Седмокласна изпитна тема -16.06-22.06 - И съседите даже са чули, тази седмица има матури...

• 97 196
  • 2 164
  •   1
Отговори
# 2 160
За близнаците ми е интересно важи ли предимството и за училищата по изкуства? Например единият може да рисува, а другият - хич. Могат ли да влязат и двамата в Художествената гимназия например и какво ще прави там този, който не може да рисува?
Могат, просото и двамата трябва да се явят на изпита. Като не може да рисува, просто няма да бъде записан, но в случая ще стои като резервен вариант. И те не желаят да са заедно.
Големи надежди тук прокара Санака с точките от решенията.. Не знам какво е омазал на 21 и 22, но знам, че са му грешни. Дано..
Мисълта ми е не за самия приемен изпит, а ако и двамата се запишат в такова училище, какво ще прави 5 години този, който няма таланта на другия? Затова си мислех, че училищата по изкуства или спортните имат други правила за близнаците, но явно не е така.
Да, има предимство, но правилото е леко модифицирано - има изискване и вторият близнак да се е явил на изпита по специалния предмет и да го е издържал, т.е. да има минимум 3,00 (в училищата към Министерство на културата изпитите са с оценки, а не точки). Някъде съм го чела в този вид. А и знам за случай, когато в такова училище бяха отказали да запишат дете при близнака му, защото едното близначе не се беше явило на изпита. И казаха, че няма начин.

# 2 161
Някой ще пусне ли нова тема?
Нямам никаква идея как става, но бих пробвала, ако някой даде акъл 🙂

# 2 162
  • София
НАРЕДБА № 2 ОТ 12 АВГУСТ 2016 Г. ЗА ПРИЕМАНЕ И ПРЕМЕСТВАНЕ НА УЧЕНИЦИ В УЧИЛИЩАТА ПО ИЗКУСТВАТА
Чл. 15. (4) Когато в класирането участват близнаци и само единият от тях е приет, другият (другите) се приема над държавния план-прием, при условие че е положил изпит за съответната специалност или вид специализирана подготовка и е получил оценка най-малко 3,00.

Подобно е и за училищата по културата.

# 2 163
# 2 164
В АК няма предимство за близнаци 🤣
Мисля, че и в СС няма, там Санака ще знае по-добре. Нямам идея как е уреден този въпрос в други държави

Общи условия

Активация на акаунт