Име на момиче с буквата З

• 1 920
  • 67
  •   1
Отговори
# 15
И аз харесвам само Зара.

Звезделина.

# 16
Зара или Златина

# 17
Нито едно от посочените имена от авторката на темата  не ми харесва, но с тази буква имам любимо и не толкова често срещано - Зора. Кратко, ясно, носи положителен заряд със символиката си.

# 18
Златомира ми харесва повече от Златозара. Като цяло З е трудна буква - Зорница, Злата/ Златина, Зоя, Зинаида, Здравка и Зара.  Най-много ми харесва Зорница.

# 19
  • Най-красивата страна
Златозара ми харесва много .
Зара само като умалително.
Но и Златомира не е лошо.
Зоя е едно от малкото трибуквени имена,които харесвам.Гръцко е и означава ,,живот,,.
Зорница също ми харесва.
Всичките са красиви,женствени имена,имат хубаво значение,не са прекалено често срещани.

# 20
Нито едно.

# 21
Какъв смисъл влагаш в Златозара?  Интересно звучене има.
Например: Мирослав - слава на мира. Светозар - светлина и осветявам(озарявам) или "ярък като зората" да кажем, Златозара - от "злато" и "озарявам" - "сияеща като злато", "да блести като злато"?

Още по темата: Златна, Златея, Златодара,
При всички случаи това внушение за някакво богатство.

# 22
Звездица също не звучи зле. Златозара хич не ми звучи добре.

# 23
З е трудна буква. Единствено Звезделина ми харесва. Бих кръстила само Зара или Златина. Златозара не ми харесва като звучене. Въобще комбаниции със злато, освен Златина ми звучат много измислени.

# 24
  • SF
Нито едно име със З не ми допада. Евентуално Зара - хубаво е за лого на магазин.
Зорница е е приятно име.
Всякакви там измишльотини Златозара, Златослава, Златомира, Златолюба не ми допадат и са ми смешни.

# 25
Между двете може би Златомира.
Зарина, Зоя, Зана, Звездомира.

# 26
Още по темата: Златна, Златея, Златодара,
При всички случаи това внушение за някакво богатство.
Само да се включа, че посочените ми грабнаха окото най-вече Златея. Хем оригинално хем звучи нежно.

П.П. Аз съм с тази буква и с едно от посочените алтернативни имена. Държали са на буквата - на едната ми баба. Ами дълго не приемах добре името си, не ми харесваше звученето, само обръщението то ме спасява. Предложенията са дълги имена, с не толкова звучни букви... Та да помисли авторката добре.

# 27
  • Варна
Златина, ако трябва да е със "злато" само ми допада донякъде.
С буквата единствено Зара, Зарина и евентуално Зорница.

# 28
  • София
И двете не ми допадат. Със З ми звучат добре Зоя, Зара.

# 29
  • Sofia
И двете не ми допадат. Със З ми звучат добре Зоя, Зара.
И за мен това са единствените имена със З, които ми звучат добре.

Общи условия

Активация на акаунт