Баща ли бе да го опишеш?

• 7 148
  • 149
  •   1
Отговори
# 45
Авторката сигурно е права за нещата, които я дразнят, обаче на мен ми направи лошо впечатление постоянното възхваляване на "великия европеец" и принизяването на "смотания българин Ганьо" и на "бедняците от Ивицата Газа". Така че всеки с недостатъците си.

# 46
  • Paris, France
Но това определено не е формата на отглеждане и възпитание на дете, която очаквам от високообразован мъж в Европа. Не живеем в ивицата Газа, все пак.
Наблюденията ми сочат, че празни може да са хладилниците на високо (или ниско) образованите европейци. Тези от Газа, Шри Ланка, Мали, Конго, Филипините, Ирак и неразвития свят пазаруват, готвят всеки ден и когато  живеят сами и си гледат децата доста добре. Ние сме гледани без деца наоколо, без отговорности, често на полуфабрикати или лесни манджи и затова не знаем как да гледаме дете. При жените има майчино чувство, но мъжете го нямат.

Не случайно народът е казал "Иди при бедния да се наядеш и при богатия да се нае*еш!" Много е вярно. 🌞

Ще се научи малкият да готви. Бащата не. Мислете за банкова карта, Uber доставки, готова храна от местно заведения, пица и научете малкия как да ги поръчва, плаща и приема доставки на храна. Има заведения, в които със сметка и абонамент няма да плаща нищо.

# 47
Авторката сигурно е права за нещата, които я дразнят, обаче на мен ми направи лошо впечатление постоянното възхваляване на "великия европеец" и принизяването на "смотания българин Ганьо" и на "бедняците от Ивицата Газа". Така че всеки с недостатъците си.
Точно, и въпреки че живее в чужбината пак си хванала Ганьо.

# 48
Но това определено не е формата на отглеждане и възпитание на дете, която очаквам от високообразован мъж в Европа. Не живеем в ивицата Газа, все пак.
Наблюденията ми сочат, че празни може да са хладилниците на високо (или ниско) образованите европейци. Тези от Газа, Шри Ланка, Мали, Конго, Филипините, Ирак и неразвития свят пазаруват, готвят всеки ден и когато  живеят сами и си гледат децата доста добре. Ние сме гледани без деца наоколо, без отговорности, често на полуфабрикати или лесни манджи и затова не знаем как да гледаме дете. При жените има майчино чувство, но мъжете го нямат.

Не случайно народът е казал "Иди при бедния да се наядеш и при богатия да се нае*еш!" Много е вярно. 🌞

Ще се научи малкият да готви. Бащата не. Мислете за банкова карта, Uber доставки, готова храна от местно заведения, пица и научете малкия как да ги поръчва, плаща и приема доставки на храна. Има заведения, в които със сметка и абонамент няма да плаща нищо.

Посмях се, напълно вярно.

И да приемам критиката за манталитета. Не знам по какъв друг начин да го опиша освен с “нашенски”. Това да ми е недостатъка (но имам и други много, признавам).

# 49
Еми той сигурно си казва същото: "това да ми е недостатъкът".
За мен малко се преувеличава проблемът. Да, има за какво да търпи критика бащата, но не е лошо да се замислиш дали пък и ти не драматизираш твърде много. В крайна сметка ти си избрала гените на този човек да бъдат в твоето потомство и имай едно наум, че синът ви може някой ден да бъде същият баща на своите деца. Самата ти подметна за някои общи черти. Може да си има някакви дефицити бившият ти, с които не може да се пребори. Освен да настояваш ти за основни родителски права, а за бащата да остане по-ограничен режим на виждане, ако смяташ, че е толкова зле положението.

# 50
Айде няма нужда, щом е сгрешила с избора на мъж, цял живот да му търпи тъпотиите. Ще си се консултира с адвокат, ще реши проблема. За мен подобно положение е голям проблем и крайна безотговорност. Че и нагъл, да вменява вина на детето, че е звъннало на майка си.
В първите постове жената е написала, че детето може само да си приготви сандвич и салата, но не е имало с какво, защото така нареченият баща, нямал време да напазарува. Какъв глупак трябва да си, за да знаеш че детето ти ще е при теб, ти няма да си с него, но и не си намерил за нужно да напазаруваш. И ще оставиш детето си съвсем съзнателно гладно, докато си вееш гъза навън. Той сигурно е вечерял през това време, нали? Абсурно е и няма как да бъде оправдано.
Щял бил да учи детето да си готви. Е, как ще стане при празен хладилник и само дете, което тепърва трябва да бъде учено от някой.

