Пазаруване от Amazon- тема № 109

• 46 195
  • 583
  •   6
Отговори
# 570
Някой дали е поръчвал дозатор за сапун от тези, които пускат пяна и се зареждат с usb?
Ако имате препоръки ще съм благодарна. Купих 2 вече от България, които се развалят...
От AliExpress купих.
Скрит текст:
Беше нов модел. След 9 месеца употреба е без грешка. Батерията му издържа наистина много седмици. Шуми като електрическа четка за зъби(нищо дразнещо). Сапунената течност трябва да е с гъстотата на вода(пропорцията се прави на око, защото течните сапуни са различни).

https://www.aliexpress.com/item/1005009224036426.html

# 571
  • София
Аз също не съм виждала възможност за плащане през PayPal...щях да го ползвам, ако имаше този вариант.
 ... дори не помня от кога ползвам Амазон, но е отпреди 2012
от 2011 имам поръчки от Javari-то.... ех, хубави времена бяха, липсва ми

# 572
Последната ми поръчка е на стойност 47 евро.Пак е с безплатна доставка.Едната ми паста за зъби,пътува сама.Не знам как им излиза сметката.

По всяка вероятност стойността е била 47 евро преди да се даде българския адрес. Като е бил посочен български адрес и се е начислило нашето по-високо ДДС, стойността е стигнала 49 евро.
Ако не е така, ще ми е любопитно да видя фактурата.

# 573
По-скоро е ползвала отстъпка и след прилагането ѝ, стойността на поръчката е паднала до 47 евро. За безплатна доставка се взема предвид сумата преди прилагането на отстъпки и купони.
Няма как да е от ДДС-то,тъй като разликата е само 1%.

# 574
ДДС-то в Германия е точно 1% по-ниско.

# 575
  • гр. София
Здравейте, наложи ми се да върна артикул и както и друг път съм правила генерирах етикет и отидох в Спиди. Не можаха да цъкнат на баркода, явно беше невалиден.
Възможно ли е връщането да е през Еконт например, чрез които получих пратката по спомен? Или нещо пропускам...Направи ми впечатление, че адреса за връщане е във Вроцлав, а не в Германия.
Някаква идея какво да правя? Засега смятам да канселирам този етикет и да генерирам нов и да пробвам пак. Но реших и вас да питам...

# 576
ДДС-то в Германия е точно 1% по-ниско.
И? 1% от 47€ колко точно е?
Здравейте, наложи ми се да върна артикул и както и друг път съм правила генерирах етикет и отидох в Спиди. Не можаха да цъкнат на баркода, явно беше невалиден.
Възможно ли е връщането да е през Еконт например, чрез които получих пратката по спомен? Или нещо пропускам...Направи ми впечатление, че адреса за връщане е във Вроцлав, а не в Германия.
Някаква идея какво да правя? Засега смятам да канселирам този етикет и да генерирам нов и да пробвам пак. Но реших и вас да питам...
Ако етикета за връщане е с DHL, то проблемът е в Спиди. Ако сте отишли в Спиди веднага след генериране на етикета, то вероятно това е причината да не бъде разпознат номера на товарителницата. Нужно е технологично време за отразяване в системата на Спиди. Отидете утре отново в Спиди и опитайте отново със същия номер.

# 577
По-скоро е ползвала отстъпка и след прилагането ѝ, стойността на поръчката е паднала до 47 евро. За безплатна доставка се взема предвид сумата преди прилагането на отстъпки и купони.
Няма как да е от ДДС-то,тъй като разликата е само 1%.

Да,имаше отстъпка за абонамент.И друг път съм ги ползвала,но пак искаше 49 за БД Фактурата не мога да я сваля,дава грешка.Затова направих скрииншот.

# 578
  • гр. София
Abreviatura, вчера генерирах етикета и днес отидох до Спиди. Даже до два техни офиса, да не би в първия нещо да не са се справили...🙄

# 579
Abreviatura, вчера генерирах етикета и днес отидох до Спиди. Даже до два техни офиса, да не би в първия нещо да не са се справили...🙄
Така ми скъсаха нервите веднъж с връщане на обемна и тежка пратка. Момата ми каза да се върна друг път, но аз съм много упорита!

Клавиатурата трябва да им е превключена на английски, иначе четецът не разпознава кода и казват, че е невалиден!

ЧревоУгодник, супер, много благодаря!

Последна редакция: ср, 24 сеп 2025, 21:43 от drago_2008

# 580
# 581
  • Където е сърцето
Аз да питам за връщането. Пратката ми дойде с Еконта. Със Спиди ли се връша все още?

# 582
  • гр. София
Аз да питам за връщането. Пратката ми дойде с Еконта. Със Спиди ли се връша все още?

И аз това питам. Да няма някаква промяна...
Анулирах предишния етикет, опитвам да генерерам нов. Не ми дава такъв с безплатно връщане - трябвало да си платя връщането:
I'll Send & Pay
Please arrange shipment for the return items with order ID and return ID.
We'll refund up to €8.40 in return postage costs once we receive the item.

Задавам Wrong item was sent, провах и с Description on website is not acurate, Item is defective or does not work.....

# 583
Няма промяна, със Спиди се връща.
Скоро ми се наложи за робота (това ми е второ връщане, откакто поръчвам от Амазон, а това е поне от 10 г.). Но не обърнах внимание до кой адрес и затова не писах вчера.
Разпечатах си етикета, спазих инструкциите и занесох в офис на Спиди. Не ми дадоха бележка обаче... не знам дали не трябваше да си поискам.

Общи условия

Активация на акаунт