Всякакви въпроси за пералнята - тема 21

• 16 798
  • 429
  •   1
Отговори
# 420
  • София
Здравейте, с един приятел ерген спорим. Пералнята му е някакъв стар Индезит, дето се включва с две копчета - едното за машината, другото потвърждава и стартира програмата. При спиране той не започва с натискане на първото копче, а директно отваря люка. Често въобще не го гаси. Същото има лампичка, която почна да се включва сама в част от случаите, когато се сети да го спре. Според мен е прецакал нещо по машината, а той смята, че действията му са правилни. Е, кой от двамата е прав?

# 421
  • София
Здравейте, с един приятел ерген спорим. Пералнята му е някакъв стар Индезит, дето се включва с две копчета - едното за машината, другото потвърждава и стартира програмата. При спиране той не започва с натискане на първото копче, а директно отваря люка. Често въобще не го гаси. Същото има лампичка, която почна да се включва сама в част от случаите, когато се сети да го спре. Според мен е прецакал нещо по машината, а той смята, че действията му са правилни. Е, кой от двамата е прав?

Според мен, приятелят ви е прав. По принцип, машината заключва вратата, за да не може да се отвори по време на пране, и след като програмата приключи, отново я отключва. Т.е. фактът, че вратата изобщо е възможно да се отвори, означава и че това е ОК за машината.

„Първото копче“ стартира машината, т.е. може да боравите с нея -  да ѝ задавате програми и т.н. След приключване на една програма може да отново да заредите пералнята и да пуснете друга програма - не е нужно да изключвате машината между двете зареждания.

# 422
Не знам кой модел му е индезита, но мисля, че не е кой знае каква драма, че не натиска копчето старт/енд.
Старите индезити (италианските) са корави машини.

# 423
Той!
Изобщо не е задължително да я  изключва. Тя сама ще си го направи според това какво време е заложено от производителя.

# 424
Така и така сте на тема Индезит и то стар. Имам едно питане пак за това с 2 копчета. Има някои програми, които като приключи с прането, чака да й кликна старта за да започне центрофугата. Не разбирам защо. Вратата не се отваря, да кажеш, че е за да извадиш нещо, не е. Не е и за омекотител, защото пък дирекно започва центрофугата. На някои програми даже и центрофуга не започва, само бучи и приключва програмата. Нямаме инструкции, тъй като я намерихме в апартамента тази пералня. Намерих някакви инструкции, ама не мога да разбера дали изобщо са за нея. Indesit win82

# 425
Така и така сте на тема Индезит и то стар. Имам едно питане пак за това с 2 копчета. Има някои програми, които като приключи с прането, чака да й кликна старта за да започне центрофугата. Не разбирам защо. Вратата не се отваря, да кажеш, че е за да извадиш нещо, не е. Не е и за омекотител, защото пък дирекно започва центрофугата. На някои програми даже и центрофуга не започва, само бучи и приключва програмата. Нямаме инструкции, тъй като я намерихме в апартамента тази пералня. Намерих някакви инструкции, ама не мога да разбера дали изобщо са за нея. Indesit win82
Чака, защото програмата е принципно за дрехи, за които не е подходяща центрофуга и трябва да се пуска отделно.
Аз имах такава стара Индезит (и още си стои като дълбока резерва в мазето, напълно здрава, макар и след над 20-годишна експлоатация) и помня, че имаше такива програми.

# 426
Чака, защото програмата е принципно за дрехи, за които не е подходяща центрофуга и трябва да се пуска отделно.
Аз имах такава стара Индезит (и още си стои като дълбока резерва в мазето, напълно здрава, макар и след над 20-годишна експлоатация) и помня, че имаше такива програми.

и аз така мислех, ама вратата седи заключена, не ми дава да я отворя. Нещо друго ще да е.

# 427
Трябва да я изчакаш (вратата), и моята не се отваряше веднага след края на цикъла, а минаваха няколко минути - не помня точно колко и не съм я дебнала и броила, просто си знаех и не бързах да отварям цигара време (да речем, че е 5 минути), макар че надали чак толкова е било нужно. Ама няма да си зарежа цигарата насред кефа, я Simple Smile

# 428
  • Ловеч
Момичета, чували ли сте за парфюм за пране? Мъжът ми е купил от този. Имате ли впечатления?
https://www.giovani.bg/

Последна редакция: вт, 07 окт 2025, 13:23 от radina_k86

# 429
Не става, не се шегувам. Случвало се е да я оставим и цяла вечер да чака и пак не става седи заключена и чака. Шашава работа

Иначе такъв парфюм за дрехи не съм пробвала. Омекотителя върши добра работа. Но много зависи на коя програма, имам чувството, че някои програми отмиват аромата на омекотителя.

Общи условия

Активация на акаунт