Седмокласна изпитна тема -16.06-22.06 - И съседите даже са чули, тази седмица има матури...

• 105 564
  • 2 164
  •   1
Отговори
# 2 085
Естествено, остана и за един човек да се оженят.
Но докато са малки имат силна връзка помежду си и се предполага, че имат еднакви способности.

# 2 086
Да, но на 14 вече не са малки деца. Много породени или просто братя/сестри също имат силна връзка, но нямат предимство. Има много близнаци в рода ми (еднояйчни, просто ген) и не е добре да са винаги заедно. Нямат еднакви способности, поне моите роднини, колкото й странно да звучи.

# 2 087
Немислимо е на моменти.. единият ще е с бал около 400, другият с около 150... е как?!?!? Как точно да ги лашкам до пето класиране ...

# 2 088
Стискаме му палци на художника.

# 2 089
Стискаме му палци на художника.
Благодаря.. и той нещо се е депресирал, ама.. каквото дойде. Дано се прояви и защити достойнствата си.

# 2 090
Не знам, може и да не е така. Но разбирам предимството на близнаците. Даже и да не са еднояйчни. Това е страшен ужас с две бебета, после всичко по две. Аз с едно не можех да се оправя, после голямото помагаше малко, и сега ми помага, но пак ми е трудно с малкия бяс пуберски.
Представям си какво е с два броя. А ако са бесни пубери, то си е направо като с усилвател. Трябва да има някакво облекчение за тези родители

# 2 091
Не знам, може и да не е така. Но разбирам предимството на близнаците. Даже и да не са еднояйчни. Това е страшен ужас с две бебета, после всичко по две. Аз с едно не можех да се оправя, после голямото помагаше малко, и сега ми помага, но пак ми е трудно с малкия бяс пуберски.
Представям си какво е с два броя. А ако са бесни пубери, то си е направо като с усилвател. Трябва да има някакво облекчение за тези родители
Като преминат НВО-емоциите ще взема да споделя, че ... чеееееее... че имам нужда да разпусна, ама както си трябва Joy

# 2 092
  • София
А, оцелява се, спокойно... В един момент просто изключваш и си там само физически. Joy Или пък понеже не знаеш коя от двете драки е виновна, прехвърляш отговорността на по-голямото от тях трето дете(де факто първо в семейството) с питане  защо, видиш ли,  не ги е  разтървало/укротило. Купон си е, никога не е скучно, винаги има кой да се погрижи да ти изпили нервите.

Последна редакция: нд, 22 юни 2025, 20:18 от Просто русалка

# 2 093
Предимството за близнаци има смисъл само за началното образование, оттам нататък е абсурдно.

# 2 094
Априлски душ, това са отделни хора....не може вечно да са закачени един за друг. Не е добре за самите тях. Представи си ти да си вечно закачена за твое копие. Ако си "по-умната" цял живот ще се очаква да я влачиш. Ако си "по-неумната" ще знаеш, че успехите не са твои, а на сестрата ти. Никак не звучи добре....Излез от ролята на родител на готин пубер и се постави в тази на дете.

# 2 095
Това е съвсем различна тема. Все пак не е частно към никое от двете деца. Едното да носи на плещите си другото, а другото да се възползва от първото. Както й да го погледна, все не е гот за децата.
Съгласна съм, понякога  го има този момент.
Но в други случаи като нашия, не мога да кажа ,че едната е по-неможеща от другата.
Просто...така се получи, наистина  от глупост  и детето  просто...има втори  шанс, по стечение  на обстоятелствата ( съгласна съм ,че е несправедлив този регламент,  положителното е ,че тезо деца се приемат извън класирането ). Аз ,например, познавайки ги мисля, че след 7 клас може да изберат различни  направления. И ще ги поощря.

Моите  са еднояйчни, но много различни по характер и интереси извън  математиката. Доксто едната чете томове фентъзи другата хвърля пот по футболните игрища.

# 2 096
Много е гадно да си в сянката на някого, та дори това да е брат ти/сестра ти. Но и другата страна я има, много е гадно пък да те вкарват в коловоза на по-малко учещия и да си им трън в очите, щото брат ти/ сестра ти е решил да се прави на велик и не пипа нищо.. е да де, ама учителите виждат само лошото. Малцина бяха тези, които отсяха индивидуалностите и не ги объркаха, за което съм благодарна. Госпожата по немски и госпожата по математика, преди да пострада.. Всички останали ги сложиха под общ знаменател, дори и тази по рисуване не се ориентира кой рисува и кой го бОли фара, за тия рисунки.  Много тъпо.

# 2 097
Ти пък..класната миналата година ми се обажда за нещо и обърка името на синко...близо бешИ..ма не го уцели Joy
Та Ич не ги бОли фара Sunglasses

# 2 098
Класната нормално да обърка. Мен баба ми ме бъркаше, въпреки, че бяхме пет внука и само аз момиче

# 2 099
Близнашкото предимство важи и в университетите, което за мен е голяма глупост и несправедливост.
Тази година би трябвало да се дипломира студентка по медицина, която влезе с две тройки ползвайки предимството. Сестра и се дипломира преди две или три години.

Общи условия

Активация на акаунт