Седмокласна изпитна тема -16.06-22.06 - И съседите даже са чули, тази седмица има матури...

• 110 162
  • 2 164
  •   1
Отговори
# 1 695
При нас е имало преписвач с пищови.
То как се преписва на този изпит..и какво съдържат пищовите..не ми е изобщо ясно Thinking..но е факт.
Те гледат ли камери изобщо..или само при сигнал?
Любопитно ми стана.
Синът ми иначе каза че квесторите изобщо не са гледали/следяли...кой какво прави и дали преписва.
Викам му какво правеха - четяли си задачите. Ай да не са баш задачите..ми телефоните..ама карай Satisfied

# 1 696
При нас е имало преписвач с пищови.
То как се преписва на този изпит..и какво съдържат пищовите..не ми е изобщо ясно Thinking..но е факт.
Те гледат ли камери изобщо..или само при сигнал?
Любопитно ми стана.
Синът ми иначе каза че квесторите изобщо те са гледали/следяли.
Викам му какво правеха - четяли си задачите. Ай да не са баш задачите..ми телефоните..ама карай Satisfied
Ще споделя след окончателните резултати.. аз съм много възмутена от това, което се е случило.

# 1 697
  • Варна
Вие разбрахте ли изискването и решението на 21.а?
В смисъл? Аз я реших за себе си и я разписах със степен, защото е по-кратко и означава абсолютно едно и също. Наясно съм с "изискването". Сериозно ли е от изключителна важност да напишем х.х вместо х2? Не се заяждам, питам. В коя вселена това би имало значение? Понеже догодина ми предстои, съвсем сериозно искам да разбера каква точно е разликата между двете, за да мога да си обясня критериите за оценка и какво мога да очаквам. Да, буквалистична разлика има. Но да се отнемат точки е мега абсурд. И доказателство, че цялата образователна система е сбъркана.
Толкоз от мен, съжалявам, че изобщо се намесих.

# 1 698
Аз чакам всяка година с нетърпение ДЗИ ПП 12 клас. Всеки луд с номера си.
Тета, как се преписва от пищови на този изпит? Иновация някаква ще да е това...

# 1 699
  • София
Няма как да си четат задачите, защото изпитните комплекти в стаята са толкова, колкото и децата.

# 1 700
Ми то това изискване е малко като стълба, укрепен с едно въже. Тъпо
Ако имат втори телефон, нали не ги пребъркват?

# 1 701
Не бе, има си условие, това е. Условието е множителите да са от първа степен. х.х са два множителя от първа степен, х на квадрат е един множител от втора степен 🤣 Ясно е, че е едно и също. Олд Шетърхенд като побеждава Инчу-чуна, последният е в безсъзнание и ясно кой е победил, но Олд Шетърхенд го пренася до кедъра, който е на няколко метра оттам, защото условието е било да стигне до кедъра. Имаш условие, спазваш го, това е.

# 1 702
  • варна
Понеже моята дъщеря и много разочарована от представянето си по математика и решихме да направим някаква подредба на училищата все пак .
Та въпроса ми е ,дори и да знаем ,че няма шанс за дадено училище ,пак ли да го пишем в желанията ?

# 1 703
Разбира се. Редите по желания, не по бал. Никога не се знае другите какви желания ще имат и как ще ги наредят. И ако ви е първо желание, пишете го първо. Нищо не губите, ако не ви стигне балът, ще влезете на първото поред желание, за което ви стига.

# 1 704
  • Бургас
При нас и на двата изпита е имало възможност да се преписва от съседчето по чин (квесторите или не са виждали, или удобно са си затваряли очите) и деца, които си изкараха годината с преписване, не се посвениха да го направят и сега.
В стаята на приятелско дете пък днес квесторите са били като в говорилня.

# 1 705
Вторият множител не е от първа степен. Не е доразложен. Тук ще се вземат повече точки.
Когато разлагаме, идеята е да се разложи изразът на произведение от прости множители.
Прост множител е например (2х+3); (х-3)² - линейни изрази на съответна степен или например неразложим квадратен тричлен, от сорта (х²+2х+5).
В задачата изискването е да представи произведение от множители, всеки от които е от първа степен.
х³+3х²+3х +1 не е разложен.

Вторият множител не е ОТ първа степен! - Вие сама го написахте.
Но вторият множител е повдигнат НА първа степен (......)1Според мен записът (х-1)(х+1)3 е пълното разлагане на многочлена на множители и си заслужава пълния брой точки, ако разбира се е описан подробно начина на разлагане.

# 1 706
Ако беше на 25 степен какво изписване щеше да падне

# 1 707
Сега като за 16-ти въпрос по БЕЛ ли ще спорим? Да, изразът е пълното разлагане, но в условието се иска нещо допълнително. Както и на 16 въпрос по БЕЛ нищо му няма и е съвсем коректен.

# 1 708
  • София
Е като по условие искат да е до първа степен, да завършиш задачата с нещо на 3та степен си е грешка. В крайното решение степени изобщо не трябва да има.

# 1 709
Да. Това си е уловката в тази задача.

Общи условия

Активация на акаунт