Докато всичко навън разцъфтява, нов живот в мен се появява. ~бебеправене 621~

• 33 302
  • 767
  •   1
Отговори
# 615
  • На изток от Ада
Нз Арвен.  Мм иска да пусна имунологичните,  преди да ходим. Но най -напред да пооправим ап . И да се преместим. Надявам се на есен да ги пусна

# 616
Момичета, които сте правили МА, имам нужда от съвет. Днес от сутринта получих много силно кървене и ужасни болки, че имах сериозни колебания, дали да изпия топогина, че да не се гътна.
Изпих го в крайна сметка, обаче малко преди това болките поотлшумяха. Чух се с докторката от морето, каза, че кръвотечението трябва да не спира и да е много силно, да не се плаша. Хубаво, но след като говорихме, то едва едва капе, вече 4 часа.
Това дали е нормално,може би някой съсирек да се мъчи да излезе? Ако изчакам до утре, за да видя, дали няма да тръгне пак, дали е опасно?

# 617
Момичета, които сте правили МА, имам нужда от съвет. Днес от сутринта получих много силно кървене и ужасни болки, че имах сериозни колебания, дали да изпия топогина, че да не се гътна.
Изпих го в крайна сметка, обаче малко преди това болките поотлшумяха. Чух се с докторката от морето, каза, че кръвотечението трябва да не спира и да е много силно, да не се плаша. Хубаво, но след като говорихме, то едва едва капе, вече 4 часа.
Това дали е нормално,може би някой съсирек да се мъчи да излезе? Ако изчакам до утре, за да видя, дали няма да тръгне пак, дали е опасно?

И при мен беше така, на приливи и отливи... На моменти, когато падаха съсиреци беше много болезнено и ми вървеше доста, на моменти нямаше нищо..

# 618
  • Замък сред облаците
Като се отваря шийката най боли. Като се отвори ще тръгне и течението.

# 619
  • На изток от Ада
При моят Ма , аз го сложих вагинално четох че било по - добре.
След послтавяне тръгна след 6ч ,за час два свърши всичко.  . Кървене имах около 1 седмица и болки от време на време

Последна редакция: нд, 20 юли 2025, 20:47 от nasito8988

# 620
*тирамису* и при мен беше на приливи отливи около 2-3 часа , заради съсиреците. Бяха огромни моите малко се изплаших , но всичко отшумя буквално за няма и три часа (бях за всеки случай под наблюдение). А относно кървенето си кървях близо до следващия цикъл.

# 621
А да питам ... как се справяте с черните мисли, чесно казано понякога съм яко в паник атаките. Все едни черни мисли, все изпадам в дупки, гони ме хипохондрията, че все нещо ми има на мен или близките ми и не знам как да се отърся от това...

# 622
Не разбирам, тези “черни мисли” без причина ли са? Аз се притеснявам за обичаните хора, особено за възрастни роднини, предполагам, че е нормално, но не ми е завзело ежедневието това. Но регулярни “черни мисли” нямам и не смятам, че е нормално да имаш такива. За паникатаки трябва да търсиш решение, ако се налага и професионален съвет. Не оставяй нещата така.

# 623
BeLive1211 И аз съм в този отбор , постоянно за всичко. Загубите които имам също имат доза пръст в това , че видиш ли нищо хубаво не ме очаква. Но някак си се утърсвам и смело напред действам!
И се чудя защо на моменти имам само черни мисли в главата 😑🤔

# 624
Няма реална причина, но може би двата аборта, проблемите със забременяването, сега всичко покрай свекърва ми и нейната загуба, трима близки приятели наши са болни от рак, много често все си мисля, че нещо ми има пък видиш ли ти аз не знам.... ии да.... тъпо е, знам, но на моменти изпушвам ....

# 625
Това са сериозни неща и ако не можете да ги преодолеете сами, според мен трябва да търсите помощ.

Аз може би не стигам до такива мисли, защото във всеки един тежък момент съм имала твърдото убеждение, че е нещо, през което трябва да мина и ме чакат хубави неща в бъдеще. Не, че няма да има лоши, а че има достатъчно хубави, прекрасни дори, заради които си заслужава да се живее тоя живот. Та “дупките” са ми били винаги временни и без капка съмнение, че ще ги преодолея.

Това са много стресови неща, но е период и ще мине ❤

# 626
  • На изток от Ада
На приливи и отливи съм аз . Ту се отчайвам ту се навивам.
Понякога искам да се откажа и толкова. Обаче не мога.

Последна редакция: пн, 21 юли 2025, 13:53 от nasito8988

# 627
  • Замък сред облаците
Не мога да се стърпя да не се включа с моя опит. Повече черни мисли и паник стаки винаги, ама винаги при мен е било 100% свързано с текущо възпаление на щитовидната - хипофункция и завишени антитела или другата крайност хашитоксикация (псевдохиперфункция).
Моят подход - текущо изследване на жлезата, коригиране на хормона ако трябва, включваме на селен (100мкг) и цинк (30мкг) за 3 месеца, омега 3 (1200мг), намаляване на провъзпалителните храни (основно семена, олио и бели ВХ). И ъпдейтнато което знам че вече влияе - желязо и вит Д проверявам и ако трябва почвам добавки.

Дисклеймър: гадно е и няма как да не сме тъжни от смърт, аборти и болести. Но когато доминира емоционалното ни състояние лошата нагласа и страха, и по наблюдения от мен и от приятелки, тогава обикновено има и друга причина (имам приятелка която над година бори последствията от тежък дефицит на витД под 10нг; нямаше сили седмици да стане от леглото, болеше я тялото,  мотивация нула, животът й беше черен, а и предстоеше сватба. Слава богу, диагностицира се, лекува се, сега светът е нормален отново за нея).

# 628
След оная колосална паник атака, която получих на натоварено кръстовище, докато чакам да светне зелено, сама в колата,  почнах да ходя на психотерапия.
Споделям много работещ метод за справяне с текуща паник атака - концентриране върху дишането и изместване на вниманието върху заобикалящата среда и почвате да назовавате бавно в главата си предмети и неща, които виждате - “стол, врата, храст, телефон, ютия”. Така връщате ума в базово състояние, успокоявате го и осмисляте ситуацията. Един вид заземяване.

И това, което казва АА - месец и нещо по-късно след тая история с паник атаките си правих някакви изследвания - ТСХ ми беше близо 4, антитела, ниско Д и тъй.

Всички негативни преживявания дълбаят дупки в психиката, които обикновено се запълват със страхове, лоши предчувствия и притеснения - човешко е, инстинктивно е да търсим лошия сценарий като метод на самозащита.

Последна редакция: пн, 21 юли 2025, 08:27 от hardcandy

# 629
Благодаря ви, момичета!❤️

Общи условия

Активация на акаунт