Седмокласна изпитна тема -16.06-22.06 - И съседите даже са чули, тази седмица има матури...

• 106 189
  • 2 164
  •   1
Отговори
# 570
  • София
Разказът е лесен за тълкуване по принцип, но този цитат определено не е. Трябва да се сетят да пишат и за скромността на героя, себеотрицанието, благородната постъпка, без да очакваш награда... Не е лесно.

# 571
Да, аз лично 99 про бях сигурна че ще се падне нещо тазгодишно.
Не че не преговорихме и не препрочетохме и ланшните произведения...
Дано като се отърсят от шока, децата успеят да свият посоката и да изложат аргумент.
Абе моето да напише само разказ за малкия човес с голямото сърце, ще съм доволна....това го знае, ама ако спече дали ще се сети да го пише. Satisfied

# 572
Все 3 точки ще хванат на тезата, не е пък чак такава болка за умиране.

# 573
  • На изток от Рая
Цитатът е от “Серафим” - никога не се е падал цитат от шести клас, днес е изключение. Разказът е запомнящ, но има малко ключови думи, по които да тълкуват цитата.
Преразказът е от неутрален разказвач, малко успокоение за учениците.

# 574
Неутрален разказвач също си е гадничко, защото преразказваш всичко, а ако е с някакво объркващо действие, както са напрегнати, могат да изпуснат моменти

# 575
Преразказът е от неутрален.

Урок по японски е заглавието:)

# 576
Гледам сега статистика от 2010г тези от кои произведения са се падали - винаги е било от материала в 7 клас. Дано след вероятния първоначален шок са се "посъбрали" и са написали нещо..
Моят синковец хич не беше преговарял произведенията от 5 и 6 клас. Здраве да е.

# 577
Неутрален разказвач също си е гадничко, защото преразказваш всичко, а ако е с някакво объркващо действие, както са напрегнати, могат да изпуснат моменти
При неутралния разказвач най-много грешат при глаголното време.
И да, за първа година цитатът не е върху произведение от 7. клас.

# 578
Преразказът е от неутрален.

Урок по японски

Какво ще е пък това?!?!

# 579
Разказът е лесен за тълкуване по принцип, но този цитат определено не е. Трябва да се сетят да пишат и за скромността на героя, себеотрицанието, благородната постъпка, без да очакваш награда... Не е лесно.
Снощи по непонятни причини за мен детето изкоментира думата "алтруизъм" по повод Серафим... дано в стреса да не обърка думата... Спокойна съм... Дишам.

# 580
  • На изток от Рая
Виктория Бешлийска е приятен автор, текстът няма много объркващи моменти, ще се справят.

В първия модул има въпрос, свързан с частите на изречението, тема, която също рядко се пада на НВО. Тази година МОН са решили да изненадат учениците 😃 Вярвам, че са се справили…

# 581
# 582
Спокойствие и само спокойствие.
Питах сина ми, която тази година завърши 12 клас, да каже какво мисли за тезата. И щом той се сети какво е учил преди 6 години и си разви тезата, вярвам, че за седмокласниците няма да е по-трудно. Ще се справят децата, сигурна съм!

# 583
Не съм чела Урок по японски, но съм чела Глина от същата авторка и много ми допадна.Дано децата са се справили с преразказа,че тезата тази година си е трудничка.

# 584
  • ту тук, ту там
Урок по японски няма и как да си чела, защото текстовете се създават специално за нво и ги няма публикувани преди това никъде. 😊

Общи условия

Активация на акаунт