Име на детето

• 3 312
  • 54
  •   1
Отговори
# 30
  • София
^а иначе мъжът ти може да възприема помощта на баща ти, нали! Кажи му че е неблагодарник, а родителите му манипулатори.
Мм да така излиза .Татко не знаеше ,че ще го кръстим на него даже ми викаше да не ти саздадът проблем нещо ако трябва да го прекръстим, аз питах мъжът ми тога той каза  не не така си остава. Но тогава татко беше хубав явно ,защото преди да родя мажът ми го съкратиха от работа понеже затвориха предприятието във, което работеше и бяхме малко във кофти ситуация татко дойде и каза аз ще ви помогна с каквото мога няма се притеснявате той ми купи кошарата на бебето ,скрин, гардероб, и количка през цялата бременност той ме караше на прегледи но сега явно вече не е хубав след настройването срещу него.

Отново!
Няма глагол, който да завършва на "ът". СъздадАТ! А 1вата буква е "ъ", от сЪздава, а не  сАздава. Иначе тия са поредните, които си мислят, че 1вородното трябва да се кръсти на свекърите. Казвала съм го милион пъти - ако един човек обича внучето си, ако ще и Гардеробчо да се казва няма да има значение.
Оле, сега дочетох. Поредният, който натикал жена си при мама и тате, не иска да се мести и мърмори.
Ами... или се отделете, или ще береш много ядове.

Последна редакция: чт, 12 юни 2025, 17:10 от Светулчица

# 31
^а иначе мъжът ти може да възприема помощта на баща ти, нали! Кажи му че е неблагодарник, а родителите му манипулатори.
Мм да така излиза .Татко не знаеше ,че ще го кръстим на него даже ми викаше да не ти саздадът проблем нещо ако трябва да го прекръстим, аз питах мъжът ми тога той каза  не не така си остава. Но тогава татко беше хубав явно ,защото преди да родя мажът ми го съкратиха от работа понеже затвориха предприятието във, което работеше и бяхме малко във кофти ситуация татко дойде и каза аз ще ви помогна с каквото мога няма се притеснявате той ми купи кошарата на бебето ,скрин, гардероб, и количка през цялата бременност той ме караше на прегледи но сега явно вече не е хубав след настройването срещу него.

Отново!
Няма глагол, който да завършва на "ът". СъздадАТ! А 1вата буква е "ъ", от сЪздава, а не  сАздава. Иначе тия са поредните, които си мислят, че 1вородното трябва да се кръсти на свекърите. Казвала съм го милион пъти - ако един човек обича внучето си, ако ще и Гардеробчо да се казва няма да има значение.
Оле, сега дочетох. Поредният, който натикал жена си при мама и тате, не иска да се мести и мърмори.
Ами... или се отделете, или ще береш много ядове.

Да видях си грешките на правописа, но имам един включен речник , който ще пробвам да махна понеже като дам интервал и сам си променя думите и пиша глупости. Благодаря за поправките!

# 32
И какво очакваш да стане като за пореден път говориш с мъжа си и свекърите? Че ще признаят, че грешат?
Престани да дълбаеш, да показваш, че ти е гадно, ако можеш и да не се тормозиш - най-добре! Все някак си ще започне да се обръща към него. А на детето от  "Ела, тате!" нищо няма да му стане. По-лошо е, ако го пренебрегва напълно.
Дистанцирай се колкото можеш от свекърите. Предполагам, че не живеете заедно, щом баща ти помага. Хладни, любезни отношения, без да се оправдаваш и да се надяваш, че ще постигате съгласие по всички въпроси.
Лошото е ,че сме във един двор  но във различни постройки ,и мен докато ме няма явно пълнят на мъжът ми главата със глупости ... аз му предложих да се махнем той не иска.... на мен не са ми толкова проблем свекърите ,че мрънкат а той,че така каза ...вместо да се радваме той ми натъква за името .... надявам се да го преживее някакси и да започне да казва на малкия по име докато порасне да разбира ... искам да говорим , да се разберем  да му помогна ако нещо го мъчи да се разреши , но се почват едни викове и скандали и просто не става да се говори с него по тази тема ... много ми е трудно
Ахаа, тип "Всички обичат Реймънд"... Това доста обяснява нещата. Виждал съм го - три поколения под един покрив, обратния вариант - "заврян" зет, тежки характери... Не е добре. По този повод, на майка ми позната от детството, която ми беше начална учителка, си го каза - семейството е майката, бащата и детето/цата, никой друг! Всички други са просто роднини. Тази българска измислица, как три поколения ще живеят заедно, и как мъжа с тъстовете или жената със свекърите си, ще се обичат, уважават и помагат, е пълен абсурд! Може и да се получава, в 1 от 100 случая, но в останалите е трагедия...

