Седма тема на чакащите

• 28 254
  • 467
  •   1
Отговори
# 240
Честито, samanta_anta 🍀

Много искам и ние да подадем за второ осиновяване, ама мъжа ми с дърпа, не от нежелание, а от разни неща, които се случват в кариерен план. Като гледам се чака доста и ми се искаше да тече време, ама когато трябва, ще се случи.

Ще чакаме да разкажеш повече Simple Smile
Офф напълно го разбирам.Аз трябваше на 1 ви януари да започвам нова работа в друг град.От една година чакам за нея.Но явно не ми е било писано.В последно време като вляза в църква се молех кое е по-добре за мене това да ми се случи.И двете ги исках много и работата и детето.Най ме беше страх да пусна предизвестие на настоящата работа,за да започна нова и да ми се обадят за дете.Но както се казва Господ си знае работата.

# 241
Дълго време се молех да забременея. И след това промених молитвата си на " да стане това, което е Неговата воля, което е най-добро за нас като семейство и за мен като човек". Може би друго е предопределението ми, може би така е  трябвало, за да ме доведе на пътя, на който съм сега.

Така, че samanta_anta, да бъде както трябва да бъде. Толкова малко детенце е голям късмет, а работата не свършва. Бъдете много щастливи заедно, наслаждавай се на майчинството.. Каквото е твоето, ще те чака.

И на мен ми се стори обаче непрофесионално това изказване на шефката на социалните.. Това вменяване на благодарност...те са там, за да си вършат работата.

# 242
Дълго време се молех да забременея. И след това промених молитвата си на " да стане това, което е Неговата воля, което е най-добро за нас като семейство и за мен като човек". Може би друго е предопределението ми, може би така е  трябвало, за да ме доведе на пътя, на който съм сега.

Така, че samanta_anta, да бъде както трябва да бъде. Толкова малко детенце е голям късмет, а работата не свършва. Бъдете много щастливи заедно, наслаждавай се на майчинството.. Каквото е твоето, ще те чака.

И на мен ми се стори обаче непрофесионално това изказване на шефката на социалните.. Това вменяване на благодарност...те са там, за да си вършат работата.

Честит празник, велики българи!

# 243
Момичета,здравейте.Чакам си аз кротко ,чета си този форум,който ме крепи някак чакането да не е толкова тегаво,но днес се учудих много: четейки шеста тема потребителка писала имейли,както и аз направих и са й отговорили че към април 2024г.Във Враца се работи по том 109,на мен на 01.06.2025г. също от Враца ми отговориха,че към юни тази година са до том 112.Та в общи линии дано сме живи докато стигнат и до нас-3 тома за  година и нещо страшно мудно ми се струва.Ние сме били в том 126 във Враца.......

# 244
Момичета,здравейте.Чакам си аз кротко ,чета си този форум,който ме крепи някак чакането да не е толкова тегаво,но днес се учудих много: четейки шеста тема потребителка писала имейли,както и аз направих и са й отговорили че към април 2024г.Във Враца се работи по том 109,на мен на 01.06.2025г. също от Враца ми отговориха,че към юни тази година са до том 112.Та в общи линии дано сме живи докато стигнат и до нас-3 тома за  година и нещо страшно мудно ми се струва.Ние сме били в том 126 във Враца.......
[/quote
Здравейте много странно и на мен ми беше когато започнах да пиша имейлите някои искаха пълна информация за това какво желая от тях и по какъв начин да ми пратят отговора, другите пък ми върнаха отговор а трети ми се обадиха и разговарях с тях по ТЕЛЕФОНА. В крайна сметка и до днес пазя ПИСМАТА НА ЕЛЕКТРОННАТА ПОЩА. Все се надяваме да ни се обадят и на нас , но ми се вижда доста тромава системата. Ние сме подали през 2022 година и за момента никакво обаждане което е много странно. Въпреки че всеки ден се надяваме засега нещата отиват в ЧАКАЛНЯТА и когато реда ни да се обадят.До колко е вярно не знам но реших да се допитам до изкуствения интелект и той ми подаде информация, че се чака сравнително дълго( за период до 5-6 години за здраво дете и сравнително по малко за дете със здравословен проблем) базирайки се от търсачката. Все пак живеем с надежда че някой ден телефона ще звънне и ще се зарадваме истински на чудо.

