Седма тема на чакащите

• 28 448
  • 468
  •   1
Отговори
# 30
Мама Ру, преди няколко дни ми препоръчаха в книжарницата и купих, Туутико Толонен - “Чудовища бавачки”. Моя 11-годишен юнак, каза, че била много интересна. Снимам произволна страница, знам че е размазано, ако ти трябват подробности, сигнализирай.
Скрит текст:

Здравей Мама Ру. Аз също се включвам с идеи за книги. Пращам ти линкове:
http://www.google.com/url?q=https://www.book.store.bg/afn-gjj/kn … CQFefZG8ZH0HAWV7M
http://www.google.com/url?q=https://www.facebook.com/dyslexia.ki … dXeDjIBpCm8bWLwox
http://www.google.com/url?q=https://www.book.store.bg/search%3Fs … eBRNB6CLh_2sZuet5
https://specialnite-deca.bg/p/otkriy-dumite-sbornik-s-ezikovi-up … zhneniya-za-detsa
Дано да съм полезна. Успех

# 31
Благодаря, момичета, но ми се струва, че това са книги за по-малки деца. Моят син завърши 4 клас, на 11 години е. Някога знаеше "Емил от Льонеберя" наизуст, но от филмчето. На две години гледа с интерес представление "Ян Бибиян", но към четенето не мога да му пробудя интереса.
Ще пробвам "Под игото".

# 32
Мама Ру, купи му христоматия. Има за 5, 6 и 7 клас. Друго да чете каквото му е интересно, а не каквото е задължително.

# 33
Там е проблемът, че не обича да чете. Нищо. Някои от книгите за Дръндьо е то не всички.
Надявам се шрифтът за дислексия да помогне, но за неговата възраст почти няма книги с този шрифт

# 34
  • при него
Мама Ру, те всички деца масово са по екраните, много малко са тези и деца и възрастни, които четат. Моето също не искаше и сега не винаги иска, не чете всеки ден. Говоря много и личен пример давам, но ако зависи от него, предимно на телефона ще е.

# 35
Мисля си, че ако произходът на майката е неизвестен, няма как да има данни дали детето има фамилна обремененост или някакви генетични заболявания. Правят ли се някакви изследвания, за да се установи дали има такива?

# 36
Коя беше темата за похвали? Не я намирам, а днес имам повод за хвалба.
Моля за линк.

# 37
Моля за линк.
Има го в първи пост. Ето пак:
https://bg-mam.ma/t/1784837

# 38
Моля за линк.
Моля да споделите повода за хвалба!

# 39
След като получим писмото, на колко срещи с детето имаме право? Какви са стъпките след това? Какви документи трябва да извадим отново и за къде са –за социалните  или за съда? След като документите са готови, тогава ли се подава молба в съда? Благодаря на всички, които ще се отзоват.

# 40
След като получим писмото, на колко срещи с детето имаме право? Какви са стъпките след това? Какви документи трябва да извадим отново и за къде са –за социалните  или за съда? След като документите са готови, тогава ли се подава молба в съда? Благодаря на всички, които ще се отзоват.
Въпросите които задавате са наистина много важни. Аз също се присъединявам към Анонимен и бих желала да получа повече информация за това. Ние все още чакаме ПИСЪМЦЕ или обаждане. 2 години и половина минаха но никакво предложение на този етап. Болката е неописуема. Всеки ден гледам пощата и телефона и тръпна в очакване но уви нищо.
Дано всеки се сдобие с мечтаното дете.

# 41
След като получите писмото имате срок от един месец от датата на информационната среща да вземете решение. Броят на срещите зависи и от възрастта на детето, мисля, че четири някъде трябва да имате до делото. Но в зависимост от възрастта на детето може да не ви дадат това време от един месец. При по-големи деца, които разбират, май искат първа да вземете решение и тогава да повтаряте срещите. Прави се в интерес на детето - да не се надява напразно. След като сте подали документите вече е добре да имате повече срещи за опознаване и свикване. Все пак зависи дали ще пътувате и на какво разстояние.
Беше отдавна, но първия път ми искаха подновените документи на рано на делото, втория път - предварително, за да подадем молба в съда за дело. Подновяват всичко - бележка за доходите, медицинските, от прокуратурата , общината, съда, че не съм с отнети родителски права, че не съм осъждана и че няма следствени действия срещу мен.

