Косопад - тема 27

• 3 465
  • 36
  •   1
Отговори
# 30
  • София
Момичета,някоя от вас успяла ли е да овладее косопада си и ако "да"дали би споделила с какви продукти?

1. Шампоан O'Right с кофеин
2. Ампула против косопад Trimay  - това е нещо като крем;  нанася се след измиване и се отмива с масаж в скалпа и след 10-15 минути
3. Серум Trimay (пише, че се ползва ежедневно, но аз го ползвам само след къпане) - изключително лек и не е мазен.

# 31
Здравейте , след почти три години без никакъв косопад , същият се върна с пълна сила .. и започвам да психясвам стабилно. Причината според мен е отново стрес (загуба на близък), както и предходния път , но сега ми се струва по-силен ..  И като за капак ужасен сърбеж в скалпа.. Не мога да открия алпикорт по аптеките, та какво ползвате за успокояване на скалпа ? Сърбежа засилва косопада- това от опит ..
тогава ми помогнаха само приорин (таблетки) - резултат на 4-ти месец и гела на Давинес. Впоследствие пих и Анакапс. Тогава почти 2 години имах проблем. Никакви мазила , те само ми влошаваха положението …
Гела  ползвам и до днес и сега отново започнах витамини Анакапс , но явно е необходимо време… Незнам надявам се пак да овладея нещата и ще ви следя за новости ..
Sharpy, виждам, че ти още пускаш темите, как са нещата при теб към днешна дата?

Последна редакция: вт, 16 сеп 2025, 20:33 от driada

# 32
  • Русе
При мен помага шампоан на Ив Роше,около 10 лв е, през годините за втори път го ползвам и когато почти свърши шишето косопада ми спира, в смисъл не става веднага,но наистина има ефект,все пак зависи от какво е косопада, при мен и двата пъти е от стрес.

# 33
Dianjeli, този ли ползваш ? https://yves-rocher.bg/hair-23-shampoan-protiv-kosopad
Трябва ми мек шампоан, който не дразни скалпа .. че сърбежа е ужасен …
Имате ли представа защо не намирам Алпикорт Ф по аптеките? Спрян от производство или е? Има ли някакъв заместител ?

# 34
Здравейте, може ли да ми препоръчате лекар-дерматолог, тритментолог, трихолог от който сте доволни и който ви е помогнал? Много ще ви бъда благодарна!
д-р Рачева, кожно венерически диспансер

# 35
  • Русе
Driada, точно този,не ми дразни въпреки,че имам алергия към боя,но трябва упоритост,действието първия път като го ползвах се усети почти на празна бутилка,сега втори път го ползвам,косата ми буквално се свличаше и може би след третото миене косопада доста намаля, ще видим.

# 36
Здравейте , след почти три години без никакъв косопад , същият се върна с пълна сила .. и започвам да психясвам стабилно. Причината според мен е отново стрес (загуба на близък), както и предходния път , но сега ми се струва по-силен ..  И като за капак ужасен сърбеж в скалпа.. Не мога да открия алпикорт по аптеките, та какво ползвате за успокояване на скалпа ? Сърбежа засилва косопада- това от опит ..
тогава ми помогнаха само приорин (таблетки) - резултат на 4-ти месец и гела на Давинес. Впоследствие пих и Анакапс. Тогава почти 2 години имах проблем. Никакви мазила , те само ми влошаваха положението …
Гела  ползвам и до днес и сега отново започнах витамини Анакапс , но явно е необходимо време… Незнам надявам се пак да овладея нещата и ще ви следя за новости ..
Sharpy, виждам, че ти още пускаш темите, как са нещата при теб към днешна дата?

Привет, няма Алпикорт, но може да отидеш до Педиатрична аптека Ерудита - с рецепта от лекар те ще ти направят лосион. За съжаление е доста скъп - около 74-75 лева беше за 100 мл, което в зависимост от количеството, което ползваш ще ти стигна за 1-1,5 месеца...

https://eruditabg.com/

Общи условия

Активация на акаунт