# 245
Дано някога се случи това чудо,че с тези темпове...

# 246
Момичета, има по около 280-300 осиновявания на година и около 1500-1600 чакащи да бъдат избрани за най-подходящи осиновители. Елементарна сметка показва, че 3-5 години се чака, в зависимост и от ограниченията, които слагате.

# 247
Бях забелязал че от Северозападна България(Видин,Враца и Монтана) и Югозападна Бълария(Благоевград,Кюстендил,Перник), работят доста по активно от останалите региони в страната. Това е преди 4- 5г примерно, сега незнам как е.
Но е факт, че има много канфидати с малко деца.

# 248
Бях забелязал че от Северозападна България(Видин,Враца и Монтана) и Югозападна Бълария(Благоевград,Кюстендил,Перник), работят доста по активно от останалите региони в страната. Това е преди 4- 5г примерно, сега незнам как е.
Но е факт, че има много канфидати с малко деца.
Ако има някой на представа как стоят нещата нека сподели.

# 249
Докато чакахме аз също звънях и писах. На местата, на които можех, ходих на място, защото тогава работата ми беше свързана с доста пътуване. Що рев съм изревала на такива изказвания...в РДСП София най-много, като ми показаха томовете и ми казаха, все едно съм невменяема, че общо взето...скоро няма да стане...еди колко си тома с по еди колко си хора преди нас, за къде съм се развързала. Ама стана.
Съветът ми е: не слушайте. Спокойствие. Рано или късно, ще стане. Чакането се забравя. Другото след това си заслужава ВСИЧКО.

# 250
Аз не губя надежда,но вече много искам рожбичката ми да се приближава към мен,много любов имам за даване,а и пакости ми се правят с хлапето😂😂😂😂.

# 251
Докато чакахме аз също звънях и писах. На местата, на които можех, ходих на място, защото тогава работата ми беше свързана с доста пътуване. Що рев съм изревала на такива изказвания...в РДСП София най-много, като ми показаха томовете и ми казаха, все едно съм невменяема, че общо взето...скоро няма да стане...еди колко си тома с по еди колко си хора преди нас, за къде съм се развързала. Ама стана.
Съветът ми е: не слушайте. Спокойствие. Рано или късно, ще стане. Чакането се забравя. Другото след това си заслужава ВСИЧКО.
Има и едно друго нещо. Когато се интересуваш за нещо, което искаш да имаш в живота си мога единствено да кажа сит на гладен не вярва.Всичко е въпрос на време и Божя работа. Другото само ще си дойде.

# 252
В началото на септември приключихме с двугодишния мониторинг. Имахме няколко срещи - при тях и у дома. За социалните работници мога да кажа само добри думи.  Радвам се, че този ангажимент отпадна. За две години наистина се получи семейна интеграция. Синът ми знае, че е осиновен - на последната ни среща социалната съвсем умишлено и провокативно го попита: "........, ти осиновен ли си?" , и той каза "да" без никакъв драматизъм. Как ще осмисля това с  израстването си и дали ще има сериозни поведенчески отклонения - не знам. Снощи четохме за Маугли и нямаме никакъв проблем да казваме, че е осиновен от животните. На този етап - 4 години, поведението му е напълно адекватно на възрастта му с всичките му щуротии и простотии. Здрав е, развит е, умен е, любознателен е и учи бързо, но е буен и типично по мъжки иска да е пръв и да се налага. Госпожата в детската градина каза, че е дете лидерски тип. Сега ще го записвам на спорт не само за здраве, но и с възпитателна цел.

# 253
Този провокативен въпрос към четиригодишно може да вкара родителите в голяма беля, защото детето на четири може и да не знае, че е осиновено. Трябва да узнае преди да тръгне на училище, т.е до седемгодишна възраст, но все пак родителите са тези, които преценяват кога и как да кажат това на детето.

# 254
Аз я бях уведомила,  че той знае и тя явно реши да пробва.

Общи условия

Активация на акаунт