# 42

Сега ще Ви кажа , как беше при нас.
Обадиха ни се в началото на м.Юли. Отидохме след 1 седмица на първа среща. Първо беше в РДСП(регионална дирекция), там ни запознаха с досието на детето(при нас с децата), документално !
Лично Аз се втрещих , какви термини са използваха в представянето на детето.
С две думи, според тях тези деца са умственно и физически изостанали. Показаха ни и снимки. Попитаха ни, искаме ли да ги видим веднага, ние се спогледахме и решихме , ДА. Обаче се оказа, че децата са в ЦНСТ в друг по-малък град. Обадиха се на Директора на това ЦНСТ и така отидохме да ги видим.
Представиха ни на децата, те бяха стъписани, ние още повече. В един момент директора ни попита- Искате ли да ги вземете ,да ги изведете навън?
Съгласихме се  , заведохме ги да хапнат сладолед и това беше първата ни среща. Казаха ни, че имаме 1м. да вземем решение. Можем да се срещаме с децата когато пожелаем, колкото пъти искаме.
Даже ни предложи, да ги пусне за 2 дни и да ги заведем някъде. Съгласихме се и след една седмица, отидохме отново, те ни чакаха и ги заведохме на аква парк за два дни. Тогава взехме решение! Когато оставихме децата, казахме решението си на социалния работник, понеже беше Неделя . После отидохме след няколко дни( 3-4 дни по спомен),през това време юриста на Дирекцията подготви всички необходими документи, когато отидохме платихме само таксата за делото. Друго мяй нямаше, Юриста ни каза да се въоражим с търпение,защото местния съдия действал много мудно и бавно.Срока за насочване на делото беше 14 дни. Смятахме и си казахме ,че до края на м.Август все ще мине това дело.  Прибрахме се . След 4 дни ми се обадиха от съда,че делото е насочено за след 1 седмица, чак се учудихме ,та делото беше на  7 Август, мина за 15 мин, всичко беше решено бързо,точно и ясно. И на 15 Август се обадих по телефона за решението( без него неможе да вземеш детето). На 16 Август си ги взехме от ЦНСТ-то.
Всичко при нас от предложението , до вземане на децата 45 дни. А чакахме 5 год.
Това е накратко за нашата сага.
Успех на всички чакащи.

Последна редакция: пт, 20 юни 2025, 22:31 от Dyado Yag

# 43

Сега ще Ви кажа , как беше при нас.
Обадиха ни се в началото на м.Юли. Отидохме след 1 седмица на първа среща. Първо беше в РДСП(регионална дирекция), там ни запознаха с досието на детето(при нас с децата), документално !
Лично Аз се втрещих , какви термини са използваха в представянето на детето.
С две думи, според тях тези деца са умственно и физически изостанали. Показаха ни и снимки. Попитаха ни, искаме ли да ги видим веднага, ние се спогледахме и решихме , ДА. Обаче се оказа, че децата са в ЦНСТ в друг по-малък град. Обадиха се на Директора на това ЦНСТ и така отидохме да ги видим.
Представиха ни на децата, те бяха стъписани, ние още повече. В един момент директора ни попита- Искате ли да ги вземете ,да ги изведете навън?
Съгласихме се  , заведохме ги да хапнат сладолед и това беше първата ни среща. Казаха ни, че имаме 1м. да вземем решение. Можем да се срещаме с децата когато пожелаем, колкото пъти искаме.
Даже ни предложи, да ги пусне за 2 дни и да ги заведем някъде. Съгласихме се и след една седмица, отидохме отново, те ни чакаха и ги заведохме на аква парк за два дни. Тогава взехме решение! Когато оставихме децата, казахме решението си на социалния работник, понеже беше Неделя . После отидохме след няколко дни( 3-4 дни по спомен),през това време юриста на Дирекцията подготви всички необходими документи, когато отидохме платихме само таксата за делото. Друго мяй нямаше, Юриста ни каза да се въоражим с търпение,защото местния съдия действал много мудно и бавно.Срока за насочване на делото беше 14 дни. Смятахме и си казахме ,че до края на м.Август все ще мине това дело.  Прибрахме се . След 4 дни ми се обадиха от съда,че делото е насочено за след 1 седмица, чак се учудихме ,та делото беше на  7 Август, мина за 15 мин, всичко беше решено бързо,точно и ясно. И на 15 Август се обадих по телефона за решението( без него неможе да вземеш детето). На 16 Август си ги взехме от ЦНСТ-то.
Всичко при нас от предложението , до вземане на децата 45 дни. А чакахме 5 год.
Това е накратко за нашата сага.
Успех на всички чакащи.
Много се радвам за вас. Бъдете здрави. Хубав ден

# 44
А за осиновилите вече - бихте ли споделили дали запазихте оригиналните имена на дечицата или ги сменихте с нови?

Общи условия

Активация на акаунт