Живот след хистеректомия

• 1 714
  • 20
  •   1
Отговори
# 15
  • Бургас
Ако ядеш като скопено прасе след хистеректомията, много ясно че ще напълнееш. Simple Smile
Всяко напълняване е резултат от калориен излишък. За справка - участниците в Живот на кантар.

Не винаги напълняването е резултат на калориен излишък. Има много хормонални проблеми, които също благоприятстват това. Жалко, че хората мислят, че само от ядене се пълнее. Участниците в живот на кантар ще си върнат килограмите след няколко месеца.

# 16
То, че има спомагащи фактори никой не отрича. Но и без калории не става, все пак важи фундаменталният принцип "от нищо нещо не става".

# 17
Но не от хистеректомията, при работещи яйчници

# 18
Аз съм с отворена операция, тогава бях на 44 овариохистеректомия, ползвах 5 или 6 месеца болничен. Правя йога, ходя по 10 000 крачки на ден най малко, не съм напълняла 6 години по късно. Вземах фитоестрогени 4 години след операцията...клименум и фемовита, но заради фиброкистозната мастопатия ги спрях. Хубаво е да нямаш кръвоизливи и да си спокоен, преди живота ми все се въртеше около цикъла.....лекарства, кръвоспиращи, болничен...

# 19
При мен е още сравнително прясна работата, преди 7 месеца ми махнаха всички детеродни органи, но аз отслабнах доста, поне 10 кг съм свалила, че и отгоре. Едно на ръка, че лекарството ми са хипотироида ми се оказа силно (магически като няма рак и щитовиднала жлеза можела и да работи), но и апетита ми е нормален, имам и енергия за спорт. Измъчих се 10 години значи, 30те ми минаха в напълняване, безсилие, депресии. Това 10 години да не се чувстваш добре, нито за секунда, не е работа. А в последната година с този ненормално обилен цикъл, едни стълби не можех да изкача без да се задъхам и да трябва да полегна. При мен не е било въпрос на избор дали да правя хистеректомията или не, но за сега не съжалявам.

# 20
  • Бургас
Къкъв беше проблема при вас. Казвате, че 10 години не сте се чувствали добре.

Общи условия

Активация на акаунт