# 33
Ти с това трябваше за почнеш, че сте в един двор.
И всеки ден да чуват как викаш на детето с името на тъста, а свекъра ви е осигурил покрив.
Няма излизане от ситуацията.
Даже не започвай темата. Прави се на глуха.
Както и мъжът ти не иска да се изнася. Нямаш полезен ход, освен да се правиш на недочула и да си останете с: ела, тате.

# 34
Ти с това трябваше за почнеш, че сте в един двор.
И всеки ден да чуват как викаш на детето с името на тъста, а свекъра ви е осигурил покрив.
Няма излизане от ситуацията.
Даже не започвай темата. Прави се на глуха.
Както и мъжът ти не иска да се изнася. Нямаш полезен ход, освен да се правиш на недочула и да си останете с: ела, тате.
Свекърът ми не е усигурил  жилище, той е тук доведен зет, но с времето нали са почитали възрастните и са си останали те .... ремонта си го правихме ние с наши средства преди да се роди малкия то беше паднала стая тавана беше паднал

# 35
Е на тва му се викат селски драми, вместо да се радват че имат внук или внучка, не разбрах, тровят нервите на всички с глупости. И аз не мисля, че има управия щом за година и половина не са го приели,  още ядове ще има по този повод. Може би наистина не е трябвало да го кръщаваш на баща ти при тва положение, сега обаче вече няма кво да правиш освен да чакаш да се успокоят всички някой ден

# 36
Колко драми заради това мислене как детето трябва непременно да е на някого... Единият родител решил на своя баща, другият дядо пък по подразбиране мислел на него сега оттам сръдни. Не знам след колко поколения ще отшуми това мислене, биха се спестили много потенциални казуси. Ако беше просто неутрално можеше по-лесно да утихне всичко с времето, да не са толкова чак засегнати. Но щом живеете при тях, макар да не са прави, решението им налива масло в огъня. Авторката вика не били си осигурили те някога жилището свекърът дошъл зет, но реално сега точно свекърите са дали дом на младото семейство. Не е коректно да се изкарва нищо, защото е било за ремонт.

Сложно като цяло. Най-голям проблем е поведението на мъжа заради постоянните скандали. Даже дали поводът е името или друго не е най-важното. Ако не се промени не знам как ще я карате...
В тази връзка авторке, имаш ли доходи, ти си в майчинство де май, но работа за след това?

# 37
Грозна работа. Спри да се занимаваш с темата, не можеш да промениш хората - който е прост, такъв остава.
Но преди това кажи на мъжа си за последно как се чувстваш - че той те е предал, отстъпил е от общото ви решение и сега те тормози, без да си виновна и без да е възможно да се промени каквото и да е. Кажи му, че ще си развалите семейството и ти ще се поболееш заради този тормоз. И му кажи да казва на сина си, както прецени, но вече темата е заключена. И край, наистина остави тези простотии зад гърба си и гледай напред. Дете имаш да отглеждаш, сериозна работа е, не се оставяй да те повлекат в безкрайни разправии.

