Седма тема на чакащите

• 37 440
  • 579
  •   2
Отговори
# 45
Смених ги. На едното дете беше остаряло и неблагозвучно за мен, освен това го свързвах с кофти човек. На второто, за да са наравно с първото, а и името нямаше хубаво умалително за мен.  И двете деца знаят, че имената са им сменени и харесват повече сегашните си имена - нормални, не често срещани, но познати имена.
Вече в случая на Дядо Яг, не знам как бих постъпила - децата са били вече доста големи.

Последна редакция: сб, 21 юни 2025, 22:26 от Mama Ru

# 46
А за осиновилите вече - бихте ли споделили дали запазихте оригиналните имена на дечицата или ги сменихте с нови?

Ние запазихме имената.

# 47
  • София
И ние ги запазихме. Отделно, че госпожицата има уникално име, но понякога слагат ударението не както трябва и става звезда, а не на Е-то. Нарочно го изписвам с малка буква!

# 48
Dyado Yag, колко време след третото подновяване на документите ( предполагам, че е така щом сте чакали 5г), беше делото за осиновяване, така че не се е налагало да подновявате някои от документите?

# 49
Dyado Yag, колко време след третото подновяване на документите ( предполагам, че е така щом сте чакали 5г), беше делото за осиновяване, така че не се е налагало да подновявате някои от документите?
Няколко месеца.

# 50
Прочетох първата страница и коментирам по засегнатите там въпроси. На 12 юли правим две години от първата ни среща с моя син. Тогава беше на 1.10 години. След два месеца беше у нас - току-що навършил 2 години. До навършване на 3 години през септември 2024 г. и постъпване в първа група знаеше плодовете, зеленчуците, животните,  цветовете, геометричните фигури, цифрите - да ги казва и разпознава, 2-3 детски песнички и няколко малки детски стихчета. В момента е на 3.10 месеца и знае азбуката - да я казва и да разпознава буквите, научил е основни срички, като знае кои са гласните,  с които се съставят, брои до 50, пее 13 детски песнички, като си дрънка и с малка китарка,  научил е голям брой стихчета, разказва ми приказки сравнително добре - традиционните за възрастта, рисува, лепи, кара тротинетка и сега ще купуваме колело с помощни колела. Изчислих по електронния дневник, че за една учебна година по здравословни причини сме отсъствали само 16 дни.  Никога не сме закъснявали за детска градина - сутрин към 7.50 сме там. Първата година на осиновяването беше много трудна - когато беше на 2 години, постоянни тръшкания, истерии, обаче аз бях неотстъпчива като бетон. Като навлезе в 3тата си година тези неща изчезнаха сами. Започна да мрънка, но и това отшумява вече. Голям зор бяха тези две години, но детето тръгва в правилната посока. Поне засега.

Последна редакция: ср, 25 юни 2025, 06:49 от nikemariana

# 51
Аз получих съобщение по пощата два месеца преди да изтече второто кандидатстване, т.е. след четири години, като бях решила да не подавам документи трети път.
Запазих името на сина ми, защото е хубаво, но съжалявам - трябваше да го сменя с характерно за моето семейство име.

# 52
При майка употребяваща наркотици какви може да са последствията за детето?

# 53
Здравей Анонимен може да погледнеш тук:
https://iskambebe.bg/%D0%BD%D0%B0%D1%80%D0%BA%D0%BE%D0%BC%D0%B0% … 0%BE%D1%81%D1%82/

# 54
Тъй като работя в училище, ще запазя анонимност. Имала съм в практиката си ученици /със СОП/, чиито майки са били зависими. Едно от тях е с аутизъм, едно с хиперактивност с дефицит на внимание. На майка алкохоличка - с лека умствена изостаналост. Моят съвет е  - НЕ!

# 55
Знаете ли дали е вярно, че при три отказа отпадаш от системата, или този закон все още е в проект? Възможно ли е да се получи предложение въпреки трите отказа?

# 56
Знаете ли дали е вярно, че при три отказа отпадаш от системата, или този закон все още е в проект? Възможно ли е да се получи предложение въпреки трите отказа?

Не е вярно. Имате 2 години в системата. Малко преди да изтечат трябва да подновите документите.

# 57
Това за което споменавате ще влезе чак през 2027 година когато ще се въведе и Информационната система за пълно осиновяване. Дотогава няма значение колко пъти ще отказвате определено дете поне така знам от социалните работници в местното ДСП. Успех

# 58
Не е вярно, но все пак многото откази правят лошо впечатление ба социалните.

# 59
Никой не ни е казвал, на колко отказа имаме право !? Лично ние ,сме отказвали ,само един път. Така се случиха нещата при нас. Но винаги може да попитате социалните, имайте в предвид, че правилата се менят и Вие няма как да знаете всичко.

Общи условия

Активация на акаунт