Последна редакция: пт, 13 юни 2025, 20:41 от alex_jp

# 51

Много точно.
Авторке, научи детето при бащата да поръчва и приема доставки. Тати да плаща Wink
А вкъщи си го научи да готви Grinning
Това му е син, не му е слугинче. Ужасен човек.

# 52
Силно ме съмнява хладилникът да е бил абсолютно празен или да не е имало поне една филия хляб, това не съм го виждала даже и в ергенска квартира. Затова ми се струва, че нещата леко се преувеличават и доукрасяват.
Иначе разбира се, че жената не е длъжна да го търпи и правилно е постъпила, като се е разделила с него. Просто давам друга гледна точка, за да се замисли най-малкото за бъдещето дали и синът им няма да е наследи някои черти от характера на баща си и дали тогава авторката ще бъде толкова серт, колкото е сега.

# 53
  • Paris, France
А мене хич не ме съмнява. Нагледала съм се на празни хладилници. Като бях мома моят хладилник седеше изключен, като го включвах само ден, преди да дойде майка ми. Като съм сама у дома също е празен и използвам липсата на домашните да го размразя и изчистя. Пазарувам, готвя си прясно всеки ден, но хляб не купувам и си правя салата с протеин като риба или месо, яйца, а ако ям въглехидрати е ориз или макарони.

Вярвам го. Стотици хиляди британски IT и банкови служители живееха на празни хладилници или с максимум няколко бири вътре. Като огладнеят, ядат навън или take away като китайско, пица, индийска храна и хвърлят опаковката. Такова ядяха и уж бедни семейсъва с деца, бляк.

У нас рядко има хляб на филии. Ядем франзели, но те на другия ден не могат да се ядат на сандвич или с нещо.

Мисля, че за храната ще могат да се разберат. Идея е да сложи готови ястия във фризера, които само се топлят в микровълнова, но детето може и да не ги поиска ако обича кора. Ако обича китайско или индийско - става

# 54
Да, авторката и детето прекрасни, а бащата тъп селяндур. Ама не стават така нещата. А за къща без никаква храна не си го представям. Много пресилено и необективно.

# 55
Неглижирането на детето е по-големият проблем, според мен. Като няма време нито да напазарува, нито да вечеря заедно с това дете, да беше звъннал на майката да си го гледа, докато се поосвободи. В първия пост се споменават и други проблеми в комуникацията между баща и син, а пък това, дето му звъннал да го пита що е избягал, е no comment.  Ако беше говорил така на моята 9годишна дъщеря, щеше да го направи луд още по телефона, ама явно синът на авторката е възпитан да премълчава.
 Рф, ние сме седяли сами, щото нашите са на работа и няма кой да ни гледа. В случая няма нищо такова, не става за сравнение.

# 56
Всъщност и аз съм виждала такива. А бащата освен всичко е и безработен. Та хич даже не се чудя, че не имало в хладилника храна. Все пак дете, което може да си направи сандвич, ще си направи, няма да седи гладно.
Има мъже, които хич не се сещат за такива подробности. Познавам един, който уж е добър баща и си живеят заедно цялото семейство. Та той като е сам с децата, си слага храна само за себе си. Приготвя си, сяда си и си яде. На децата не предлага и не слага. За мен е необяснимо, но е факт. Поне хладилникът им е пълен и децата могат да си вземат каквото искат.

# 57
  • Paris, France
В Европа безработните получават 90% от заплатата си цяла година, та не е причина безработицата му да е празен хладилника.

# 58
В Европа безработните получават 90% от заплатата си цяла година, та не е причина безработицата му да е празен хладилника.

В такъв случай, явно детето му да е нахранено и обгрижено, не е приоритет за него, което е и истинският проблем.

# 59
  • По света и у нас
Когато си 2ри клас чакаш вашите да се приберат към 6 или 7 вечерта, чакал си ги от 1:30ч. И ако никой не се прибере започваш да се тревожиш. Това дете е висяло само вкъщи 9 часа и е аутистче на всичкото отгоре. Ми не е нормално. Като имаш дете, имаш някаква отговорно към този човек, по същия начин както когато си във връзка. Ако детето ти е тийн и не го интересуваш вече - ОК, но да изоставяш второкласник, по този начин не е нормално.

Общи условия

Активация на акаунт