Всякакви въпроси за пералнята - тема 21

• 14 151
  • 383
  •   2
Отговори
# 300
rail_1234, petiaivanov Ви отговаря много адекватно.
Наистина, въпросите са Ви общи и издават незнание, в което няма нищо лошо, защото не може всички да знаем всичко.
Добре е да прочетете назад темата/темите, а ако не Ви се занимава — прочетете и вникнете какво Ви е отговорила Петя.
Ако ѝ нямате доверие пък (Ваша воля), то започнете да се ровите в историята на марките и моделите, и техническите им характеристики.
Успех!

# 301
И да добавя, че тук хора пишат на доброволни начала. И отговарят ако им  е кеф, ако ги питат любезно и не за глупости и отсрещната страна си е дала поне някакво усилие да реши какво иска. 

# 302
Здравейте! Отскоро съм с пералня Бош. Вчера след пране всичките дрехи имаха някакви черни дребни неща по тях. Установихме, че най-вероятно е от маншона. Възможно ли е да се рони? На някой случвало ли му се е нещо подобно?

# 303
Здравейте! Отскоро съм с пералня Бош. Вчера след пране всичките дрехи имаха някакви черни дребни неща по тях. Установихме, че най-вероятно е от маншона. Възможно ли е да се рони? На някой случвало ли му се е нещо подобно?

Хриси, от колко скоро?
Почиствана ли е някога, ако това скоро е да речем половин година?
Черните неща са твърди частици, които се махат и не цапат дрехите или са нещо размазано по дрехите?
Докато работи чуват ли се странни тропащи или стържещи звуци?

# 304

Хриси, от колко скоро?
Почиствана ли е някога, ако това скоро е да речем половин година?
Черните неща са твърди частици, които се махат и не цапат дрехите или са нещо размазано по дрехите?
Докато работи чуват ли се странни тропащи или стържещи звуци?

От по-малко от месец. Не се чуват звуци. Черни дребни неща, които падат и се ронят сякаш.

# 305
Странна работа.... Пусни я празна да направи един цикъл пране само с чаена лъжичка препарат.
Да са изпаднали тези неща от дреха или някой елемент от изкуствена кожа, например....
Няма как маншонът да се рони.
Отвори и филтъра на помпата преди да  я пуснеш да пере празна и виж там какво има.

# 306
Странна работа.... Пусни я празна да направи един цикъл пране само с чаена лъжичка препарат.
Да са изпаднали тези неща от дреха или някой елемент от изкуствена кожа, например....
Няма как маншонът да се рони.
Отвори и филтъра на помпата преди да  я пуснеш да пере празна и виж там какво има.

Благодаря, ще опитам.

# 307
  • на Мелмак
Момичета,
Да питам и тук.
Пуснах пералнята за почистване с таблетка. Ползвам вече втори пакет. Взима ми ги съседка, която работи в сервиз за техника.
Та, за първи път по барабана от вътрешната страна и маншона имаше неразтворена таблетка. Програмата е 90 С. Пуснах още 2 пъти, като при последното ми излезе изпод маншона(няма как да бръкна там) мокър мъх, като от сушилня.
Филтъра е чист. Права ли съм като си мисля, че трябва да се разглоби и почисти барабана?

# 308
Не я разглобявай. Пусни сега един стар чаршаф на 90 градуса с прах и размекнатата мръсотия ще замине в канала.
Ей за тази мръсотия и "калта", които са невидими, все споменавам като стане дума за почистване. Много трудно се разтварят тези наслоявания.

# 309
  • на Мелмак
Много ти благодаря, Петя Hug

# 310
Привет, търся съвет за пералня до 700-750 лева, която ще се монтира в апартамент, отдаван под наем. Моля мнение за нова HISENSE https://technovision.bg/produkt/biala-tehnika/peralni/peralnq-hi … wifi-connectlife/
или на старо MIELE с казан от стомана https://xn--80aabrpmds7b5a9h.xn--90ae/produkti/miele-softtronic- … na-pita-7-kg-1225
или други предложения?
Haier или Candy (най-новите модели, които са чисто производство на Haier) - тихи, набор от програми, особено Haier /малко по-скъпите им модели с черния люк/ имат опцията i-time, нещо което е скандално полезно. Всичките са с разглобяем казан, имат връзка с интернет (тоест могат да се изтеглят допълнителни програми) и няма програма, която да не ползва адекватно количество вода при пране/изплакване. Честно казано, вече това е единственият адекватен избор, защото другите опции са покъртителните Gorenje/Hisense, Beko (Indesit, Whirlpool, Hotpoint) или Vestel (Finlux, Crown, Telefunken и други техни марки).

Последна редакция: пн, 01 сеп 2025, 09:59 от natilo

# 311
А с каква дълбочина перални се водят слим? Виждам 42, 45, 54.6. И коя е слим, защото 54.6 е близка до 60?  Благодаря!

# 312
Здравейте отново! Бях писала преди около седмица. От около месец сме с Бош 6 серия. При първите пранета нямаше никакъв проблем. След това при едно-две пранета излязоха някакви чернички отлагания по дрехите. После изчезнаха, но оттогава дрехите миришат на гума след изпиране, а не на препарат. На какво може да се дължи?

# 313
Здравейте! Моята зълва иска да купува пералня и отделно сушилня с общ бюджет около 1500 лв. Дали може да ми препоръчате модели, от които сте доволни.

# 314
Здравейте! Моята зълва иска да купува пералня и отделно сушилня с общ бюджет около 1500 лв. Дали може да ми препоръчате модели, от които сте доволни.
С този бюджет май трябва по черния петък да изчака, за да купи малко по -добри уреди, които тук са препоръчвани. Моите тогава излязоха около 1700 лв след намалението. За 1500 лв ще са доста отрязани модели ниски серии.

Общи условия

Активация на акаунт