Всякакви въпроси за пералнята - тема 21

• 28 719
  • 775
  •   3
Отговори
# 690
petiaivanov и аз съм в чуденка. Само рутера остана да сменя.

# 691
Хахаха, разсмя ме. Баба ти все с рутери е прала Beers

# 692

Може и да свърши работа.
Аз се бях оплаквала, че с рутера на Виваком не ми се отварят половината сайтове.
Смених с ЕОН и пак ядец - не се отваряха нито сайтове, нито приложенията на телевизора.
Оплаках им се, дойдох, не намериха проблем, но смениха рутера (нов с друг нов) и нещата полетяха.

# 693
Гледам покрай този "Черен петък", който в България е чисто 💩💩💩, темата е много натоварена. То всички теми са такива покрай него май Simple Smile
Но аз ще се опитам да прокарам едно питане за съвет. Пералнята е АЕГ. Коментирано е вече, че на някои модели под чекмеджето за препарати се образува един полип. Прилича, като да е от перилния препарат. Като се опитвам да го почистя се разпенва. Но аз си мисля, че е някаква гадна комбинация между перилен препарат и варовик. Опитвах се да го чистя с разни препарати. Ползвах и такъв за котлен камък от който съм доволен. Пробвах и с един Медикс за фаянс. Търках с гъбичка, колкото мога, че е тесничко там за моите ръчички. Ползвах и четка за зъби да търкам. Оставих препаратите повечко време да подействат - уви след всичките ми усиля, включително и надрани ръце 😁 не успях да го изчистя напълно.... Някой който има този проблем и е успял да се справи с него, ако може да ми сподели КАК Simple Smile
Друг въпрос - как почиствате отделенията за перилен препарат? Че и там голямо търкане, особено на това за омекотител. Не ползвам такъв но отделението се зацапва доста гадно. Вероятно водата ни е пълна отврат и е от това. Имаше коментари, че някой си слагат тези отделения в съдомиялната машина, но на нашата пералня е с едно лъскаво - предполагам някакъв вид фолио и се притеснявам да не го окипазя в съдомиялна. Та моля за съвет, за сравнително лесно почистване и на това отделение. Честно казано, не е болка за умиране но определено ме дразнят тези неща 😁
По доскорошните спорове относно това с колко вода перат пералните - пуснах пералнята да се почисти на програма памук, понеже нямам специализирана и направих няколко снимки. Едва ли по тях ще може да се измери количеството вода. Но според мен си е напълно достатъчно за добро изпиране на прането Simple Smile

Успех на ловците, на изгодни оферти Simple Smile

# 694
  • В небето
Така хайде и тук да цопна, след темата с хладилниците... И пералня се налага да вземем, та нещата още по-сложни ми станаха. Искам опция автоматично дозиране и функция пара. Видях, че Бош имат богат избот, има и опции на АЕГ. Миеле-то не ми се иска заради ограничението с ползването само на техен препарат, но всякакви съвети ще са ми полезни.
https://www.bosch-home.bg/bg/mkt-product/washers-dryers/washing- … chines/WGG244F3BY
https://www.tehnomix.bg/peralnya-aeg-lfr73944qe?qty=1
Моля за отзиви

Имаме АЕГ-то от около 6 месеца. Освен, че не успявам да я вържа с УайФай, другото е топ!

Четохте ли упътването? От с. 37 нататък: https://api.electrolux-medialibrary.com/asset/eeeafa4b-2a20-474d … DF/240710N5WO.pdf

# 695
petiaivanov - нямам представа, дали ще ми бъде от полза, ама като съм си платил предпочитам да зная, че мога да го ползвам Simple Smile

Черна станция - моят е ЗТЕ - вивакомски и токущо ме светна да искам смяна. Кофтито е, че освен проклетата пералня не ми е направил друга беля. Нямам проблеми като твоите, вързвам го с телефони, лаптоп, принтер, Адакс и няма проблем.

