Име на детето

• 3 307
  • 54
  •   1
Отговори
# 45
Taкъв съпруг/баща би изгубил завинаги моето уважение. Да отмъщаваш на малко сладко момченце на 1,5 като не се обръщаш по име към него?! Питала си го няколко пъти в прав текст  преди детето да бъде записано с това име, съгласил се е. Сега непрекъснато се подклажда недоволство при положение, че не може нищо да се направи. Еми, не ми стои много стабилен този човек и това няма да свърши скоро, а ще се развива и усложнява с времето. Тези неща бих му ги казала в един минискандал, както и на родитеителите конкретно, за да съм пределно ясна. Покажи им, че можеш да бъдеш категорична и няма да им търпиш интригите и тормоза над теб и детето. Ами, детето в някъм момент ще го проумее това отношения. Все някой ще му подметне нещо.

# 46
Обърни внимание на мъжа ти, че фамилното име на детето е от него, а бащиното пък е съвсем 1:1 личното му име. Така че мъжът ти има вече 2 имена на своето семейство в името на сина си. Като си го носила 9 месеца, все имаш право ти пък да избереш едно име, особено в съгласие с бащата.

Навремето мъжът ми каза и удържа на думата си, че аз ще избера имената на децата. Така и направихме, съветвах се с него, но аз взех решенията, с едното той не беше съгласен, но прие, както беше предложил самият той - аз да реша. Струва ми се, че ти самата не си убедена в това, че е взето правилно решение - а то е било правилно, заедно сте го решили. Не се отмятай сега. Каквото е решено, е станало, точка! Който се отмята, не е прав и това не си ти. Започни да си отстояваш себе си пред този мъж. Какво е това - иди ми, дойди ми.
И приключвай въпроса. Обсъждането е свършило преди две години, край.

# 47
Оффф, селски драми.
Кажи му на мъжа си "Късно е, либе, за китка! Мандалото 'лопна!"
И ако не го е срам зарад едното възпалено его, да казва на детето : "Абе, този..." или направо "Ей, шшш!", хубаво, щом му е толкоз акълът.

# 48
  • SF
Малко несериозни ми се струвате и двамата. Той се сеща след раждането, че името не му харесва, а ти искаш съвет какво да правиш.
Правописът ти е под всякаква критика, но знам, че това няма да те накара да седнеш да учиш граматика.

Та какво да те посъветваме... Няма място за съвети. Няма да те съветваме да сменяте името на детето ти, когато е станало на година и половина.
Кефете се с баща ти. Той ти помага, щастлив е, уважила си го. Детето носи хубавото му име. Ти също се радвай, защото го намираш за честно и заслужено. Навярно това наистина е така.
Свекър и свекърва да се оправят. И още 4 да родиш и две по две да им кръстиш, те ще си останат кисели и недоволни.

# 49
  • Поморие
Ясно, бащата и родата му не уважават детето. Не уважават също теб и твоите роднини. И бащата се оставя не само да бъде манипулиран, но не държи на думата и избора си.
Прави си изводи какво те чака тепърва.
Свекъра и свекървата го настройват срещи майте роднини ,защото ги е яд явно още, че малкия сме го кръстили на баща ми. Те искат винаги те да са най най . Но баща ми беше човека, който ми помагаше през цялата бременност ,както и до днес а те грам не ги интересуваше нищо и във един момент се налагат да искат да е кръстен на тях незнам какво ще правя, как ще се разбирам с тези хора Sad
Не съжалявайте, баща ви очевидно го е заслужил! Не се оставяйте да ви вменяват вина, отстоявайте себе си, защото колкото по-неуверена сте, толкова повече ще ви мачкат, от опит го казвам, макар и не от подобно естество.

# 50
  • Пловдив
Кефете се с баща ти. Той ти помага, щастлив е, уважила си го. Детето носи хубавото му име. Ти също се радвай, защото го намираш за честно и заслужено. Навярно това наистина е така.
Свекър и свекърва да се оправят. И още 4 да родиш и две по две да им кръстиш, те ще си останат кисели и недоволни.
На този принцип, ако имаше две деца - например сега роди второ дете. Първото е кръстено на тъста, второто на свекъра - свекърите очевидно ще делят децата. Много хубаво, браво на тях.

# 51
  • SF
С тези кръщавания е така.
Има много странни хора, твърде различни от моите възприятия. Като гледам и как пише, как се изразява майката, въпросите, които ни задава, не си представям как само свекърите са прости. Като се свързваш с някого, трябва да имаш идея и как ще споделяш с него живота си и след секса с правенето на бебето. Дори и да прекръстят детето на неговия баща, нещо друго ще се намери, и то много бързо, което да разделя семейството. Манталитет!

# 52
  • Най-красивата страна
Siska 99,не позволявай да ти насаждат чувство за вина.
Детето си има име.Избрала си го,мъжът ти се е съгласил.
А баща ти го е заслужил.

Да,знам я тая традиция,че първото дете се кръщавало на свекърите.Ама по същата тая стара традиция булката живее при свекърите и те купуват всичко за бебето...

Мъжът ти трябва да е благодарен,че баща ти е свършил неговите задължения и ви е подал ръка в труден момент.
Защото е трябвало мъжът ти да те води на прегледи и сам да купи на детето си количка и т.н.Така е по новому...
И да не забравя,че пак може да опрете до баща ти.

Не си оставяй магарето в калта,защото селяндурите ще продължат да те мачкат.

Последна редакция: сб, 14 юни 2025, 08:38 от Veronikaaa

# 53
Нямаш вина, а и след година и половина няма какво да промениш. А и според мен няма причина да искаш да промениш, при положение, че казваш че баща ти е бил до теб и през бременността и ти помага и в момента. Няма как да угодиш на всички, особено на такива хора със селски възприятия - кой на кой трябва да е кръстен. Не си слагай вина, тези хора така или иначе няма да са доволни никога. Колкото до мъжа ти… поведението му е доста притеснително честно казано. Горкото детенце.

# 54
Ти сваляш цървулите, той сваля потурите, двамата си купувате билети за 21-ви век, пристигате в новото време, в което децата вече не се кръщават на дядото, който е дал най-много пари, ниви и жълтици и спирате да се занимавате с глупости.

Общи условия

Активация на акаунт