Седма тема на чакащите

• 38 457
  • 588
  •   4
Отговори
# 495
Само да подчертая, че смяната на името, хич не е задължително упражнение. Ние и на двамата не сме ги сменяли. Момчето е с малко странно име, питахме го в началото, той не поиска. Така си и остана, ние свикнахме, Момичето си е с хубаво име, тя също си остана с него.
 Не съжаляваме, че постъпихме така. Обаче, разни хора, разни разбирания.

# 496
Дядо Яг, вашите са били на по-голяма възраст, на която най-много да добавите още едно име, но повечето хора осиновяват деца до 3-4 годишна възраст. И двете ми деца знаят, че са със сменени имена, и двете смятат, че сегашните им имена са по-хубави и са доволни, че съм ги сменила.

# 497
Дядо Яг, вашите са били на по-голяма възраст, на която най-много да добавите още едно име, но повечето хора осиновяват деца до 3-4 годишна възраст. И двете ми деца знаят, че са със сменени имена, и двете смятат, че сегашните им имена са по-хубави и са доволни, че съм ги сменила.
Това е така ! Ние затова питахме. Няма как ,дете което разбира, утре да се събуди с друго име. Няма да му е много приятно.
Особенно за деца, които са били подтискани, мачкани, тормозени и др. подобни извратении.

# 498
Ние от снощи сме вкъщи. Изключително гушливо и целуващо същество 😄. Слушаме се на 85-90%, попива всички жестове и имитира, смее се много, музикална е, контактна, сърди се за някои забрани малко, храни се добре, спи спокойно. Вчера ме хвана за ръката, тръгнахме заедно и не се обърна, нито се сети за ПС. Над 3 часа път не бяха никакъв проблем. Игра си, пяхме, спа, кратка разходка. Постоянно ми казва мамо (макар мама да нарече и един семеен приятел, както и майка ми), но предполагам за нея думата е някак размита в момента. Живяла е 4 месеца в ПС. Чудесна е и само се надявам да съм добър родител за нея. Стъпка по стъпка ще се напасваме и с много търпение и любов ще се учим една друга. Да, трудности ще има на всеки ъгъл, но това е живота.

# 499
Честито! Живи и здрави да сте! Светли празници!

# 500
  • София
Mandaria, не помня на колко години е госпожицата? Но, помнете - търпение! Ако е малка: бързо ще свикне. Ако е над 4г - малко повечко време ще й трябва. И, истината преди всичко...колкото и да ви е трудно, но в някакъв момент този детайл трябва да присъства в съзнанието й. Сложно е, но не е страшно. Не го осъзнават до някаква определена възраст, но в някакъв момент изниква ясно, разбираемо в тях. И това ги кара да се чувстват сигурни и спокойни. До дете е.
Ето пример - големият разбра всичко и някакси го прие - за него ние сме единствените родители. Малката ( с 1 год и малко повече) от него все още се "съпротивлява" - говори за баща си като "той", за мен като "тя" - и й обясняваме, че това не е той или  тя - това сме ние - мама и тати. Добре, че е младежа, та да я "контрира".
Трудно е. Трудно ще е. Но, колкото по-малки са, толкова по-лесно е! Успех и Весели празници!
Коледа е невероятна, когато детски смях оттеква в дома! Особено в тези, в които дълги години е било тихо!
Всичко ще се нареди така, както е рекъл Господ!
Пожелавам на всички ви, чакащи и не само, Весели празници! И имайте вяра! Горе е разписано!

# 501
Ние от снощи сме вкъщи. Изключително гушливо и целуващо същество 😄. Слушаме се на 85-90%, попива всички жестове и имитира, смее се много, музикална е, контактна, сърди се за някои забрани малко, храни се добре, спи спокойно. Вчера ме хвана за ръката, тръгнахме заедно и не се обърна, нито се сети за ПС. Над 3 часа път не бяха никакъв проблем. Игра си, пяхме, спа, кратка разходка. Постоянно ми казва мамо (макар мама да нарече и един семеен приятел, както и майка ми), но предполагам за нея думата е някак размита в момента. Живяла е 4 месеца в ПС. Чудесна е и само се надявам да съм добър родител за нея. Стъпка по стъпка ще се напасваме и с много търпение и любов ще се учим една друга. Да, трудности ще има на всеки ъгъл, но това е живота.

Пожелавам Ви , здраве и късмет. Но най-вече, нерви като корабни въжета! Ще Ви са необходими.
 Весела Коледа и Щаслива Нова 2026г.