# 696
  • на Мелмак
Чекмеджето може да го накиснете в леген с разтворен препарат за почистване на перални.

# 697
Г. Писаров, там, където има дебели наслоявания от варовик и залепнал по него препарат, можеш да сложиш отгоре кухненска хартия, напоена с  бял оцет (да е със светъл цвят, че да не вземе да оцвети) да постои една нощ и варовикът ще се размекне. Чекмеджето можеш да напръскаш с обезмаслител, който съдържа белина.
Относно така наречения "черен петък" , то това няма нищо общо с оригинала-промоции няма и петък няма. Тук си е едно набиване на пари за боклук, който се чисти от магазините, като някъде към началото на октомври му надуват здравата цената. Аз до миналата година си правех скрийншотове  за преди и сега от сайтове на магазини. Не стига, че надуват цените, ами и крият читавата стока. Тя се появява на пазара чак някъде през декември.  Не го знам народът що се юрнал така сякаш стоките ще свършат. Погледни във всичките теми за домакинска техника какво е, а пък на ЛС е още по-натоварено.

# 698
Г. Писаров, там, където има дебели наслоявания от варовик и залепнал по него препарат, можеш да сложиш отгоре кухненска хартия, напоена с  бял оцет (да е със светъл цвят, че да не вземе да оцвети) да постои една нощ и варовикът ще се размекне. Чекмеджето можеш да напръскаш с обезмаслител, който съдържа белина.
Относно така наречения "черен петък" , то това няма нищо общо с оригинала-промоции няма и петък няма. Тук си е едно набиване на пари за боклук, който се чисти от магазините, като някъде към началото на октомври му надуват здравата цената. Аз до миналата година си правех скрийншотове  за преди и сега от сайтове на магазини. Не стига, че надуват цените, ами и крият читавата стока. Тя се появява на пазара чак някъде през декември.  Не го знам народът що се юрнал така сякаш стоките ще свършат. Погледни във всичките теми за домакинска техника какво е, а пък на ЛС е още по-натоварено.
Добра идея за оцета на хартия или нещо друго. Не ми дошло на ум Simple Smile
Чекмеджето не съм го пробвал с обезмаслител. Ще го пробвам при следващото чистене дали ще се измие по - лесно.
Благодаря за идеите Simple Smile
"Черния петък", забелязах че в България е т***к работа, когато купувах електроуреди аз. От лятото започнах да си набелязвам марки и модели. До ноември цените им се покачиха с доста. На Черния петък не паднаха на нивото от лятото. Но поне открих това, което бях набелязал. Има търговци, които правят отстъпки сега. Може и да не е много голяма. Но за друго неща, за къщата, които сега купувам има някакви символични намаления Simple Smile

# 699
Здравейте!
От вчера съм горд собственик на Bosh WGB244400BY. Надявам се да ми служи вярно. Предната пералня Електролукс работи безотказно 25 години.
Чета в книжката, че първото пускане трябва да е без дрехи с перилен препарат на прах с кислородна белина. В момента имам този прах. На преведения етикет пише, че съдържа оптически избелители, базирани на кислород. Дали ще свърши работа или да купя друг?

# 700
Честита!
Няма никакво значение кой препарат е. Важното е да е съвсем мъничко количество, не повече от супена лъжица и температура поне 60 градуса.. Целта е да се почисти машината от масла и нечисти остатъци от производствения процес.

# 701
А, чак пък друг да купуваш - сложи малко обаче, не повече от равна супена лъжица.
И пак "А"! Петя ме изпреварила, но няма да трия Simple Smile

# 702
  • оттам, откъдето започва България
Аз пък си мислех, че този прах е само за бяло пране.

# 703
Аз пък си мислех, че този прах е само за бяло пране.
За бяло е. Съдържа някакъв процент избелители. Под цветни имат предвид устойчиви цветове на покривки, кърпи, салфетки за маса....

# 704
За този прах, който аз публикувах ли става дума? Той е за бяло пране. Аз сега я пуснах празна с него. За цветно имам само течни и като ви чета тук май ще трябва да ги хвърлям. Основно с такива съм прала досега. Слагах ги директно в барабана в чашка. Не съм имала проблеми. 25 години работи старата пералня. Никога не се е налагало да я ремонтираме. Тя още работи, но от скоро започна от време на време да изписва някаква грешка и два пъти не из центрофугира дрехите. Затова реших, че й е дошло времето.
Новата ще я щадя повече.

Общи условия

Активация на акаунт