Всякакви въпроси за пералнята - тема 21

• 14 147
  • 383
  •   1
Отговори
# 375
Здравейте, купих пералня Бош 6та серия, днес я докараха. Притеснението ми идва от това, че камиончето паркира с десните си гуми качено на тротоара и съответно беше наклонено, пералнята беше в/у палетна количка и при опит на шофьора да я добута до рампата тя се изплъзна наполовина от количката и падна на левия долен ръб, той си я качи съвсем невъзмутимо и ми я стовариха пред входа.
Утре ще я инсталираме и мен някакси ме гложди тази ситуация дали не я повредиха въпреки транспортната опасовка, дали не трябваше да откажа тази бройка, но пък си мисля каква е гаранцията, че няма да ми докарат същата, с малко дете съм и ми е нужна, след като старата след вярна служба спря да работи.
Според мен няма да има проблем, ако не е била голяма височината.
Пералнята е опакована, вътре има и стереопор (или както там се пише)и би трябвало да е защитена.

Съветвам след монтажа да я тествате на няколко програми, и при най малко съмнение да я върнете.

Куриера помогна ли за качването до етаж или взе парите и избяга?
Магазина може да не предлага услуга качване до етаж, клиента може да не е заявил такава услуга. Това не е много от значение в случая важното е да няма дефект по уреда в следствие на изпускане от шофьора.

# 376
  • София
Благодаря, силно се надявам да няма проблем, реално от около 20 см падна, ще я пробвам да, само да я свържем утре.
Транспорта беше от самия магазин и не не я качиха, мисля се заплаща тази услуга, мъжът ми и негов приятел после я качиха, но имаме товарен асансьор.

# 377
Здравейте, купих пералня Бош 6та серия, днес я докараха. Притеснението ми идва от това, че камиончето паркира с десните си гуми качено на тротоара и съответно беше наклонено, пералнята беше в/у палетна количка и при опит на шофьора да я добута до рампата тя се изплъзна наполовина от количката и падна на левия долен ръб, той си я качи съвсем невъзмутимо и ми я стовариха пред входа.
Утре ще я инсталираме и мен някакси ме гложди тази ситуация дали не я повредиха въпреки транспортната опасовка, дали не трябваше да откажа тази бройка, но пък си мисля каква е гаранцията, че няма да ми докарат същата, с малко дете съм и ми е нужна, след като старата след вярна служба спря да работи.
Според мен няма да има проблем, ако не е била голяма височината.
Пералнята е опакована, вътре има и стереопор (или както там се пише)и би трябвало да е защитена.
Стиропор

# 378
  • София
Пуснахме я, на първо четене няма поражения, единствено стиропора се беше отчупил, пуснах 3 перални, за сега съм доволна, когато ги изсуша на простора след центрофуга 800 почти  не са намачкани, докато при стария Електролукс при центрофуга 700 бяха целите в малки гънки, колкото и да ги опъвам.
Прави ми впечатление, че като се въртят вътре дрехите "тупкат" по барабана, при старата не се чуваше така. Реших да пера с натиснат бутон за повече вода и плакнене, че нали сегашните ползвали много малко, пише в инструкциите, че обикновено се ползва, когато водата е по-мека.

# 379
Със здраве да я ползваш и да служи, колкото ти решиш, а не колкото тя реши Simple Smile
Мисля си обаче дали не ти идва ниска тази центрофуга на 800, особено за памук?
При мен такава е за вълна, за синтетика - 1000, за деликатни - 600, всичко извън тези материи центрофугирам на 1200 или 1400 оборота, някои имат до 1600, но моята - не.  Вярно е, че се мачкат повече (главно при пълна пералня), но пък така или иначе се глади, а на високите обороти по-бързо и съхнат и не товарят сушилнята, ако се ползва.

# 380
  • София
Благодаря, сега лятото ползвам сушилнята само за дрехите на детето, че става много топло (в спалнята е, поради липса на място)  и тогава ги пускам на 1200 ( това е максимума на пералнята), но за тениските в ежедневието (по майчинство съм) пускам на ниска центрофуга точно за да не гладя Flushed

# 381
Не им пречи центрофугата и на тениските. Аз всичко пера на 1600 оборота, а тениската като я изтръскаш и поопънеш преди простиране няма нужда от гладене въпреки тези 1600.

# 382
Защо някои кърпи за лице, стават като шкурка след пране? Дращи като ножовка и не може да се ползва. От едно пране, не всички. Някои, си остават меки

# 383
Защо някои кърпи за лице, стават като шкурка след пране? Дращи като ножовка и не може да се ползва. От едно пране, не всички. Някои, си остават меки

Защо не знам, сигурно зависи от материята. Но ако сушиш в сушилня, а не на простор, мекотата се запазва и при по-лошите.

Общи условия

Активация на акаунт