По принцип има ембриоскопи, които в България се водят екстра, в Турция по подразбиране ембрионите се слагат в тях и съответно не се налага да се вадят, за да се гледат. Ама то трябва и читав ембриолог, за да даде смислена информация като им следи развитието.

# 643
АА, благодаря ти за разясненията!

# 644
В Надежда където ходим ние имат ембриоскопи , но незнам дали там са го съхранявали , може би има определени изисквания за да се слагат там и трябва и да е уговорено предварително предполагам
Зависи си и от качеството на ембриона , но е рисковано и ваденето за да се проследи,  ако не е в такъв ембриоскоп

Общи условия

Активация на акаунт