Всякакви въпроси за пералнята - тема 21

• 23 976
  • 632
  •   3
Отговори
# 570
  • Ловеч
Някакви препоръки за пералня за вграждане? Фен съм на АЕГ, но може и друга марка.
Miele имат ли перални за вграждане, нещо не намерих в нета?

П.П. ММ, който нищо не разбира от пране, ходил вчера в Техномикс и продавачка го "зарибила" с пералня Miele, 10 кг, имала 7-минутна програма! Пристигна въодушевен: "Представяш ли си, 10 кг пране ти го изпира за 7 минути! Страхотна техника!"...
Въдички за шарани, тя за 7 минути не може само да го намокри....Simple Smile
Аз съм с вградена пералня на Bosch Серия 8 от почти 9 години и съм много доволна.
В момента обзавеждам ново жилище и ще взема Miele, защото няма да е вградена.

# 571

П.П. ММ, който нищо не разбира от пране, ходил вчера в Техномикс и продавачка го "зарибила" с пералня Miele, 10 кг, имала 7-минутна програма! Пристигна въодушевен: "Представяш ли си, 10 кг пране ти го изпира за 7 минути! Страхотна техника!"..
Miele нямат такава програма. Имат single./функция/

Последна редакция: вт, 04 ное 2025, 11:30 от niljaniljo

# 572
На моята Миеле, най кратката програма е 20 мин.
Свободностояща е.

# 573
На моята Миеле, най кратката програма е 20 мин.
Свободностояща е.
Това ви  е програмата express 20'.Single е функция.
Функцията е възможност или задача, която може да изпълнява дадено устройство при програма.

# 574
РРР, как ме разсмя с този твой забавен мъж. Какъв оптимист само!
https://www.tehnomix.bg/peralnya-za-vgrazhdane-aeg-l8fbe48sci
Толкова струва и в Технополис.

Скрит текст:
Задължително ли трябва да е за вграждане?

# 575
Здравейте,

Искам да купувам пералня. Спрял съм се на следната: Gorenje WPNEI84A1SWIFI.

Търся мнения за тази пералня, както и препоръки за други перални. Благодаря.
Kитайка на Hisense. Не очаквайте особена здравина и издръжливост. Зависи и какво ще е натоварването.

Препоръки за други перални? Пере се почти всеки ден. 8 кг. капацитет мисля, че е ок. Цена ~1000 лв.

# 576
С бюджет 1000лв, бих взела AEG,  или Bosh.

# 577
Скрит текст:
Здравейте,

Искам да купувам пералня. Спрял съм се на следната: Gorenje WPNEI84A1SWIFI.

Търся мнения за тази пералня, както и препоръки за други перални. Благодаря.
Kитайка на Hisense. Не очаквайте особена здравина и издръжливост. Зависи и какво ще е натоварването.

Препоръки за други перални? Пере се почти всеки ден. 8 кг. капацитет мисля, че е ок. Цена ~1000 лв.
Не гледайте килограмите, а обема на барабана. Килограмите се отнасят за натоварването на мотора най-вече.
От добрите  стари серии, които са на изчезване вече:
https://www.tehnomix.bg/peralnya-electrolux-ew7f3694e-9-kg-steamcare-1600-ob-min

# 578
Здравейте!
Може ли мнение за тази пералня на Беко?
https://www.technopolis.bg/bg/Peralni-s-predno-zarezhdane/Peraln … 2821-WEE/p/654678

# 579
  • София
Скрит текст:
Задължително ли трябва да е за вграждане?

Да, част ми е от кухнята, която е дърво и инокс. Не ми се иска да развалям визията. Сегашната ми е и със сушилня, която никога не съм ползвала и е за 6 кг, а определено ми трябва по-голяма.
Малко жилище, какво да се прави. Sad

Последна редакция: ср, 05 ное 2025, 10:57 от РРР

# 580
Какво да е мнението. Евтин уред. Турска машинка, ако имате късмет ще изкара няколко години.
Относно как пере, не мога да дам отзив, но предполагам компромисно.

Ако е лично ползване бих инвестирала малко повече пари, ако е за жилище под наем или ваканционно жилище, бива.

# 581
  • София
Аз бих искала да обърна внимание при избора на пералня за нивото на шум. Ако живеете в малък апартамент или пък пералнята се намира в кухнята или в баня в непосредствена близост до спалнята, то е добре показателят да бъде по-нисък от 74 dB (A), най-добре max. 72 dB (A). (По въпроса има доста информация)
При мен пералнята ще бъде в баня далече от спалнята, но пък близо до хола (със сигурност отново ще избера по-тих модел).
И друго - ако се колебаете между няколко модела и ги гледате в сайта на Технополис - да споделя, че бутонът “сравни” само ще ви обърка при съпоставката. Установих, че всякакви измишльотини излизат, които не съвпадат с описанието на съответния модел в официалния сайт на производителя. В случая говоря за АЕГ. Разглеждайте показателите на моделите в сайта им  ( и там могат да се сравнят) или пък в приложената документация в pdf-файлове.
И един въпрос към тези, които имат опцията “Universal dose” (POD) към пералнята. Ползвате ли комбинираните капсули POD на Ariel? Доволни ли сте и усеща ли се разлика в изпирането ?
Виждам, че разликата в цената в модел с и без тази опция в чекмеджето за препарат е около 120 лв. и се чудя дали е такъв плюс;).

# 582
Здравейте.
Може ли мнение за тази пералня ?
https://www.technopolis.bg/bg/Peralni-s-predno-zarezhdane/Peraln … 4?tab=featuresTab

# 583
  • София
Вижте подробности за модела и  тук:
https://www.aeg.bg/laundry/laundry/washing-machines/front-loader … machine/lf5z41be/ Ако не Ви пречи, че ще е бая шумна при 76 dB (A), както е споделено и в коментарите и също, че няма сертификат за безопасно пране на вълна (второто си е субективно, разбира се) …

# 584
Вижте подробности за модела и  тук:
https://www.aeg.bg/laundry/laundry/washing-machines/front-loader … machine/lf5z41be/ Ако не Ви пречи, че ще е бая шумна при 76 dB (A), както е споделено и в коментарите и също, че няма сертификат за безопасно пране на вълна (второто си е субективно, разбира се) …
Скиорче, извинявай, но пишеш глупости.
Недей да подвеждаш хората.
Пералнята си има програма за пране на вълна.
Това за 72 децибела е абсолютно невярно. Още в училище се учи що е то шум/звук и кои са факторите за неговото усилване или пък заглушаване.
Когато пишеш за нивата на излъчвания шум от уреда, даваш ли си сметка, че производителя определя този показател при точно определени условия и те не са релевантни в ежедневието, където подови настилки, стени, разпределение на жилището, мястото, където е поставен уреда и т.н. са основен фактор за това как ще се усилва или подтиска шума?

Общи условия

Активация на акаунт