Всякакви въпроси за пералнята - тема 21

• 14 770
  • 389
  •   1
Отговори
# 255
За да не търсите чорапи и друго дребно пране из пералнята, най добре си купете една-две торбички от мрежеста материя с цип за перална машина

# 256
За да не търсите чорапи и друго дребно пране из пералнята, най добре си купете една-две торбички от мрежеста материя с цип за перална машина
Чорапа го намерих Simple Smile Беше се пъхнал в джоба на едни къси панталони.
Торбички имаме. Но няма кой да си играе да пъха дребното пране в тях 😁

# 257
Четох доста мнения,едни са доволни ,други не,но попадам все на стари коментари.Интересуваше ме към днешна дата.Чудя се между три модела Пералня BEKO BM3WFSU 37213 WPBB 7.0 kg, 1200 об/min, ИНВЕРТОРЕН МОТОР
Пералня HAIER HW80-B14959EU1-S 8.0 kg, 1400 об/min
Пералня GRUNDIG GW5P 58415 W 8.0 kg, 1400 об/min, ИНВЕРТОРЕН МОТОР
Според вас  кой модел да избера?
Към днешна дата — Беко не.

Пък ако искате, купете си.
Бихте ли споделили какви са проблемите на съвременните Беко? Имам такава, купена преди 10 години. Развали се, защото й изгоря платката, вероятно заради токов удар. Други проблеми не е имала.

# 258
За да не изгаря електрониката на домашните електроуреди, си вземете разклонители с вградени защити - максимално токова и арестер - защита срещу токови удари и пренапрежения. Има и такива устройства - единични "разклонители" със защити  - кутийка с вграден щепсел, която се включва в контакт на електроинсталацията, а на кутийката има контакт, в който се включва примерно пералнята. Такива разклонители е хубаво да се включат и преди черната техника - телевизори, сателитни или кабелни приемници, стереоуредби, компютри, рутери, сплитери и т.н.

# 259
Това със сигурност ще го направим. Но въпросът е какво се е променило в качеството на самите перални за тези 10 години и защо вече не се препоръчва Беко, понеже спешно трябва да се купи нова.

# 260
Това със сигурност ще го направим. Но въпросът е какво се е променило в качеството на самите перални за тези 10 години и защо вече не се препоръчва Беко, понеже спешно трябва да се купи нова.
Защото сега се влага минимум материал. Не струват.
По добре немска машина, стар модел да е.

# 261
  • София
Здравейте, какво е мнението ви за INDESIT IM 762 MY TIME EE? Умувам за нова пералня и засега съм се спрял на нея.

# 262
Здравейте, какво е мнението ви за INDESIT IM 762 MY TIME EE? Умувам за нова пералня и засега съм се спрял на нея.
Много бюджетна и без екстри.

# 263
Тоест, чупят се бързо или?

# 264
  • София

Индезит вече са ребрандирани модели на Беко. В тях не е останало нищо от старата италианска марка. Въпросният модел е не само произведен, но и проектиран в Турция и е идентичен с този:
https://www.technopolis.bg/bg/Peralni-s-predno-zarezhdane/Peraln … 213-WPBB/p/653387

Аз лично не бих очаквала много от пералня, която струва половин минимална заплата. Сигурно пере, не знам какви са вашите изисквания, но аз бих дала повече за уред, който ползвам ежедневно и съответно искам да ми е удобен, тих и приятен за работа, както и да има живот, по-дълъг от гаранционния срок.

# 265
Скрит текст:
Тоест, чупят се бързо или?
Като начало не перат добре, по шумни са, захабяват дрехите и да, по бързо се развалят.

Аз си купих Миле, да ви кажа дори на визия е по пластмасова от стария ми Индезит. За пране пере, все пак е висок клас уред, но очаквах много повече.

# 266
С този пост малко си противпречите- хем Миле висок клас е пластмасова и не оправдава очакванията , хем Беко не става.
Моят съвет към потребителя с питането- вземете си това, което Ви устройва като цена и характеристики.
Колежка си взе Беко преди 4 години и е много доволна, моят купен Бош по същото време само ядове ми създаваше докато го смених . Три години мъки и накрая се родих с това, което си бях харесала  като марка от преки впечатления.
Разгледайте си модела и ако Ви харесва, купувайте, все пак има гаранция.

# 267
Ами аз се надявах да взема нещо, което пак да изкара 10 години. Хайде, поне 7. Другото което е, не искам пералнята да има собствено мнение и да си удължава и съкращава програмите. Искам да знам, че като имам една много мръсна кърпа, тя ще се пере 2 часа, макар и да е лека. Или ако съм решила да пусна 5 тениски за половин час, ще са готови след половин час, не след два. Моят приятел има LG, което никога не знаеш колко ще пере. Повечето програми не изписват нищо, преди да натиснеш старт. Има 2-3, които уж са фиксирани между половин час и един час пак си правят каквото си искат и приключват след час и половина, примерно. Приемам препоръки. Simple Smile

# 268
Ами аз се надявах да взема нещо, което пак да изкара 10 години. Хайде, поне 7. Другото което е, не искам пералнята да има собствено мнение и да си удължава и съкращава програмите. Искам да знам, че като имам една много мръсна кърпа, тя ще се пере 2 часа, макар и да е лека. Или ако съм решила да пусна 5 тениски за половин час, ще са готови след половин час, не след два. Моят приятел има LG, което никога не знаеш колко ще пере. Повечето програми не изписват нищо, преди да натиснеш старт. Има 2-3, които уж са фиксирани между половин час и един час пак си правят каквото си искат и приключват след час и половина, примерно. Приемам препоръки. Simple Smile
Значи трябва да вземе някоя, която не тегли и е най-елементарва като управление, за да работи както Вие искате.

# 269
И двете Милета, които ползвам не изглеждат като 100 кг. пластмаса. Не съм забелязала да увеличават изписаното на дисплея време. Може и да го съкращават, но изобщо не съм засичала. Програмата от 20 минути мисля, че си е точно толкова дълга. За Бош която имаме, съм сигурна, че си удължава времето, ако съм сложила повече от предвиденото  в програмата пране.
Относно Индезит, моята майка има крайно отрицателно мнение. Още от началото правеше проблеми и беше все на ремонти. До момента, в който един от майсторите и предложи Миле втора употреба ... До тогава многократно ми даваше намокрено пране да го доизпирам. Може и да има доволни от марката, но всеки има различни критерии.

Общи условия

Активация на акаунт