Косопад - тема 27

• 13 161
  • 141
  •   2
Отговори
# 120
  • sofia
Аз съм любопитна как точно стресът води до косопад - гизически, химически и т.н. Иначе не се съмнявам в това.
Личната ми лекарка отсече, че при мен косопадът е от стрес. И сигурно е права, от известно време наистина чувствам, че имам нужда от почивка. Добре, че идват празници.
(Иначе си пия витамин Д, ама кога се сетя, кога не...)

# 121
Момичета  дайте ефективни средства против след родилен косопад, съвместими с кърмене? Отключи се на 3ти месец кърмене и вече месец е просто свиреп. Мия с Дюкре, пия Прегнакеър и витамин Д3.. нооо ефект нула.

# 122
  • София
Кой шампоани против пърхот (Себорея) се препоръчват - по възможност без SLS и др. вредни съставки?
Кои изследвания могат да се пуснат за липси (причини за косопад) - дерматолога всеки път заключва андрогенна алопеция и точка?! Идеята е да спра максимално оредяването.

# 123
  • Близко съм
Ами баланите, всички щитовидни, хормонални, витамини и минерали. Скъпо излиза, но пък имаш яснота как функционира отвътре организма.

# 124
Здравейте момичета,

Идвам с едни "бели кахъхи" и да дам малко от моя опит.

Преди 6 месеца ми окапа косата много, наистина много.
Започнах да пия биотин 13000, вътре с цинк и малко витамин Д.
+ започнах да ползвам Миноксидил.

Наблегнах доста на белтъчини в диетата си.

Изследванията ми показаха отклонения, макар и доста малко, на хормоните за Хашимото, конкретно М4. Хормони не съм лекувала, докторката каза, че още нищо не мога да направя, отклонението е много малко. Ще ме следят.

6 м по-късно, косата ми порастна пак. Определено всичко това подейства доста добре, но сега 1/2 от косата ми е като четка, 2см сред по-дългата. Тия късите косми са всеки със свое мнение.

# 125
Търся серум, който да блокира дхт. В Русия има работещи продукти, но нищо не се доставя до нас. Техните продукти са с капексил. Някой има ли идея за нещо работещо на пазара.

# 126
  • Димитровград
Дали няма продукти в Турция?
Дайте конкретен продукт и ще ви кажа дали турците имат аналог.

# 127
Дали няма продукти в Турция?
Дайте конкретен продукт и ще ви кажа дали турците имат аналог.
трихопротектор копирол например

# 128
  • Димитровград
В Турция предлагат много видове миноксидил. То е за андрогенен косопад точно.
Вашето лекарство е с капиксил и прокапил, има го в аналози в бг сайтове. И пептиди.

# 129
Здравейте,
Мъж съм и имам косопад. Обмислям да закупя дермаролер за коса. Четох, че бил ефективен. Вие ползвали ли сте такъв и действа ли? Колко милиметра игли трябва да си взема? Колкото може повече информация, ако може – кажете ми.

# 130
Здравейте. Посещавали ли сте д-р Бан Камуна. Тя прави ли трихограма?

# 131
Ходила съм при д-р Камуна в Софиямед, но ми гледа косата само с дерматоскоп и не е предлагала да правя други изследвания освен кръвни. Обаче за едни образувания по лицето каза, че трябва да се третират с лазер, какъвто има в друга клиника, където работи - BMK Hair & Skincare. Може да се обадите и да проверите дали предлагат там трихограма.

# 132
А дали с дерматоскопа могат детайлно да се огледат фоликулите?

# 133
Вероятно, въпреки че според мен това си е една обикновена лупа с осветление Grinning, а платих 55 лв. за 10 секундното му използване, защото не се покрива от направлението. При мен се видя, че фоликулите са с единични или велусни косми.

# 134
А доволна ли сте от докторката като отношение и лечение на проблема.

Общи условия

Активация на акаунт