# 38
Кажи му, че второто ще го кръстите на свекъра, че да миряса.

# 39
Колко драми заради това мислене как детето трябва непременно да е на някого... Единият родител решил на своя баща, другият дядо пък по подразбиране мислел на него сега оттам сръдни. Не знам след колко поколения ще отшуми това мислене, биха се спестили много потенциални казуси. Ако беше просто неутрално можеше по-лесно да утихне всичко с времето, да не са толкова чак засегнати. Но щом живеете при тях, макар да не са прави, решението им налива масло в огъня. Авторката вика не били си осигурили те някога жилището свекърът дошъл зет, но реално сега точно свекърите са дали дом на младото семейство. Не е коректно да се изкарва нищо, защото е било за ремонт.

Сложно като цяло. Най-голям проблем е поведението на мъжа заради постоянните скандали. Даже дали поводът е името или друго не е най-важното. Ако не се промени не знам как ще я карате...
В тази връзка авторке, имаш ли доходи, ти си в майчинство де май, но работа за след това?
Пази ми се мястото, където бях на работа преди да забременея и ще се върна там след като ми свърши майчинството.

# 40
Нямаш вина.
Това е.
Оттук нататък не обръщай внимание на цупене и сръдни. Детето ви си има име и това е.
Ако питаш мен, бих казала на мъжа си и родителите му, че не приемам упреци и негативизъм към детето си, независимо дали става въпрос за името му, пола му, външния му вид или каквото и да е друго. Ако усетя критика и лошо отношение и още веднъж повдигнат такъв въпрос, жестоко ще съжаляват.
Ако не си способна на действия, просто спри да го мислиш. Опитват се да те тормозят психически за глупости, не го позволявай.

# 41
  • София
Свекърът ми не е усигурил  жилище, той е тук доведен зет,

Аха, мъжът ти го е осигурил и после е довел баща си.
Търсили сте се с него двамата и сте се намерили.
И детето няма да възпитате по-различно. В мерене на това кой какво ви е дал.

Последна редакция: пт, 13 юни 2025, 07:57 от Fever Ray

# 42
Свекърът ми не е усигурил  жилище, той е тук доведен зет,

Аха, мъжът ти го е осигурил и после е довел баща си.
Търсили сте се с него двамата и сте се намерили.
И детето няма да възпитате по-различно. В мерене на това кой какво ви е дал.
Аз не меря кой какво е дал.Почувствала съм го ,че искам така да го кръстим и затова така го кръстих  не според кой какво е дал . Аз пуснах тук този пост за съвет ... знам , че и аз имам вина до някъде но след тези скандали го разбирам всичко и ,че може би просто трябваше да го кръстим на тях и толкова за да няма панайри но чак сега го осъзнавам и няма какво да направя . На мен проблема ми е мъжът ми и негояото държание най вече .Исках просто съвет как да излезна от ситуацията ако някой е имал подобен проблем. До възпитанието на детето си, аз се занимавам изцяло с него и не мисля да го възпитам, както те са възпитали синовете си оставяли са ги и са ходили по купони  и ми разправя за пиянските историйй навремето на баща си а те сами са се гледали с брат си по някога и  са ги и вземали с тях де някой път и ми е разправял на времето баща му как ги е биел ...до някъде и от там са свикнали да си правят каквото искат ,и никой да не може да им казва затова има такъв прекрасен характер моя мъж има и не е само това .

# 43
  • Далечният изток
Какво значи "аз възпитавам детето"? Мъжът ти също го възпитава. Деца се възпитават не като стоиш и им говориш, а като гледат какво правят родителите им, как се държат с детето и помежду си двамата също, как се държат с роднинския кръг и какви са отношенията там и т. н.
Съвет вече дадох. Дали ще може да се приключи тази ситуация, това вече не знам. Но съм 100% сигурна, че тази и да приключи, ще дойде следващият конфликт.

# 44
  • София
Как така само ти възпитаваш детето? Мъжът ти в това време какво прави? Това дете е и негово. Пък и дори да не взема участие, това също е част от възпитанието. Отношенията в семейството са пример за него, защото важи максимата "детето не слуша какво говориш, а гледа какво правиш".

Иначе основният съвет го писахме - не ровете в темата, но и двамата. Ти явно също чоплиш темата. Той също.

Общи условия

Активация на акаунт