# 502
Относно името - когато подадохме документи / след три седмици срещи с детето /, социалните ни питаха дали ще сменяме името, за да започне приемната майка да го използва. Оставаха около две седмици до делото и после още една след делото. През тези три седмици, ако бяхме решили да сменяме името, то приемната майка щеше да го нарича с новото име, за да свикне.

# 503
Много ви благодаря, безценни съвети четох и ще продължавам да чета тук в темите. На 2 години и три месеца е. Името смених с близко като съкращение, т.е. ще се обръщаме към нея по същия начин, както вероятно са я наричали винаги. Весели празници и скорошни хубави новини за всички чакащи!

# 504
Малко за размисъл
https://www.facebook.com/share/17kqZuwGup/
И с пожелания домовете ви да се изпълнят с детска глъчка.
Честито на новите родители, здраве и сбъднати мечти на чакащите още благата вест.

Последна редакция: нд, 21 дек 2025, 19:19 от Mama Ru

# 505
Малко за размисъл
И с пожелания домовете ви да си запълнят с детска глъчка.
Честито на новите родители, здраве и сбъднати мечти на чакащите още благата вест.
Здравей Mama Ru. С голям интерес изгледах репортажа и хубавичко си поплаках. Възхищавам се на тази красива, величествена и борбена жена която е дала най-прекрасното детство на едно невинно и красиво дете. Тя е и дала най-важното път по който детето да осъществява, да открива и да сбъдва мечтите си.
Пожелавам на всички много радост и надежда в живота и най-важното да не се отказват от най-съкровените си мечти.
Весели празници!

# 506
Малко за размисъл
Здравей Mama Ru. С голям интерес изгледах репортажа и хубавичко си поплаках. Възхищавам се на тази красива, величествена и борбена жена която е дала най-прекрасното детство на едно невинно и красиво дете. Тя е и дала най-важното път по който детето да осъществява, да открива и да сбъдва мечтите си.
Пожелавам на всички много радост и надежда в живота и най-важното да не се отказват от най-съкровените си мечти.
Весели празници!

В навечерието на най-чистите и красиви коледно-новогодишни празници пожелавам във всеки дом да има необятно и обширно слънце,огнени мечти, безценна надежда, спокоен мир и красиви моменти, които да спират дъха ви. Заедно споделените моменти се превръщат в красив дар и отварят нови врати към вълшебното и красивото в нашия дом. Измежду всички тези неща си проправя път детския глъч на малките деца, които с невинните детски очи търсят най-прекрасното от живота. Споделете ги заедно, обичайте се и поддържате духа на семейния уют и топлина. Защото празника не е само музика и танци, а един миг вълшебство и цял живот радост и утеха в душите и сърцата.
Светли Коледно-Новогодишни празници, скъпи съфорумците!

# 507
Малко за размисъл
Весели празници!

В навечерието на най-чистите и красиви коледно-новогодишни празници пожелавам във всеки дом да има необятно и обширно слънце,огнени мечти, безценна надежда, спокоен мир и красиви моменти, които да спират дъха ви. Заедно споделените моменти се превръщат в красив дар и отварят нови врати към вълшебното и красивото в нашия дом. Измежду всички тези неща си проправя път детския глъч на малките деца, които с невинните детски очи търсят най-прекрасното от живота. Споделете ги заедно, обичайте се и поддържате духа на семейния уют и топлина. Защото празника не е само музика и танци, а един миг вълшебство и цял живот радост и утеха в душите и сърцата.
Светли Коледно-Новогодишни празници, скъпи съфорумците!

# 508
Честито Рождество Христово!

На тези от вас, които вече сте осиновили деца – да се радвате на здраве и много щастливи години заедно, а на чакащите – скоро да осъществите мечтата си и домовете ви да се напълнят с детски усмивки!

Здраве и успехи на всички!

Последна редакция: чт, 25 дек 2025, 17:40 от Radilena

# 509
Днес бяхме на Коледен концерт в Музикалния театър с детенцето ни. Споделям го, защото си спомних същия концерт преди две години, по време на който се разплаках от мъка и просто мислено се помолих да се случи чудото и на нас и да си имаме детенце.
На всички, които чакат: имайте надежда. Молитвите ви ще бъдат чути.

Знам, че Коледа е както един от най-светлите празници, така обаче може и да е един от най-тъжните. Години наред съм гледала снимки на познати и приятели в социалните мрежи, около трапезата с децата, фотосесии с децата.. Винаги съм се радвала, но и ми беше много мъчно, че при нас не се получава. Днес сме трима и не искам нищо повече, освен да сме здрави и да благодаря на Господ.

Вярвайте. Пожелавам на всички, които чакат, скоро да се срещнат със своето чудо.

Общи условия

Активация на акаунт