Прибиране с “деца” от Англия в България

• 2 035
  • 21
  •   1
Отговори
# 15
И аз идвах да кажа за частните училища, ако има възможност. Не съм запозната с всички подробности, но Американския колеж например има прием на чужденци.

# 16
  • София
А самите деца искат ли да се върнат?
Не са бебета, може да имат мнение и планове.
Ако и те искат - идвайте. Може да повторят годината, но ще научат езика. За университет - който не е поискал, той не е вътре. Правят много класирания, всеки се дорежда до някъде.
И друго се сетих - лошия разведен баща ако реши да дойде и той в Бг. за да е по-близо до децата? Ако започне да прави мизерии тук няма кой да го спре. Нито МВР, нито прокурор и съд и всякакви ограничения ще го респектират. Има много случаи на бити и убити жени от бивши половинки.
Тогава на къде ще бягате?
Не знам какви са отношенията, но трябва да се разберете двамата.
Иначе аз винаги съм била ЗА да се махат българите от острова.
Но случая е сложен.

# 17
Да допълня към предходните коментари нещо, което пропускате, а то е, че голямото Ви дете няма да бъде записано просто ей така в 11 или 12 клас. Ще трябва да държи един куп приравнителни изпити по много предмети, за да изравни знанията. Тези изпити ще включват преподаваният материал от 8 до 11 клас. Най-вероятно освен изпити по български и математика ще трябва да се държат такива и по история, география и други. Ако детето Ви дори не може да чете и пише как ще се подготвя за тези изпити?

# 18
  • София
На първо място е важно какво искат децата. Достатъчно големи са, за да осъзнават и разбират какъв избор трябва да направят.
Може би голямото дете скоро ще завършва обучението си там, не е ли по-добре да изчакате това да се случи?
Ако са съгласни с преместването, все ще намерите начин да ги запишете да учат, даже и ще завършат, но адаптацията им няма да е лесна.

# 19
  • До хладилника, който обичам
Мнението ми е ужасно негативно относно приспособеността на българската образователна система даже за деца, израснали в България, какво остава за такива, връщащи се от чужбина. На тая възраст, когато са вече формирани young adults, даже да говорят езика, ще им е огромен шок да се впишат. И още по-зле, да трябва едновременно да се вписват под тотално различен натиск от връстници, сравнено с Англия, и да учат като чужденци, на практика.
Много е неприятна ситуацията ви, но аз бих търсила други варианти - включително преместване с децата в друг, по-достъпен финансово район в Англия, но не в България (или друга държава, в която езикът не е английски).

# 20
  • ENGLAND
Да кажа и аз моето мнение. Голямото дете щом е на 17 значи е завършило училище, минало е матурите, а ако е и в сикс форм още по-добре. За него ще е по-лесно, защото де факто то има завършено образование, равносилно на нашето средно образование. Ако има още една година в сикс форм или колеж може да мине на онлайн обучение и догодина да дойде в Англия за месец за изпитите за А левал. В България никой няма да го търси за училище, защото детето е завършило такова, но в чужбина. Междувременно да започне усилено учене на български.
За малкото дете, то би трябвало да е в У10 в Англия, остава му една година до GCSE екзамите. Може да мине на домашно обучение за една година, подготовка само за изпитите и заедно с голямото догодина идват за един месец за изпитите. Така и то ще има завършено образование от Англия. И междувременно хващаш частен учител за него да научи български и като завърши английското си образование да го запишете и в българско училище, да има и българска диплома.
За мен този вариант е приемлив след като обстоятелствата са толкова тежки.

# 21
  • София
Аз познавам едно момче, който е бил в такава ситуация - връща се с майка си от Холандия на около 15-16-17. И до ден днешен, на 25, сякаш не се е приспособил съвсем. Работи с езика, но иначе е такъв един, особен.
Щом е така с английското образование - чудесно. Малкото дете има вероятност да свикне с бг училище.

Общи условия

Активация на акаунт